EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
martina_hingis:
imam i ja jedno konkretno pitanje za firchija! ej, nemoj da se ljutis?!malo je onako: jel si osecao neku odredjenu (malu) odgovornost za sve sto se desilo recimo bojanu ili magi(posebno njoj)? jel mislis da si mogao malo vise da ucinis ili nekako da im pomognes? da, to su vec dva pitanja! :D

i hvala ti za ovo sto cinis firchie!
probudio si iz zimskog sna mnogo ljudi! :razz:

Odgovornost? Ne znam da li je to prava rec ... vise je nemoc ... sigurno je da nemam razloga da se pravdam, iako se to na neki nacin uvek provlaci kroz pitanja ove vrste, manje ili vise ... zaista necu ni da se upustam previse u tu pricu ... ako neko misli da je bilo ko mogao da uradi bilo sta po pitanju Magi ili bilo koga, onda zaista ne zna realnost nego samo reaguje emotivno! Tu smo u tom slucaju potpuno ravnopravni. Ne prodje ni jedan dan a da ne pomislim na sve njih, i ne jednom mi je potrebno da udahnem duboko i da ne dozvolim sebi da odlepim od nemoci da objasnim ono sto nas sve muci ... zasto ...i zasto ... i zasto ... i ... uostalom ... sve je jasno ... Sa druge strane, ako neko misli da zna bolje ... slobodno ... mozda meni nesto nije jasno ... Vise puta sam rekao da svako radi najbolje sto zna ... ja sam samo jos jedan od fanova EKV-a bez obzira sto sam bio i clan i zaista nema neke velike razlike izmedju svih nas ... ok ... mozda neke godine, ali to je sve. Emocija je univerzalna. Da li da verujem u to?

Firchie:
Odgovornost? Ne znam da li je to prava rec ... vise je nemoc ... sigurno je da nemam razloga da se pravdam, iako se to na neki nacin uvek provlaci kroz pitanja ove vrste, manje ili vise ... zaista necu ni da se upustam previse u tu pricu ... ako neko misli da je bilo ko mogao da uradi bilo sta po pitanju Magi ili bilo koga, onda zaista ne zna realnost nego samo reaguje emotivno! Tu smo u tom slucaju potpuno ravnopravni. Ne prodje ni jedan dan a da ne pomislim na sve njih, i ne jednom mi je potrebno da udahnem duboko i da ne dozvolim sebi da odlepim od nemoci da objasnim ono sto nas sve muci ... zasto ...i zasto ... i zasto ... i ... uostalom ... sve je jasno ... Sa druge strane, ako neko misli da zna bolje ... slobodno ... mozda meni nesto nije jasno ... Vise puta sam rekao da svako radi najbolje sto zna ... ja sam samo jos jedan od fanova EKV-a bez obzira sto sam bio i clan i zaista nema neke velike razlike izmedju svih nas ... ok ... mozda neke godine, ali to je sve. Emocija je univerzalna. Da li da verujem u to?

Ja u potpunosti tebe kapiram...realnost je nesto drugo..smatram da 80% si ti taj koji kontrolise,utice,usmerava svoj zivot..a onih 20% je "visa sila"sa kojom covek mora da se pomiri i nauci da zivi,prema tome dosla sam u te godine i iskustvo me je naucilo da u nekim segmentima zivota svako sebi bira put...zreli smo ljudi...ti si svoj izabrao,ja svoj,oni svoj..i ne moze i nema niko prava da te optuzuje da li si po pitanju njih ovo ili ono mogao da uradis.Imas dve preslatke cerkice..sigurno si divan otac..po meni je to sustina zivota..i shvatice je ljudi kada jednog dana dodju u odredjene godine.Veliki pozdrav od mene i drago mi je sto si bas ti taj koji nas "podseca"na EKV.

korona1:
Ja sam rasla uz Ekatarinu Veliku i mogu da kazem da su me velikim delom obrazovali,uticali i usmeravali u muzici kojom se trenutno bavim(klasikom),tako da mi je detinjstvo zahvaljujuci njima bilo kvalitetno ispunjeno.Podjednako sam volela njih i violinu.Imala sam tu srecu da upoznam Milana i Margitu jos kao dete u osnovnoj skoli,secam se njihovih koncerata na Zajecarskoj gitarijadi,1994 god."Rokenrol zauvek",itd.Odlicno pamtim taj period,ali se stvarno ne secam tih "kritika",niti su se oni time opterecivali,njihovi intervjui su bili iznad svega toga ,a i u tom periodu(krajem 80-ih pocetkom 90-ih) se nekako znalo ko je ko i ko najvise vredi.Fanovi EKV-a nisu toliko obracali paznju o tome ko sta govori o njima vec su jednostavno voleli njihovu muziku.Magi sam zadnji put gledala u Banja Luci u kaficu 2000 god,svirala je stvari sa projekta EQV.Te iste godine sam upoznala i Marka Milivojevica,nastupao je sa Vladom Divljanom.

Ja nisam imala tu sreću čak ni da budem na koncertu EKV ,a kamoli da još i upoznam Milana,Magi,Bojana...Upravo zbog toga,dok sam odrastala, ja sam na različite načine dolazila do informacija...I u tom traženju informacija naletela na te ,,kritike''...Meni su jako smetale...zato sam ih i zapamtila... :-(

Ja u potpunosti tebe kapiram...realnost je nesto drugo..smatram da 80% si ti taj koji kontrolise,utice,usmerava svoj zivot..a onih 20% je "visa sila"sa kojom covek mora da se pomiri i nauci da zivi,prema tome dosla sam u te godine i iskustvo me je naucilo da u nekim segmentima zivota svako sebi bira put...zreli smo ljudi...

I meni se sve više čini da je tako...

Firchie:
da li je verujem u to? :D
nisam rekao nista sto bi moglo da znaci! :-D

hvala firchie na odgovoru! :-P

Firchie:
Joj BAS ME RASPLAKALO OVO.
Nisi ti samo jedan od fanova ti si ucestvovao u stvaranju svega toga.
Lepo je kad si i fan i clan i kad toliko volis nesto sto si radio ali nemoj biti tako skroman ti si clan koji najduze stvara ti si ih sada vratio i ti si nesto mnogo vise nego samo clan. Jos redovno dolazis ovde. Nemam reci. Kroz tebe svi oni zive i Milan,Magi i Bojan i ovi koji su zivi ali se ne trude toliko da i Ekv zivi. Ti ne odustajes,jos uvek prenosis taj ekv duh i HVALA TI

Corto Malteze:
neko je pomenuo djuleta gore, prelistavao sam stranice ali negde propustih u kom kontekstu osim da pokusava da kopira. hehe, nemam reci za tog, nazovimo, muzicara koji je prvi master, prvu traku ikada snimljenu kao van gogh zapalio tj. unistio, na pitanje novinara posle par godina, zasto je to uradio i da li se kaje? djule je odgovorio otprilike ovako; mislio sam da cemo odsvirati bolje, neke nove pesme da to nije dovoljno dobro, pokazaloo se da jeste bilo, ali to niko vise nikada nece saznati osim mene. i naravno da se ne kajem. :)
___________ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

EKV je jedan i jedini, Milan je jedan i jedini, Firchi, Magi...to su ljudi (bili) sa energijom okupljeni oko muzike iz srca, iz duse, bez pretenzija da budu zvezde, da budu neko...a pravili su nesto sa cime ce ostati upamceni kao veliki ljudi sa velikom muzikom.

Bio sam vise puta na koncertu EKV u Herceg-Novom gde su tradicionalno svirali svakog leta na Forte Mare i u Beogradu vise puta i na onom poslednjem beogradskom koncertu u Sava Centru....i jako sam ponosan sto sam osetio tu energiju na svojoj kozi, iako sam bio srednjoskolac tad, ne svestan sta oseca i sta mu se desava u tom trenutku. Sada, su to jako lepa secanja.
Potpuno se slazem sa tobom.....jako lepa secanja...

Imam ja Kao u snu.
Eh, shta bih dala da sam rodjena par godina ranije, da bih mogla da odem makar na jedan njihov koncert...
Gledala sam neki intervju sa Magi, gde nju novinar sve vreme neshto za.ebava i na kraju joj kaze kako se iz njenog rada sa EKV-om nimalo nje vidi da je obrazovani pijanista i da bilo kakave veze sa klasichnom muzikom :confused:
E, da Firchie mnogo mi se svidja zvuk violine na Revisited-u, u pesmama Smile i Tonemo...

Evo ja se malo kasno ukljucih! Jedna velika dobrodoslica i HVALA Firchiju za Revisited i za sav njegov trud i aktivnost na ovom forumu. A EKV Revisited... hm...po prvi put cuti nesto novo od tvog omiljenog benda nakon toliko vremena zaista je predivan osjecaj i imamo se tebi zahvaliti za to. :)
Jedno pitanje: Da li je u planu Revisited 2 sa nekim stvarima sa ranijih albuma? Znam da je bilo nekih problema sa izdavacem pa interesuje me ima li kakvih pomaka na tom polju.
Jos jednom veliki pozdrav i hvala

violet_parts:
Imam ja Kao u snu.
Eh, shta bih dala da sam rodjena par godina ranije, da bih mogla da odem makar na jedan njihov koncert...
Gledala sam neki intervju sa Magi, gde nju novinar sve vreme neshto za.ebava i na kraju joj kaze kako se iz njenog rada sa EKV-om nimalo nje vidi da je obrazovani pijanista i da bilo kakave veze sa klasichnom muzikom :confused:
E, da Firchie mnogo mi se svidja zvuk violine na Revisited-u, u pesmama Smile i Tonemo...
Da da gledala sam i ja taj intervju. Onaj novinar zaista obozava boju svoju glasa, jer svo vrijeme vise njega slusamo ( i njegove glupe kritike) nego Magi. No ipak je bilo interesantno gledati Magi kako sa dostojansvom odgovara na neke prozivke onim svojim umilnim glasom.

jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj:
Slightsigh jos nisam nasla vremena :( izvini
Kako je tek divan osecaj PRVI put u zivotu drzati u rukama novi album svoje omiljene grupe
Da, taj predivan osjecaj kad iscekujes nesto novo nakon toliko dugo vremena. Ja sam recimo prvi put zaplakala kad sam cula pocetne taktove "Siguran" i ono Magino "Poslednji put sam svirala jedan stari rastimovani koncertni klavir".... Sve je bilo tako poznato, a ipak novo u isto vrijeme.
E a za ono, nema problema, kad stignes. ;) Pozdrav

violet_parts:
Imam ja Kao u snu.
ima li neko taj intervju???

Kad sam prvi put cula sam pocetak sola u "tonemo",pomislila sam da li je moguce da ti je Kenedi to odradio...kako bi to bila odlicna saradnja..ja ga obozavam.Da li si ili da li je neko od vas imao prilike da cuje "Kafku"Nigela Kenedija?Posto odlicne aranzmane pravis,zanima me da li si nekad pisao nesto za neki gudacki sastav(kvartet),itd.?

ej...sad cu da pogledam taj intervju...:?
kako to da nam je tema pala na 2. stranu?!
nema me par dana..i hop!
ajde bre budjenje!
ovaaaako...
izlozba dalija je ovih dana..martina, znam da ga dosta volis mogla bi da dodjes..
dali, picasso i miro..:)

slightsigh:

I ja se MLOGO zahvaljujem za ovaj intervju !

Uh...vrti mi se u glavi od ovog intervjua...,, Pogodak pravo u centar . ’’...Zapravo, vrti mi se u glavi od Magi...Bože,kakve su to oči...kakva je to boja glasa... :shock:
A kada je pričala o ,,prirodnim podelama koje su se od početka podrazumevale’’...to je objašnjenje za znakove...potpuno pesnički...
Hmmm...pa , recimo kada priča o jeziku,o rečima ,,koje su važne za jezik sam’’,a te reči su njihov idividualni odraz ispreplitan onim arhetipskim(Magi kaže : ,,tradicionalnim’’)...i tako nisu bežali od sebe , od svoga nasleđa...pokušali su da , u momentu započinjanja slobodnog pada naroda sa jugoslovenskuh prostora , ostvare vraćanje ELEMENTARNIM VREDNOSTIMA...Hej !...Pa umalo se nisam ugušila kad sam to čula...
,,Slovenski smisao’’...sam pridev SLOVENSKI deluje danas nestvarno...Zar iko više pominje Slovene ?!
Meni je bila veoma potresna ona rečenica kada Magi kaže da se plaši da sve te teme kojima se bavi EKV ne nestanu onda kada se oni(Magi,Milan,Bojan) njima budu prestali baviti...Bože! ...I na sve to doda da ne vidi nastavak cele te situacije sem ako se ode preko...A sad imamo Firčija koji se PREKO bavi NASLEĐEM EKV , koje je sada i naše nasleđe...
,,A tradicija je u rokenrolu ’’ ,kako Magi kaže, ’’ dobra pesma , dobra muzika .’’
Dobra pesma ,dobra muzika...a to je ,kako reče Firči - ,,univerzalan emocija’’...

Uvek sam se pitala zašto je Bojan otišao u London ? Firči,ako nije neumesno ovo što pitam - pa se unapred i izvinjavam , da li znaš razlog Bojanovog odlaska iz BG i EKV ?
Tebe neću pitati zašto si otišao...jer si u emisiji ,,Kao sav normalan svet'' , čini mi se , rekao da ni tebi to još uvek nije jasno...

Back