Limunovo_Drvo
Veoma poznat
- Poruka
- 13.737
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

).
knjižara unutrašnjosti Srbije.Pa, naruči je preko ovog maila "Malog Nema", koji sam prethodno navela, a idi i na njihov sajt, "prošetaj" se malo po njemu, imaju oni i mnogo drugih vrlo zanimljivih knjiga.Zanima me kako biste nekom neznancu i na koji način objasnili veličinu EKV-a?
btw. Milunka knjiga mi deluje baš dobro, samo što sam ja iz žešće zabiti...

Pa, naruči je preko ovog maila "Malog Nema", koji sam prethodno navela, a idi i na njihov sajt, "prošetaj" se malo po njemu, imaju oni i mnogo drugih vrlo zanimljivih knjiga.![]()

"...Скоро сваке ноћи у сну враћа кошаву у Београд. Хода Теразијама, Булеваром краља Aлександра, родном Косовском... Goin Back Home…
На мосту, загледан у линију што спаја бездано небо београдско с водама. Неисказним, попут његових осећања. Толико би желео да их изрекне. A само један је начин. Музика. Поезија.
Али ноте разноси кошава, магична и неухватљива, као џез. Јад и блаженство у исти мах. Као Serene. И као Ламент...
...Blow Wind Blow Wind...
Не уме рећи да ли то у Сави, дубокој као блуз, ветар мрешка месечину. Или ноте бљескају на води? И ко би то боље испричао, бас кларинет тихог господина с лулом, Долфија, сакс «Птице», Душкова труба, Belgrade Blues-ом. Или, можда, лицем ка ветру, глас Миланов? Она, једина зна. И зато...
Окренути се. К њој.
Тако би желео.
Отвара очи...
Да сам писао роман, вероватно бих почео овако. Aли, ово је само мој дневник. Читам на прескок.
Музика, попут валова, дође, попрска, преплави, дотакне, оде. И све тако, наново, у Круг..."
Ovo je početak mog romana "Povratak košave u Beograd". Upravo je izašao:
http://www.malinemo.rs/ad_libitum.html
Hvala još jednom.![]()
Pošto je ovo tema o EKV-u, ipak je najprimerenije da ovde ostavim odlomke baš njima posvećene, a neki drugi biće na pdf "Književnost"
Evo, dakle, "parčeta" iz još jednog odlomka:
"...Док тако контам, скоро да ни не приметим како је поново извела исти фазон. Неосетно, прешла у:
-…Кажу да негде ипак постоји град
под заставом кише изнад кровова…
Слушам. Све више капирајући како и ово добро скида. Допада ми се - више него кад сам чуо у оригиналу, од тих, да, и даље тврдим - мрачних, и тешких, Милана и Маргите. Штавише, ово је сасвим допадљиво. Не. Како се тонови све више расипају собом, одбијају од зидова и враћају, учини ми се на трен, да су, као каквом чаролијом, ови звуци оживели и сам постер Маргите на зиду, па она, својом свирком, одговара Ксенији. Као да чујем - два клавира. А нисам ни пио, нити дувао. Све, само од мјузе. Или ће пре бити - од ове изведбе? Како год, до краја је - феноменално. Ошамућујуће.
Завршетак, врати ме у стварност. Отме ми се спонтано аплауз. Не штедим похвале. А она:
-Хвала. Али захвалити треба прво - EKV-у. Ех, да, можда је делом и због тога... Памтим добро, то је био - први графит у Београду. Почетком осамдесетих, возила сам се тролејбусом сваки дан на факултет, једнога јутра на згради у Макензијевој освануо je графит, помало надреалног, и, за мене, тад тајанственог текста: „Маргита je дечак!“ (Ћирилицом!). Заинтересовала сам се, распитала и сазнала први пут за њу. Од тада их пратим. Маги, први пут у КСТ-у, како свира на класичном клавиру, несвакидашње лепоте и покрета, без шминке, само јој оне очи вире из замршених праменова. Такође, њена основна професија, архитектура, и ликовни таленат „чују“ се у овој музици. И у ствари је таква - магично-мистична (дакле оно „Маги“ јој савршено одговара). Нестварна. Девојка која се игра за клавијатурама, по њима плеше. Недокучива тајновитост и посвећеност музици... А, Миланова слова „р“,“. ш“, „ч“ и „ж“. То су најбоље певана/изговарана слова, која се, вероватно, некима не допадају, али због тих „р“, „ш“, „ч“ и „ж“ они су ми, да баш тако кажем - „најбеоградскија“ група..."
Eh, na žalost, većinu nas zezaju.Aj videću,malo me zezaju novci![]()

47P.S.Kolko imaš godina?
Malo mi je bez veze da se raspravljam, ali, eto, prosto, moram:![]()
E ovaj dizajn tranice je jako loše uradjen, ko god da ga je radio, ne privlači čitaoca...
sramota je da ekv ima vise strana od gunsa,skid rowa i metallice.
ekv smara i deprimira
smara i deprimira one koji je ne razumeju, a sramota je sto lupas gluposti![]()

Dobro,ne razumemo ih,''bili su narkomani,i ko zna sta im se sve ,kao takvim, motalo po glavi''.
EKV rules!!!

... Vidi se da nisam covek za sitne sate, vec za ranu zoru...
3. Generalno, i najbitnije: Čak i kad je negde dizajn korica loš, nije važno ni presudno to da privuče čitaoca. Bitan je sadržaj knjige. Ja ne kupujem i ne čitam knjigu na osnovu njenih korica, a valjda tako rezonuju i svi drugi kojima je stalo do sadržine i kvaliteta štiva.