EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Treba da se cisti:
Gledao sam tog popa u emisiji "Kvadratura kruga" i znam pricu,knjigu nisam citao,ali je on dosta u njoj pricao o knjizi i svojim stavovima. Mislim da je on iz jedne krajnosti otisao u drugu ali dobro,ziv je.
Znas kako ja ovo nazalost pricam iz licnog iskustva,pa jel mislis da je magi mogla sama da prelomi u glavi posle 20 godina drogiranja i kaze sebi dosta je. Slazem se da treba da postoji volja ali bez tudje pomoci tesko. Ajde da banalizujem-imam druga i prijatelji smo,zajebavamo se,izlazimo,druzimo,pijemo,setamo decu u istom parku... Ja primetim da on pije vise i cesce nego sto bi trebalo...Pa ja cu da uradim sve sto je potrebno (tuci cu se sa njim svaki dan,vezacu ga za drvo,za radijator,k...racu ga dokle god je potrebno i tako dok sam ziv).
Pa zar se on nije zapitao zasto,zar ga to nije zabolelo(njega i sve ostale),da se jure po tudjim stanovim,da je Magi bez adrese i imena,telefona i da taj neko ne sme da je ostavi samu u stanu.To boli... Ehh ne znam...
Nisam zeleo da budem pogresno protumacen ja sam samo ljut na njeno okruzenje sto po meni nije uradilo dovoljno da ona i dalje bude medju nama(fece i cvetkovic su pomenuti zato sto su javno istupili-jos jednom da pomenem nemam nista licno protiv njih). Ljut sam na ovo drustvo sto odbacuje sve sto vredi,pomalo i na sebe. Jer opet da se vratim na prethodni post da je htela kraj zavrsila bi odavno s tim.
Ja imam isto shvatanje kao i ti kada je reč o prijateljstvu...Ma kakvi...Gde je mogla da prestane?Ljudi nikako da shvate da možemo samo da pomognemo kroz zajedništvo...Individua u zajednici..to je ideal,a ne odbacivanje . Odgovornost okruženja ostaje...izgleda i krivica...

Otkucacu vam clanak.Ja sam totalno skepticna prema astrologiji i nikad ne pogledam taj casopis koji mama kupjue ona mi je dala da pridrzim i "slucjano" se otvorila ta strana gde je pisalo Kad krenem ka....i ja sam htela da se srusim.Necu vam pisati aspekte neke iz horoskopa da ne smaram

KAD KRENEM KA….
Odavno mi se nenamjerno nije desio tako silan tup-tup,iako umisljam da sam u svakom horoskopu oduvijek zadovoljavajuce omanuo I da sam samim tim na Strasnom sudu Iu debeloj tropi kada se svi moji dobri I losi horoskopi sudare.I,desilo se onomad,paaf,sve u paramparcad,pade mi nebo na glavu!I milo mi je,blagoslov sami odnekud zasluzen,a bolje tako no da sam jope dugostolecno poceo umisljati da sam prilicno nepogrijesivo momce.Jos,od nemoguceg horskopa Sarl Bodlera u kom nijednom astrologu sveta zajedno sa mnom,nije nista jasno,ni moguce ni nemoguce,ni moralno ni amoralno,ni sta je zdravo culno nig de pocinje cudesno,a tek,sta je blagosloveno a sta gresno tu-pa I preko horoskopa mog tetka udovca,sta ju bi,pa da daljnu rodjaku,a ipak junacki trajno brkatu zenu ozeni,-nije mi se desilo slicno a da se mogu sjetiti?!Kakav horoskop,da se raspametis namrtvo koliko raskosnog talenta sto slavno ostvarenog,sto neiskazanog,strovalilo se u provalije haosa,a da ja ne bih znao na sta bih tipovao?!Njen ugledni otac je imao u svom horoskopu…..kao uvertiru,kao nagovestaj njenog rodjenja.I to ne kao nekakav polozaj koji eto mora negde stajati ko sto imamo milione slicnih a koji metiljavo zive,jer im otac slucajno zalutao na pozornicu kao kolporter recimo pa snage ostale tu,-nego maksimalan moguci.Njen otac je jedan od rodonacelnika TV Beograd,veliki reditelj,njen plemeniti otac.Vidimo tako silno usmjerenu energiju u lavovsko polje kreacije,dijela,djeteta.Vidimo dokazani vrh svetovnosti duha kroz prakticno,umjetnost,vidimo divljenje I aplauze od pola ure.Vidimo predvodnika gena,jer I njegova cerka radja se kao Sunce u Ovnu…vidimo kako se ponavlja nadmocna energija ucitelja I prosvetitelja ovog svijeta kakav on jeste.Taj Uran….,a oni stanovase iznad trga sa grobom,Trga Dimitrija Tucovica,oko koga se

okrece pola grada sa automobilima,u Smiljanicevoj ulici,gdje bijase u stanu pored majke I oca I klavir.A ona jedinica jake volje ogromne snage,cutljivi introvertni ekscentrik.Ovan asc scorpion,a opet hipersenzibilna,Neptun…prefinjeni esteta,a cini se tako se cini da ima temelj siguran I cvrst jer je Saturn… definisana forma……,pa to nije neko ko pravi novi recept za vocnu tortu,nego ni manje ni vise neko ko hoce I moze osetiti,razumeti Rahmanjinova,Sumana,Lista,pa odatle stvoriti Uranom…zaseban izraz u danasnjem dobu!treba li reci da su za njom ceznuli mnogi mladici,da je bila fatalna,toliko lijepa I pozudna I njezna,magnetski privlacna sa crnom kosom prosutom po licu,na dohvat ruke,muski raspojasana,rasna,bahato slobodna,birala I osvajala sta je htjela,neopisivom ljepotom,rijetkim talentom,znajem sa nekim culnim izrazom koji neki trivijalno zovu sex bomba.Zaista,ona je to bila u punom smislu,samo pride,za razliku od rijetke slicne pojave sa vanrednim talentom za razmisljanje,stvaranje,poeta I kompozitor,pa mozemo samo nagadjati kako je leteo taj rijetki sretnik koga je ona ljubila na kratko,jer ljubila je sve na kratko.Pise poeziju snaznu I strasnu ko svi ukleti pesnici duplim….a ujedno svira klavir u muzivkoj skoi “Josip Slavenski” kao jedan od najtalentovanijih polaznika,I zajedno sa Ivom Pogorelicem,I kao apsolutni sluhista dobija poziv d aide na prestizni konzervatorijum u Moskvi,koji odbija.Upisuje arhitekturu koju uspijesno zavrsava,cak dobija 1.nagradu na nekom konkursu u Japanu,ali I to bataljuje.Jedino muziku ne zaboravlja,kao ni ona nju,I kroz muziku postaje idol mnogih u Jugoslaviji ’80-ih godina.bila je dio Novog talasa,clan prve postave EKV(svi umrli od droge Uran90 Neptun),carobna,sjajna,ukleta,tragicna Magi Stefanovic.
Ja nisam slusao toliko tu muziku,iako sam volio rijeci,volio sam glas Milana Mladenovica.Razumljivo,jurco sam za loptom,bio sam sportit=sta nekakav,I sjecam se jos tad,oni koji su njih voleli,uzivali sun e retko opijate,sto meni bi strano I daleko.Ali Magi sam voleo videti,uh,I ne samo ja,verujem svak sa imalo istaknutim libidom koji ima stila za zanosio se umjetnoscu,zelio je s njom odsanjati svoje mlade zelje,dane.A sa kim da ona bude kao Neptun….?!ko rijesi ovu problematiku,odmah ga za Nobela kandidujte,mada je daleko bolje kao takav srecnik biti siguran da bi te njen prefinjen I opasni senzibilitet birao,zelio bar jos,Samo par

godina za nas,koji traje kao tren I kao nista,I nista kao vjecno!kakav izabranik tu biti,lakse je Scevoli na megdan izaci?!To je kao kod jedine uporedive iz plejade,daleko slavnije I estradnije Janis Joplin koja kaze-Ja sam zvijezda a niko nece da spava sa mnom!Toliko tesko,toliko opasno,ljubiti sa ovim aspektom,a kako li bi bilo tek pratiti ljubljenu,pa kao da cujem bolno nikad neizreceno:ja sam zvjezda a niko nece da spava sa mnom?!Tako je opasno I prokleto ljubiti I verovati u coveka koji veruje I ljubi samo sebe,I kako se vidi tako jasno da su svi slicmni izdali sami sebe jer su pozeljeli biti bogovi na zemlji,a kada je muza ponestajalo a I kada nije,opijati su ubijali sve zivo I besmrtno u njima,jer se kod magi u karti bolje nego I u jednoj drygoj vidi r’n’r I Novi talas,vide se svi njeni slavni prijatelji,briljantne inteligencije,vrcavog duha,prorockih stihov,virtuosi ritma I kao pravi filozofi I ako realisti I kao prvi u svom poslu!A kako se nigde ugledano otkad je astrologije I veka….toliko mocan ,zdrav,mudar,postojan,temeljan oblik zivota,uspio da strovali I bezdan,nihil,kako se uspio ponistiti,sasusiti kao biljka,to je samo kroz velike stihije I podmuklosti demonske uspijeti moze,jer ja ne znam slcna primera?Osim u bajkama,epu,tako nestio je moguce objasnjivo astrologu racionalisti jer ovakav oblik samo apokalipsa moze zanegirati?Kroz hriscanstvo je opet odvec lakse posmatrati,pa ako dodamo da je postojao najtruliji aspect u svemiru…gledamo onda u sasvim jasnu stvar,jer covjek ne moze sam sebi da preda nadahnuce,iako mnogima moze bas tako da izgleda,jer on mora da ga primi iz nekog centra,iz nekog izvora van njega.(sledi deo iz knjige Bog I r’n’r koji svi znate,da ne kucam,imajte milosti)

jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj:
Slazem se da je trbalo da ima vise zahvalnosti za sve sto je dobila a ne da tako baci sve to u vodu.Ali tesko je ziveti sa takvim talentima
Biće da je tako...A i taj rock and roll...Uvek se setim najave za emisiju ,,Dole na uglu" Žikice Simića...,,Legende, mitovi i tabui rock and roll-a...Lutalice,odmetnici i desperadosi"-ili tako nekako... ,,Tužni anđeli, pali heroji, kosmička atmosfera, vrhovi besmrtnih momenata rokenrola. Gitara obavezna."....

zahvaljujem se i ja.
e...moram malo da spamujem, nmemojte mi zameriti.
martina, jesi na kraju otisla na jazz fest?
sto vas nema na msn-u?
sta je sa fluidom?!
violet...?
inace, sto se teme tice...
ne mogu sad ni recenicu o tome da sklopim...nz sto.

@oktobar naravno da sam otisla, bila sam i sinoc idem i veceras, pa onda palim u mack. bilo je super!
meni ne radi msn, od kad sam reinstalirala komp, nesto mora da se podesi, a ja ne znam! ej, za ostale ne znam sta je! budite mi dobri dok me nema!!!! i lepo se provedi!

ej jjjjjjj hvala na tekstu! malo smo te namucili!

Imas kod u terazijskom prolazu negde cini mi se,ne znam tacno gde.Ja sam svoju stmapala jer sam htela da bude moja kreacija:) i bela je da ne bude uvek crna.
Nema na cemu da se zahvaljujete zelela sam da sa vama to podelim i nije mi tesko bilo da kucam,opet sam procitala :)
Bas mi se svidja kako je napisano

@oktobar a hiljince za maturu!!!! kupi i meni jednu majicu!!! zezam se! naravno! pa i ja cu u najskorije vreme stampati! pa lepo se provedi! ja hocu, tj, bar se nadam da cu se secati, pa da vam ispricam!
slusala sam misko plavi bend! misko je svirao u ekv-u bas cinimi se '91! covek odvaljuje! bio je i bata bozanic!!! uh, ma super!

jeste, aljince, obecala sam da cu jedom da se sredim, pa eto nek bude za maturu.
cak cu se i ocesljati!!
e, i ja cu moju stampati!:)
martina, moramo se cujemo neki dan...
e..sad odoh do grada...pozz:)

martina_hingis:
e, jel imas taj clanak? trazila sam ali ga nikako nisam nasla! bas me zanima sta je jos rekao!
pa svi malo veci umetnici i talenti su skloni autodestrukciji!

To je malo relativna stvar...zavisi od vremena u kojem je ziveo,ili zivi,vaspitanja,drustva,okruzenja..Stoji to da su umetnici(talenti)u nekom svom svetu,ali zato sluze prijatelji,rodjaci,itd.koji ce ih razumeti,podrzati ali i "spustiti" na zemlju kad zatreba.Ne volim ta optuzivanja moglo je ovako ili onako.Stoji to da je Magi svojevremeno bila bolja od Ive Pogorelica i da je nastavila klasikom da se bavi ko zna gde bi dogurala,a ko zna mozda i ne bi,mogla je i arhitekturom da se bavi i ko zna,danas bi bila ziva i projektovala bi,a mozda i ne bi....u svakom slucaju izabrala je svoj put i postala jedna jedina MAGI....svako od nas bira sebi put.

Bio sam i ja na jazz festivalu i to samo zbog Miska Plavog(ex.Piloti).Vidim da znate da je i on bio deo EKV tabora,ucestvovao je u pravljenju Dum Dum albuma a i inace je bio dobar prijatelj sa njima.Neznam da li znate da je Misko Plavi bio i komsija ja Bojanom i njih dvoje su znali svojevremeno da iznesu pojacala na terase i "nadmudruju" se,onako glasno.Nevezano za ovu pricu hteo sam da vas pitam da li i ja mogu da uskocim na taj vas chat,ako me primate naravno,ne ljutim se ako me odbijete.

Back