EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovo su pitali Dadu Topica ,u vezi "Jeseni":)

Na nedavno izdatoj kompilaciji posvećenoj Milanu Mladenoviću pojavila se i tvoja obrada njegove pesme "Jesen"...
- Bio je to strahovit izazov za mene. Nisam poznavao opus EKV-a, ali sam pratio tu medijsku famu, mit koji je dostigao vrhunac njegovom smrću. Pošto je Milan gitarista, ja sam njemu u čast htjeo napravit da gitara pjeva tu pjesmu i, nadam se, uspeo. Milana nikad nisam upoznao, možda je to i razlog što je sve ispalo tako dobro. Svojevremeno sam u Zagrebu gledao Margitin koncert, kasnije smo se družili u Istri. Nažalost, nedugo zatim sam čuo kako je tragično završila. Tako je ta grupa prestala da postoji, i fizički. Otišli su prerano, kao i mnogi drugi nadareni ljudi, koji nisu dočekali da vide koliko znače onima koji su ostali iza njih.

E Profo, da nemaš akorde pjesama Šarla?
Mogu da poskidam. :) Čim nađem malo vremena, u užasnoj sam frci zbog posla i ostalih gluposti.

@Marina: Pa fino, kako mora. :) Aj' bani neki put na MSN - em ti dugujem još nota, em nismo pričali sto godina.

@Veronika: Ceo YUM će se preseliti ovde. ;) :wub: Hteo sam da idem u ZG na EKV tribute koncert ali eto, na kraju niko nije hteo/mogao da ide sa mnom kolicima. :(

@profa da mislim na tu! imas li je u elektonskoj verziji? :) mozes li je skenirati ili slicno?
Mogu da probam ali skener je prilično krš... videćemo, možda nešto i ispadne.

Mada, čini mi se da mi je neko rekao da već ima celu skeniranu. Hm. Majo, je l' beše na YUM-u bila priča oko te knjige? Čini mi se da je Bojana imala skeniranu...

EKV ce za mene kao coveka koji je rodjen u vreme izdavanja albuma SAMO PAR GODINA ZA NAS biti vecna inspiracija u zivotu.Tek kada sam poceo slusati EKV shvatio sam sta je muzika i koliko je vredna.Moji roditelji nikad nisu mogli da me vaspitaju kao sto je to uradila ekatarina velika i nema dana kada ne zalim Milanovu smrt, iako u njeno vreme nisam bio svestan ni svojih pelena.

EKV ce za mene kao coveka koji je rodjen u vreme izdavanja albuma SAMO PAR GODINA ZA NAS biti vecna inspiracija u zivotu.Tek kada sam poceo slusati EKV shvatio sam sta je muzika i koliko je vredna.Moji roditelji nikad nisu mogli da me vaspitaju kao sto je to uradila ekatarina velika i nema dana kada ne zalim Milanovu smrt, iako u njeno vreme nisam bio svestan ni svojih pelena.

: )))
josh jedan novi chlan :D

Ja znam da sviram nekih 80% pesama EKV-a, što na gitari, što na klavijaturi. 8)

Na YUM-u smo imali običaj da se okupimo negde u Beogradu (uglavnom Kališ) i da sviramo EKV/ostalo celo veče. Možda bismo mogli takvo nešto i ovde da organizujemo (i još da spojimo ljude)?

@Limunovo_Drvo: Krug je zajeban ritmički zbog bubnjeva (u delu gde Žika luduje). Inače ima iste progresije kao Iggy-jev Passenger :)

Ja sam za okupljanje!!!:D

Sad ce 5.feb. godinu dana od kada sam kupila Decaka iz vode:).

Inace,nisam slusala EKV par dana,i sinoc sam pustila...Covece...

Ja jedva cekam da se skupimo,i sviramo(tj.svirate) i pricamo o EKV-u :mrgreen:

Slusam Zabranjujem...najvise volim onaj deo "cuje se zvuk,koji podseca na huk":D Mislim da im je to jedna od najboljih pesama...

Pozdrav drustvu i naravno dobrodoslica novim clanovima! Vidim ima dosta novih kolacica :)
eee a hocu i ja na okupljanje ali sam mnogo daleko. Jedino da preplivam okean:-? nista fino se vi provedite i obavezno javite kako je bilo...
e a Profo ima li sanse da ti nekako skeniras tu knjigu o Magi kad stignes... Puno bi mi znacilo. Ako ti nije tesko, molim te uvijek me interesovala ta knjiga, a kad je ona izasla u prodaji (neki vrlo mali tiraz cini mi se) ja sam vec bila daleko!

...Magla česlja pramen na ulici
Hladan dah sa zapada
Gar se crni svuda po snegu
Plava bluza i kifla pred čas...

aj, nesrecnici kad se okupljamo?
i gde? :lol:
i ko ce da finansira okupljanje?! :lol:
Paaaa... u Beogradu? ;) Što se mene tiče, Petrovaradinska tvrđava i Kališ su baš fina i pristojna mesta.
I šta tu ima da se finansira? Pivo, vino, već po preferencijama ljudi. Nije to skupo. :)

@slightsigh: Hoću, čim nađem knjigu. Inače, nisam nešto oduševljen istom. Tačnije, bio sam krajnje razočaram tekstom na kraju, u kom se autori izvinjavaju Margiti što nisu bili tu za nju, bla bla, truć truć... najgore patetisanje ikada, i očigledan pokušaj da se opravdaju zbog toga što je Magi umrla potpuno sama, ostavljena od svih. Bolje bi bilo da su skupili tekstove koje su skupili i da nisu napisali nijednu jedinu reč više.

@Sibil Vejn: Pa hajde! Toliko me svrbe prsti da je to strašno... Sećam se prvog ili drugog okupljanja ekipe sa YUM-a, imali smo i gitaru i klavijaturu. Ludnica na Kališu... :lol:

Eh, mnogo bih volela da se napravi to okupljanje iako ja necu moci da prisustvujem... I bas mi je zao zbog toga. Sva sreca da sam ovde pronasla jednog pravog fana EKV pa sa njom mogu da pricam o tome (prijavila se skoro na ovu temu, prepoznace se :-D). Inace, jos bi mi teze palo to sto ne mogu da dodjem na okupljenje... Ja bas ne moram da preplivam okean kao @Slightsigh, ali sam, nazalost, daleko...
I @ Slightsigh, znas da mi se, otkako sam otisla iz Bg, stalno vrti u glavi ta strofa: ,, Magla ceslja pramen na ulici... hladan dah sa zapada. Gar se crni svuda po snegu... plava bluza i kifla pred cas...''. Uzasno me podseca na moj Novi Beograd... I na ono sto je Magi rekla za NBG a sto je Mihajlo Pantic naveo u knjizi ,,Novobeogradske price'' ... j... ga... zavicaj i ta patetika!:lol:

A ta tema na YUM je bila stvarno nesto posebno...pre nego sto sam se tamo prijavila,
procitala vise od sto stranica teme-i tu sam saznala mnogo sto sta o EKV, Magi, Milanu, Bojanu...., cisto da ne bude da sam upala k'o padobranac... Mislim da je ta ekipa imala grupu MIZ (modro i zeleno... inace jedna od mojih omiljenih pesama EKV)... Cak sam i prosle godine stajala iza @profe i @violet_parts na koncertu u NS.

@profo, pa zar nije ona devojka,koja je na Beer Festu prosle godine svirala klavijature, bila i u grupi MIZ?

POZDRAV SVIMA... I NOVIM CLANOVIMA TEME, SVAKAKO!

I gledajte da padne to okupljanje... :D;)

Pa hajde da se okupimo!:D Sto pre...jedva cekam!:) Dajte,ljudi,da se dogovorimo!:wink:

Secam se kad sam na ovaj dan kupila Decaka iz vode...koja je to euforija i radost bila...:D

Ja ne volim Geto...Teska mi je mnogo...

Slusam Svetiliste...kako je dobro...

Evo ja samo malo da vem se javim pa na ucenje. Grrrr!
Ako neko nadej knjigu o Magi bilo bi lepo da podeli sa nama.
mandu sam cula ako mislite na ono kad je sa onom decom pevao na pinku i meni se MNOGO dopalo kako ona deca i pevaju i resplakalo me

Mislim da je ta ekipa imala grupu MIZ (modro i zeleno... inace jedna od mojih omiljenih pesama EKV)... Cak sam i prosle godine stajala iza @profe i @violet_parts na koncertu u NS.

@profo, pa zar nije ona devojka,koja je na Beer Festu prosle godine svirala klavijature, bila i u grupi MIZ?
Jeste, ali smo se raspali negde u martu 2007. A mogli smo da budemo sasvim ok... Ako ništa drugo, bar je sa Firčijem svirala na tom BF-u i kasnije na koncertu u NS-u. Tinea je sada u Beču, studira. :)

Što se okupljanja tiče, najbolje je da svi kažu kada im odgovara i gde, pošto Marina verovatno nije jedina osoba koja živi van Beograda, pa da nešto smislimo.

Ljudi,zasto uvek ja moram da dizem temu :) Kad cemo da se skupimo...?Meni je svejedno gde,ali ajmo sto pre...:)

Ja uzivo znam samo 2 EKV fana...:(

E,a ko je ovde jos ,sem Profe i Veronike, sa YUM-a?

Znate,gledala sam opet spot za Anesteziju,i najvise volim onaj deo kada sve cetvoro stanu jedno iza drugog,i prekriju oci,usi...

Ljudi,zasto uvek ja moram da dizem temu :) Kad cemo da se skupimo...?Meni je svejedno gde,ali ajmo sto pre...:)

Ja uzivo znam samo 2 EKV fana...:(

E,a ko je ovde jos ,sem Profe i Veronike, sa YUM-a?

Znate,gledala sam opet spot za Anesteziju,i najvise volim onaj deo kada sve cetvoro stanu jedno iza drugog,i prekriju oci,usi...

Ja :mrgreen:

Većinom tamo samo čitam, rijetko kad učestvujem u diskusijama...

@ Profa
e bas ti hvala unaprijed. A inace je uvijek prisutna ta lazna patetika u medijima kad se govori o EKV-u, a pogotovo o Margiti. Uglavnom zeljno iskecujem tu knjigu a taj epilog mozemo i preskociti ;)

@ Arzberg
zao mi je sto te je zivot odveo iz tvog Novog Beograda. Ali koliko god tesko bilo znaj da se uvijek mozes vratiti u svoj "geto" gdje "magla ceslja pramen na ulici..." I mala sala ali bar ne moras plivati citav okean da bi dosla kuci kao neki koje znam:oops: ;););)Ne daj se... Ako nije tajna gdje si se sad skrasila, i kako ti ide navikavanje i to? Ja osjecam da se mi svi manje vise znamo ovde kroz postove o EKV-u pa ne zamjeri ako sam mozda suvise licna :lol:
;);) Pozdrav

@slightsigh

Naravno da nije tajna da ti kazem gde sam se skrasila...;)

Ovako... u zemlji Austriji i to bas u Arzbergu...
E sad... Znam da cete svi vi koji ste udaljeniji ( tek okean da preplivate :lol: ) sigurno reci: ,, Ako je to daleko, onda stvaarrnnooo...'' :shock::shock::lol::lol::lol:
Ali, ona strofa koju si navela, ta strofa u meni priziva slike NBG u kome sam odrastala... Priziva ono sivilo i onu betonsku pustos koji su krasili NBG ( i to u periodu s kraja ' 80-tih i prve polovine ' 90-tih )... Sada je NBG drugaciji... Menja se...

A sto se navikavanja tice, hvala na pitanju, ono se odvija postepeno... Ja sam ovde dosla zbog ljubavi, zbog njega, pa je sve i lakse i lepse... :oops:

Nadam se da si se i ti skrasila ( ako ne za stalno a ono barem za privremeno ) i da si ok... tamo preko bare, kako su okean zvali nekada...;):D

Bitno je da postoji to mesto gde se uvek mozemo vratiti...

,,I ako sam negde stigao bilo je iznutra...u sebe u sebe u sebe i nikako spolja! I gore i dole i levo i desno u meni... u sebe u sebe u sebe i nikako spolja!''

POZDRAV!

Back