EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Rekla bih ti ,ali ja ne zelim da prevodim Milanove reci,zao mi je ali stvarno ne mogu.
Problem je u tome što si na Marininu poruku sa pokušajem objašnjenja stiha odgovorila "ti sigurno nisi dobro shvatila" (pri čemu to i nije bilo njeno shvatanje, već razmišljanje njenog druga), a u ovoj poruci napisala da ne želiš da prevodiš Milanove reči. Ako već ne želiš da daš svoje objašnjenje teksta, onda nemoj da komentarišeš tuđe, pogotovu ne na način koji zvuči otprilike kao "lupaš gluposti". Stvar je prosta - pošto svako stvari shvata na drugačiji način, ne postoji tačno ili netačno objašnjenje. Ako ja u Van Goghovom "Zvezdanom nebu" vidim jato galebova niko me ne može ubediti u suprotno, jer je to ono kako ja doživljavam tu sliku, i uopšte me ne interesuje šta je Van Gogh zapravo slikao dok je halucinirao (ili nije).

Poštujte tuđe mišljenje!

Problem je u tome što si na Marininu poruku sa pokušajem objašnjenja stiha odgovorila "ti sigurno nisi dobro shvatila" (pri čemu to i nije bilo njeno shvatanje, već razmišljanje njenog druga), a u ovoj poruci napisala da ne želiš da prevodiš Milanove reči. Ako već ne želiš da daš svoje objašnjenje teksta, onda nemoj da komentarišeš tuđe, pogotovu ne na način koji zvuči otprilike kao "lupaš gluposti". Stvar je prosta - pošto svako stvari shvata na drugačiji način, ne postoji tačno ili netačno objašnjenje. Ako ja u Van Goghovom "Zvezdanom nebu" vidim jato galebova niko me ne može ubediti u suprotno, jer je to ono kako ja doživljavam tu sliku, i uopšte me ne interesuje šta je Van Gogh zapravo slikao dok je halucinirao (ili nije).

Poštujte tuđe mišljenje!

Neka bude tako.

Poslednja izmena:

Poštujte tuđe mišljenje!

U redu.Nisam nikome htela da kazem da lupa gluposti.Rekla sam vec, postujem sve i trudicu se da dajem komentare.odoh na spavanje.Pozdrav svima!

Poslednja izmena:
Zar veliki umovi Srbije da prodju kao najveci bednici. Uostalom sve se vidi u posveti " Posvecen ljudima koji su svojom ljubavlju oblikovali ovaj grad"..svidja mi se to.

Magi je mnogo dala ovom gradu, a od njega je dobila najgore. Potpuno sam siguran da nije decu navlacila na drogu kao sto su kruzile glasine.

Mozda je trebalo malo vise slika da bude

Da li neko zna o kakvoj se fondaciji radi - ANTI-HIV DISCRIMINATION FOUNDATION? Jer se na logou nalazi Margitina slika.

Da,prelepa je posveta..Ali grad vise ni priblizno nije onakav kakvim su ga ucinili oni,prljav je (ne mislim bukvalno).

A ovo za HIV -jedino znam da je deo prihoda od knjige namenjen toj fondaciji....

jao ja otisla malo van, a vi se raspisali na dvije stranice. :D
Nemojte se prepirati, svako ima svoja misljenja i postovanje istih bi trebalo da se podrazumijeva nama kao ljubiteljima djela EKV-a. Pa oni su prvi bili za toleranciju i postovanje u svim onim strahotama sa pocetka devedesetih. "Mir brate mir" .Tako da ako nesto nije jasno, ne bi bilo lose da ne reagujemo na prvu loptu nego, da malo razmislimo kad pisemo da li cemo nekoga uvrijediti ;)

Da,prelepa je posveta..Ali grad vise ni priblizno nije onakav kakvim su ga ucinili oni,prljav je (ne mislim bukvalno).

A ovo za HIV -jedino znam da je deo prihoda od knjige namenjen toj fondaciji....
je li to posveta u Ilicevoj knjizi? I nisam znala da je Magin lik koristen za te svrhe. Ne znam sta da mislim o tome. Mozda je i dobro da se njen primjer koristi da edukuje mlade, ali ipak nekako mi to sve rusi njenu intimu. Sumnjam da je ona dala dozvolu za tako nesto :???:

a za onaj desktop, pa rekoh ja da je boja malo glasna, mozda malo previse. A za sliku jel mislis na onu kad Milan leti (dobro ne leti ali u mojim mislima kad gledam kao da leti, a ostatak druzine ga cuva da ne padne )

@ Oktobar - ono je jedan od photoshopovih background-a ja sam samo promijenila par stvari. Mada znam praviti ono cvijece, samo dugo traje. Moras skinuti posebne brushes ili ti cetkice ;) (mada je meni lakse "pozajmiti" necije ;))

Poslednja izmena:
Joj,mnogo mi je draze da pricam sa vama sad na temi,nego da citam knjigu.

Ali,ovako nestrpljiva,morala sam citati malo kraj(:rumenko:) ,i pise da je Sladjana Milosevic ''izgrdila'' javnost zbog takvog odnosa prema magici...

A spominje se i B.Djordjevic u Utisku n. ,i da je O.Beckovic napravila poseban prilog o Magi(magici,ovako mi je sladje :p:rumenko:)

Drago mi je da dosta ljudi deli moje misljenje, a ovo za Boru Djordjevica sam napisao pre nekoliko stranica ali mi verovatno dosta ljudi nije verovalo zbog avatara ili politickog opredeljenja :whistling:

je li to posveta u Ilicevoj knjizi? I nisam znala da je Magin lik koristen za te svrhe. Ne znam sta da mislim o tome. Mozda je i dobro da se njen primjer koristi da edukuje mlade, ali ipak nekako mi to sve rusi njenu intimu. Sumnjam da je ona dala dozvolu za tako nesto :???:

Da,to je posveta u Ilicevoj knjizi.I ovo za intimu i ja mislim.

Joj,da sam ranije znala za to sto je B.Dj.rekao,tako bih smarala coveka u vezi s njom...:whistling::rumenko: (posto sam ga cesto vidjala u svom kraju)

@ Oktobar - ono je jedan od photoshopovih background-a ja sam samo promijenila par stvari. Mada znam praviti ono cvijece, samo dugo traje. Moras skinuti posebne brushes ili ti cetkice ;) (mada je meni lakse "pozajmiti" necije ;))

sad cu da potrazim backgroundove.
odusevljena sam.
:D

Drago mi je da dosta ljudi deli moje misljenje, a ovo za Boru Djordjevica sam napisao pre nekoliko stranica ali mi verovatno dosta ljudi nije verovalo zbog avatara ili politickog opredeljenja :whistling:

vec sam rekla cini mi se, da sam jako iznenadjena. krajnje pozitivno.
:)

Problem u svemu ovome je, kao i u mnogo drugih stvari, sto nemate pojma o cemu pricate. Procitali ste tu i tamo neki clanak u novinama ili nekom casopisu, procitali ste neku knjigu u kojoj je pisalo o EKV, slusate njihovu muziku...ali ne znate dovoljno da bi znali istinu. Onda se pojavi neko ko zna mnogo toga i to sve da u javnost, tad govorite da to nije istina, jer vama ta istina ne odgovara. Istina je da su se drogirali, da su ljudi bezali od njih (kao i od svih ostalih koji su se drogirali ili bili HIV pozitivni, jer su ljudi glupi i ne znaju nista o tim bolestima), jedino su mladi bili uz njih (ne svi), kao i odrasli koji su bar nesto znali o svom tom zlu jer su imali nekog kontakta sa necim takvim. Stoji da je EKV bila jedna od najvecih grupa na ovim prostorima, ali sad ostali samo neki clanovi grupe koji i nisu bas onakvi kakvi se vama cine. Ovde neki lik koji naziva sebe PROFA velica Fircija. Zasto? Da li je to on? Ne verujem. Da li ga poznaje? Ne verujem. Vidi jedino u njemu nekakvog boga...pretpostavljam. Da li je Magi bila ok? Da li je Milan bio ok? To mi ne znamo. Znaju oni koji su bili uz njih. Ilic je bio uz Magi. Po ovome u knjizi reklo bi se da jeste. Ima mnogo stvari u knjizi koje su istinite. Ja njega ne znam, ali sam cuo za njega. Nije on sjebao Magi. On je bio za i uz nju do njenog kraja. Samo nije bilo ljubavi od ostalih, pa je zato tako i zavrsila. Ja sam nju vidjao s vremena na vreme, kao i ostale clanove. Znao sam nesto o njima. U neke stvari je tesko poverovati, ali takav je zivot muzicara i onih na H. Sto se tice znacenja pesama...verujte da je istina...stari sleng...sad se prica drugacije...mada se sve svodi na isto. Sto se tice rusenja intime objavljivanjem neke knjige...hmmm...tu ste u pravu. Ali bolje je reci istinu, nego lagati i da mnogi, prvenstveno vi ljubitelji EKV, zivite u zabludi. Sto se tice Fircija. To ce morati on sam da kaze da li mu se ova knjiga svidja ili ne.

Na ovaj forum sam naleteo slucajno. Drago mi je sto postoji ovako nesto i da ljudi ne zaboravljaju EKV. Jedan od bojih foruma koje sam video o EKV.

E sad. Naleteo sam na ovaj forum jer jurim koncerte EKV. Ako neko ima, rado bih se menjao s njim. Ja ih imam i u audio i u video obliku.

ps. PROFO, ne trebam da lutam po forumu da bih video sta si sve pisao. Dovoljno je da kliknem jednom i da vidim sta ima od tebe. To mogu i svi ostali. A bas si dugo ovde, a veoma maloznas o svemu tome.

Niko od nas nije rekao da se nisu drogirali,a to za tumacenje pesama-mi samo govorimo svoje tumacenje,kao sto vidis ,neki misle da se govori o H,neki ne misle tako.

Sad ,nije mi jasno,sta mislis pod onim "da li su bili ok"? OK u kom smislu?

A sta ostaje vecini nas,koji nismo ni isli na koncerte,a kamoli poznavali njih?
Pravo je cudo kad se danas napise nesto o njima,pa zato zakljucujemo na osnovu toga.

Jer,prosto,sta imamo sem tih pesama,i ponekog clanka,knjige,informacije...neutral:

I sta god bilo,svodi se na to EKV nije zaboravljena!:D

Ja ni ne kazem da znam sta se STVARNO desavalo. Nisam bio toliko uz njih. Ali znam dovoljno. A znam i da ovde neki mnogo toga ne znaju. Ne moras da kupis ovu knjigu, pozajmi e od nekog, saznaces dovoljno. Ali je nemoj na preskok citati...kao neki ovde od poslednjih deset stranica.

Ljudi, ja sam čitala vašu, tj.našu temu i odlučila da se vratim...
vidim svašta ste ispisali i drago mi je.
aaaa...ovaj...je l' ta knjiga već izašla?
pošto ja nešto čuh u septembru...
nedostajali ste mi ljudi, volim vas sve.:heart:

Da,prelepa je posveta...
Posveta jeste lepa.

Ali grad vise ni priblizno nije onakav kakvim su ga ucinili oni,prljav je (ne mislim bukvalno).
Grad je, ipak, uprkos svemu, i dalje - naš Beograd. Vidi se, valjda, malo, i po ovom? :think: (Neko postavio onomad, ja slučajno naletela danas):

A ovo za HIV -jedino znam da je deo prihoda od knjige namenjen toj fondaciji...
Ako je tačno, i to, je, znači, korisno.

Ne znam mozda mi svi ovde reagujemo negativno na senzacionalisam kojim po mojoj procjeni ova knjiga odise. Da li je on morao da ide u detalje i navodi Maginu zavisnost?Ipak je to nesto sto mi svi znamo i ne vidim poentu daljeg detaljisanja. Jedino mozda da odvrati nekog napaljenog klinca koji je poceo slusati EKV, znajuci da su narkomani sad bi malo da proba. Mada sumnjam da ima puno takvih, (iskreno se nadam da nema) . Sve te price o H. -to je bio dio njene intime, njen zivot, njen izbor. Ona cak nikada ni u intervjuima nije pominjala te stvari u toj mjeri, vise onako aludirajuci ako je bas direktno pitaju. Njen fokus (a i nas) bi ipak prvenstveno trebao da bude muzika.
Ja bih radije da je neko izdao neku knjigu sa Maginim pricama, crtezima, razmisljanjima. Cula sam da je Zeljko Milovic imao nesto u planu, ali ocigledno da nema nista od toga za sada. Mozda misle da bi mi vise uzivali u svim tim pricama o ovisnosti i Maginim zadnjim godinama koje su vjerujem bile strahovito teske. Ja znam da bih radije citala neku knjigu koja dostojanstveno predstavlja tako izuzenog umjetnika kao sto je Margita, a ne da se sve svodi na njene poroke. Recimo za takvu neku knjigu bih dotrcala u Beograd da je nabavim :)

btw jel moze neko da prekuca posvetu, ili da u kratkim crtama kaze o cemu se radi ;) vidim svi ste se slozili da je fino uradjeno

Ne razumem cemu vise rasprava oko knjige i oko toga sta je istina sta nije. Jedno je sigurno, a to je da istinu nikad necemo (ne mozemo) znati. Mozemo samo slutiti o tome na osnovu informacija koje su na sve strane razlicite. I na kraju, ne mozemo verovati samo u ono sto bismo voleli da cujemo. Daj Boze da je tako, ali mora postojati i tamna strana. Ne vredi raspravljati o necemu poput znacenja pesama, ili o tome da li se neko drogirao ili se nije drogirao, i sl.
Sto se knjige tice, ko zna iz kog je razloga uopste taj Ilic i izdao tu knjigu... Voleo bih naravno da je procitam, i procitacu je, cim uspem da je nabavim, ali Ekatarina Velika nije niti sida, niti heroin, niti smrt...

Ne znam mozda mi svi ovde reagujemo negativno na senzacionalisam kojim po mojoj procjeni ova knjiga odise. Da li je on morao da ide u detalje i navodi Maginu zavisnost?Ipak je to nesto sto mi svi znamo i ne vidim poentu daljeg detaljisanja. Jedino mozda da odvrati nekog napaljenog klinca koji je poceo slusati EKV, znajuci da su narkomani sad bi malo da proba. Mada sumnjam da ima puno takvih, (iskreno se nadam da nema) . Sve te price o H. -to je bio dio njene intime, njen zivot, njen izbor. Ona cak nikada ni u intervjuima nije pominjala te stvari u toj mjeri, vise onako aludirajuci ako je bas direktno pitaju. Njen fokus (a i nas) bi ipak prvenstveno trebao da bude muzika.
Ja bih radije da je neko izdao neku knjigu sa Maginim pricama, crtezima, razmisljanjima. Cula sam da je Zeljko Milovic imao nesto u planu, ali ocigledno da nema nista od toga za sada. Mozda misle da bi mi vise uzivali u svim tim pricama o ovisnosti i Maginim zadnjim godinama koje su vjerujem bile strahovito teske. Ja znam da bih radije citala neku knjigu koja dostojanstveno predstavlja tako izuzenog umjetnika kao sto je Margita, a ne da se sve svodi na njene poroke. Recimo za takvu neku knjigu bih dotrcala u Beograd da je nabavim :)

btw jel moze neko da prekuca posvetu, ili da u kratkim crtama kaze o cemu se radi ;) vidim svi ste se slozili da je fino uradjeno

Slazem se da bi jedino bilo dobro objaviti knjigu sa Maginim pricama,crtezima i razmisljanjima,da govori o Magi kao umetnici i njenoj licnosti,koja je bez sumnje bila izuzetna.

Grad je, ipak, uprkos svemu, i dalje - naš Beograd. Vidi se, valjda, malo, i po ovom? :think: (Neko postavio onomad, ja slučajno naletela danas):

Joj,svidja mi se kako je uradjeno-vidi se i Manjez,bas je lepo:).

@Slightsigh-"Posveceno ljudima koji su svojom ljubavlju oblikovali ovaj grad":)

Ali znate sta,buduci da se radi o poslednjih 6 godina njenog zivota,mislim da se nikako nije mogla izbeci prica o narkomaniji. Jer je te godine droga obelezila.

Ostalo sto mislim o knjizi reci cu veceras,kad zavrsim citanje.Da ne bude opet da sam "na preskok citala".

@DeXonDaz-ja nemam ni priblizno 30 godina,ali bih volela da imam.Jer,imala bih onda i cega da se secam.:neutral:

I samo me jos nesto zanima. Da li neko od vas ovde na forumu ima 30 i vise godina?

Nemam ja, ali moj dragi ima 32.:) Mislim ako to pitas jer te zanima da li smo neki musavi klinci, sto licno mislim da nema veze, imam vidjenje i nekog starijeg. Ali on je bio na 2 koncerta i bilo mu je dobro i to je to. A voli da ih slusa. Eto to ti je "starije" misljenje.

@una, sta bi ti rekla?Kako bi komentarisala kocert koji je bio pre 15 godina?
Moze se i mnogo bolje komentarisati,ali ne znam bas da li svi hoce da citaju te komentare,ako mislis samo na muziku.Pitaj sta te zanima,tako je najbolje.

Poslednja izmena:

Back