EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Bila sam na grobu...Blo mi je mnogo tesko da mislim o danasnjem danu.I kad me je gospodin koji prodaje svece onako drago pogledao i rekao-u redu je,nek bude na moj racun-...Ali mi je isto bilo drago jer je toliko lljudi dolazilo,jer sad sigurno znam da nije zaboravljen,ima puno ljudi koji ga se secaju...Nisam nikog upoznala,isreno,niko nije bio u raspolozenju za to.

A za tribute je dosta karata prodato,moja je broj 360!

Cudno je da te nisam videla...Ja sam dosla oko 15 do 1...Mozda sam dosla bas tokom tvog odlaska...

da nisi imala kosu skupljenu u rep? crna kosa....jesi svratila do neke cesme, usput..nosila 2 cveta u papiru?
ja sam sve vreme gledala da li ima nekog, neko ko bi mi zaliceo da je dosao zbog milana

da nisi imala kosu skupljenu u rep? crna kosa....jesi svratila do neke cesme, usput..nosila 2 cveta u papiru?
ja sam sve vreme gledala da li ima nekog, neko ko bi mi zaliceo da je dosao zbog milana

Ne,nisam to ja...

Atmosfera je bila krajnje cudna...Desetak ljudi oko groba i svi cutimo :|
Ali nakon toga sam se osecala tako...mirno...I kad sam na cvetu ugledala bubamaricu i uzela je u ruku,pozelela sam da uspomena na njega nikad ne prestane da postoji.I ond je odletela.

ja sam bila danas na groblju, i srela sam milanovu mamu ,popricale smo o njemu, rekla sam joj za ovu inicijativu, a ona kaze da je protiv te peticije..djule ju je kontaktirao kad je bila desetogodisnjica i da se ni tada nije slagala sa tim...tuzno joj je kad gleda kako se danas menjaju imena ulica, ne zeli da se ime njenog sina za nekoliko godina opanjkava i menja..da je dosta mladica koji su izginuli u ratovima za nasu zemlju a sada, posto ih se niko ne seca, preko njih se prelazi, kao da nisu ni bili...sva njena prica me je bas ganula, ona onako slaba, tuzna gospodja..zahvalila mi se sto sam dolsa, rece da je bila jedna cura iz SD vec,,onda je dosao menadzer ekv, i jos jedan njihov prijatelj, pa smo gledali onaj snimak sa ispracaja....on kaze da mu je tesko sto sada o njima i o tim vremenima pricaju ljudi koji im nisu bili bliski i koji ih nisu poznavali dovoljno, koji su bili samo prolazni...zakljucila sam da nemaju dobro misljenje o dokumentarcu sa rts-a..kazu da neki ljudi hoce slavu kroz pljuvanje i iznosenje nekih netacnih stvari...to je mnogo pogodilo milanovu mamu..rekli su da ne mogu da smisle coveka koji je napisao doticnu knjigu..ne znam na koga su mislili..i da je to jedno djubre..meni je stvarno bilo glupo da pitam...
pitali su me odakle sam i da su prolazili pored mog grada =)
ona ga je svo vreme zvala sa - misho..i kad je prisla spomeniku, pomilovala i poljubila...srce je htelo da mi iskoci iz grudi...
e, ne mogu vise da kucam
samo se sad ozbiljno razmisljam da li da potpise peticiju

Hteo sam i ranije da napisem ovo, ali sada kada sam procitao tvoje reci i iskustvo koje si imala sa Milanovom mamom, skupih smelosti da kazem, da sigurno znam da bi Milan Mladenovic bio protiv toga da se po njemu bilo koja ustanova ili ulica zove.
A pitate se kako to znam, e pa tako sto sam cuo licno iz margitinih usta na TV-u te tuzne godine kada je Milan umro, i kada su mnogi zeleli da promene ime SKC-a u ime Milana mladenovica, da bi Milan da je ziv bio najveci protivnik toga i da nikada ne bi zeleo da se ni jedna ulica zove po njemu. Da bi mu to bila uvreda!
Zato vas molim ne potpisujte peticiju i trudite se da ista ne uspe ako volite pokojnog Milana i sve sto nam je ostavio iza sebe.
Hvala na paznji, prijatno i dovidjenja

Ljudi, ne bih da zvučim grubo, niti da ikog povredim i budem pogrešno shvaćena, ali moram ovo da napišem. Mislim da ova tema već duže vreme ide u pogrešnom pravcu... stalnim pisanjem o godišnjicama, grobljima i parcelama. :eek: Prilično je nezdravo, bili vi toga svesni, ili ne. Na raznim forumima nailazila sam na razne teme o EKV-u. Neke od njih su bolje, neke lošije. Ali nijedna nema tu orijentaciju koju ima ova. Pobogu, trebalo bi da se bavimo rekonstrukcijom EKV-a, diskusijom o onome što su ostavili za sobom, bilo čime što se tiče njihove muzike, jer to je ono što su oni. Ove vrste pisanja, meni lično, prilično smetaju. I znatno umanjuju moju želju da na ovoj temi učestvujem. Mladi ste ljudi... dosta vas je maloletno... a okupirani ste odbrojavanjem dana do godišnjica i planiranjem zajedničkih odlazaka na groblje... ljudima koje niste poznavali i u vreme čije ste smrti navršili 4, 5, 6 ili nešto više godina.

Sto se ove pticije tice...
Meni je pomalo bezveze da se iz te jedinstvene price o EKV Milan izdvaja... Svi mi koji ucestvujemo na ovoj temi znamo da su za EKV jako bili vazni i Bojan i Magi, a potom i svi ostali clanovi koji su ucestvovali u radu benda tokom njegovog postojanja. Cak je i sam Milan rekao u intervjuu ,,TV POSTER'' kako on stvara muziku EKV u interakciji sa Magi , Bojanom i ostalim clanovima... A , eto, ja @Makedu verujem da je cuo licno od Magi ono sto je i naveo u svom postu...
Pa i kada bi bio predlog da postoji ulica ,,EKV'' , mozda se to cak ni tada ne bi dopalo Magi, Bojanu, Milanu , Vd-u... Ali, cini mi se da bi taj predlog bio prikladniji, da ne kazem posteniji, nego samo da se ulica zove po Milanu...
Duboko sam uverena da je njima bila daleko vaznija muzika koju su stvarali i koju su ziveli, nego bilo kakve ulice... (Meni ce uvek moj rodni Beograd imati boju i zvuke EKV)...
Muzika EKV nema granica, ona je muzika zivota jednih sjajnih i neponivljivih osoba koja se moze slusati na svim meridijanima i u svim vremenima...

Ljudi, ne bih da zvučim grubo, niti da ikog povredim i budem pogrešno shvaćena, ali moram ovo da napišem. Mislim da ova tema već duže vreme ide u pogrešnom pravcu... stalnim pisanjem o godišnjicama, grobljima i parcelama. :eek: Prilično je nezdravo, bili vi toga svesni, ili ne. Na raznim forumima nailazila sam na razne teme o EKV-u. Neke od njih su bolje, neke lošije. Ali nijedna nema tu orijentaciju koju ima ova. Pobogu, trebalo bi da se bavimo rekonstrukcijom EKV-a, diskusijom o onome što su ostavili za sobom, bilo čime što se tiče njihove muzike, jer to je ono što su oni. Ove vrste pisanja, meni lično, prilično smetaju. I znatno umanjuju moju želju da na ovoj temi učestvujem. Mladi ste ljudi... dosta vas je maloletno... a okupirani ste odbrojavanjem dana do godišnjica i planiranjem zajedničkih odlazaka na groblje... ljudima koje niste poznavali i u vreme čije ste smrti navršili 4, 5, 6 ili nešto više godina.

Slazem se, mnogi preteruju...

Hmmm... Sto se tice pitanja ulice... Radi se o tome da su mnogi nasi veliki ljudi dobili svoju ulicu kao jedan od nacina da im se drustvo oduzi za ono sto su nam pruzlili i da se potrudi da se ista imena sacuvaju od zaborava... Moje licno misljenje jeste da je Milan svojim zivotom zaduzio sve nas, pa i one koji za njega nisu ni culi, a jedan od nacina kako drustvo svoj dug takvim licnostima vraca jeste ta ulica, ma koliko cela prica banalno zvucala.. Postoje ulice i Ive Andrica i Mese Selimovica (npr.), pa zasto ne bi postojala ulica, nista manje vrednog (bicu pristrasna - i vrednijeg) Milana Mladenovica... Sigurna sam da oni to ne bi prihvatili za zivota, jer je stvar vrlo banalna (kao sto vec rekoh), a cela prica je daleko ispod njihovog intelektualnog nivoa, te ne mislim da bi im to ista u zivotu znacilo, ali zato mislim da bi u danasnjici to bio pomak u drustvenoj svesti, sama cinjenica da je neko od nosioca rok-kulture dobio svoju ulicu, znaci da je taj neko zaista vredeo i da sama rok-kultura po sebi ima neki doprinos u drustvu... Ne znam, mozda gresim, ali mozda bi tim stvarno doslo do nekog pomaka, mozda bi neko zaista razmislio na tu temu... Znam samo da nista ne znamo dok ne pokusamo nesto da promenimo, i znam da su i Milan i cela Ekatarina sada na nasoj strani, ako imamo pravi cilj i pravu nameru...

Sto se ove pticije tice...
Meni je pomalo bezveze da se iz te jedinstvene price o EKV Milan izdvaja... Svi mi koji ucestvujemo na ovoj temi znamo da su za EKV jako bili vazni i Bojan i Magi, a potom i svi ostali clanovi koji su ucestvovali u radu benda tokom njegovog postojanja. Cak je i sam Milan rekao u intervjuu ,,TV POSTER'' kako on stvara muziku EKV u interakciji sa Magi , Bojanom i ostalim clanovima... A , eto, ja @Makedu verujem da je cuo licno od Magi ono sto je i naveo u svom postu...
Pa i kada bi bio predlog da postoji ulica ,,EKV'' , mozda se to cak ni tada ne bi dopalo Magi, Bojanu, Milanu , Vd-u... Ali, cini mi se da bi taj predlog bio prikladniji, da ne kazem posteniji, nego samo da se ulica zove po Milanu...
Duboko sam uverena da je njima bila daleko vaznija muzika koju su stvarali i koju su ziveli, nego bilo kakve ulice... (Meni ce uvek moj rodni Beograd imati boju i zvuke EKV)...
Muzika EKV nema granica, ona je muzika zivota jednih sjajnih i neponivljivih osoba koja se moze slusati na svim meridijanima i u svim vremenima...
Davanje imena ulicama ima, po mom mišljenju, neku hajde da kažem, "višu simboliku", tako da, OBJEKTIVNO, ma šta oni sami o tome mislili, kao... hajde opet izraz "zaslužni građani", i deo istorije ovoga grada i države, treba da imaju jednu ulicu nazvanu po njima, znači - ulica Ekatarine Velike. Za mene su nazivi ulica neraskidivi deo, kažem, istorije, kao i duha jednog grada, društva u celini... A naravno i da uveliko prevazilaze sve "lokale", ali, to je ionako već druga priča.

Hmmm... Sto se tice pitanja ulice... Radi se o tome da su mnogi nasi veliki ljudi dobili svoju ulicu kao jedan od nacina da im se drustvo oduzi za ono sto su nam pruzlili i da se potrudi da se ista imena sacuvaju od zaborava... Moje licno misljenje jeste da je Milan svojim zivotom zaduzio sve nas, pa i one koji za njega nisu ni culi, a jedan od nacina kako drustvo svoj dug takvim licnostima vraca jeste ta ulica, ma koliko cela prica banalno zvucala.. Postoje ulice i Ive Andrica i Mese Selimovica (npr.), pa zasto ne bi postojala ulica, nista manje vrednog (bicu pristrasna - i vrednijeg) Milana Mladenovica... Sigurna sam da oni to ne bi prihvatili za zivota, jer je stvar vrlo banalna (kao sto vec rekoh), a cela prica je daleko ispod njihovog intelektualnog nivoa, te ne mislim da bi im to ista u zivotu znacilo, ali zato mislim da bi u danasnjici to bio pomak u drustvenoj svesti, sama cinjenica da je neko od nosioca rok-kulture dobio svoju ulicu, znaci da je taj neko zaista vredeo i da sama rok-kultura po sebi ima neki doprinos u drustvu... Ne znam, mozda gresim, ali mozda bi tim stvarno doslo do nekog pomaka, mozda bi neko zaista razmislio na tu temu... Znam samo da nista ne znamo dok ne pokusamo nesto da promenimo, i znam da su i Milan i cela Ekatarina sada na nasoj strani, ako imamo pravi cilj i pravu nameru...
Da. Eto, u međuvremenu dok sam pisala svoj post, ovo kao da je upravo sledilo moje misli. :)

Ok... Vazi to za pomeranje granica drustvene svesti... Samo, mislim da bi priklladnije bilo da se ulica zove: Ulica ,,EKV'' .

Davanje imena ulicama ima, po mom mišljenju, neku hajde da kažem, "višu simboliku", tako da, OBJEKTIVNO, ma šta oni sami o tome mislili, kao... hajde opet izraz "zaslužni građani", i deo istorije ovoga grada i države, treba da imaju jednu ulicu nazvanu po njima, znači - ulica Ekatarine Velike. Za mene su nazivi ulica neraskidivi deo, kažem, istorije, kao i duha jednog grada, društva u celini... A naravno i da uveliko prevazilaze sve "lokale", ali, to je ionako već druga priča.

Slazem se...

Slazem se sa Formom i Kao da je bilo tu

Arzberg sa tobom se slazem u vezi groblja...
E sad kada je u pitanju ovo oko ulice. Milan Mladenovic je bio frontmen te grupe i mora da nosi to breme. Mozda je nepravda kako ti kazes prema ostalim clanovima grupe...Ajde napravicu malu digresiju... Pa i Mik Dzeger je dobio titulu Sera a Kit Ricards nije. Nije li to nepravda? Tacno je, grupu ne cini jedan covek, ali Mik je boss, on je lider ,on je frontmen. Pa pola ljudi koji ne slusaju Stonse nije culo u zivotu za Kita ali su svi culi za Mika u Srbiji je dosta slicno i sa EKV.

Imena ulica dobijaju danas svakojaki debili, politicari koji nisu nista ostavili ovome narodu, a Milan i EKV je ostavio mnogo. Iako sutra ulica bude nosila njegovo ime, ja na to gledam kao nikada izrecenu zahvalnost jednoga grada kome je Milana Mladenovic dao mnogo a dobio gotovo nista. Pa i onaj koji nema pojma ko je on i kad dodje u njegovu ulici zapitace se, ko je Milan Mladenovic? Sta je on radio tako dobro da ulica nosi njegovo ime? EKV ??? Daj da cujem to...
Los nam je mladi narastaj, zaglupi ga ovaj sistem...

Sa zadovoljstvom cu u petak napraviti par koraka, jer to osecam kao svoju duznost!

Poz svima...

Arzberg - veliki pozdrav :heart: ove slicice su divne i kao uvijek tvoj post pogadja pravo u srce :heart::cmok:
sto se tice te polemike oko ulice, ja licno bih radije da postoji ulica Ekatarine Velike. Nekako je ravnopravnije i prema ostalim clanovima, mada bih se i zadovoljila i sa ulicom Milana Mladenovica. Svi ste vec rekli sve fino zasto i kako TREBA da postoji ulica u cast Milanu i EKV-u, kao bar neki mali omaz ili zahvalnica za sve ono sto su nam oni ostavili, a ostavili su nam puno. ;) Na kraju krajeva, i neki drugi pjesnici i umjetnici imaju svoje ulice, (a Milan je svakako bio oboje) i to je nesto najmanje sto drustvo moze da uradi da im se oduzi i ne dozvoli da se zaborave. I niko nikada se nije pitao da li bi bilo Ivi Andricu ili Lazi Kosticu pravo da postoji ulica sa njihovim imenom, pa zasto se to cini sa Milanom?
Sto se tice danjasnjeg datuma (kod mene je jos peti) nisam nikad nesto narocito pratila pomno te datume oko godisnjica za bilo kog od clanova ali ovaj peti dan jedanaestog mjeseca mi je nekako urezan u pamcenju. Cudan osjecaj, i uvjiek nekakva tuga i zal, pitam se sta bi bilo kad bi... ? No dobro, tu nema pomoci ali u njegovu cast bar sebi mogu pustiti par pjesama jer mislim da bi i on htio da se tako pamti i obiljezava ovaj dan

Treba mi svet
Otvoren za poglede
Otvoren za trcanje
I treba mi soba
Da primi pet hiljada ljudi
Sa dignutim casama
Sa dignutim casama

I lomi se kristal
Svetlucaju staklene iskre
Pod nasim nogama
Kao potpuni stranci
Sa staklom u ocima
Sa staklom u grudima
Na licima

Budi sam, na ulici
Budi sam
Budi sam, na ulici
Budi sam

Svaka cast na komenataru, potpuno se slazem s tobom! I u petak cu dati potpis...

Hvala Sibil za ovaj tekst... Podseca me na tekst Srdjana Lukica ,, Hodnik secanja'' koji se nalazi na onom sajtu EKV Web Platforme ... http://www.ekatarinavelika.org/a.html

Ja se secam da sam tih dana izbegavala TV, da nisam htela da pridjem trafikama jer su u svim dnevnim novinama, nedeljnim i mesecnim casopisima poput Hupera, Ritma, Vremena... pisali o njegovom odlasku... Secam se da sam se bas svojski trudila da sve to ignorisem jer sam prvi put tada osetila sta znaci kada se rusi neki tvoj svet, nimalo irealan, tako sto ljudi koji su ti dragi - odlaze... Svaki put te kasne jeseni i te zime, od tog dana, kada bih isla na Senjak, u muzicku skolu, ja sam posmatrala moj rodni grad i pitala se sta ce sada biti sa njim... Posmatrala sam ljude kako sede u kaficima, kako idu nekuda i pitala se: Da li Vi znate sta se desilo?! ... Ma koliko da je vremena proslo, uvek ce mi biti , na danasnji dan, nekako tesko... Iako sam do sada odvec dobro naucila da svaki covek mora jednom da ode... ,,[Now the sun's gone to hell and the moon's riding high...Let me bid you farewell. Every man has to die. But it's written in the starlight and every line on your palm[/I]... ''[

Lepa recenica,vrlo lepa i tuzna:neutral::(
I ovo sto si rekla za tvoj svet,i uopste ljude tvog grada u to vreme...Tako bih volela da sam i ja tad mogla da budem svesna takvih stvari...:neutral:

Back