EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Chula sam da EKV Revisited izlazi 4.aprila...jedva chekam.
TACAN redosled i izbor pesama je:

Siguran 7:35
Ponos 5:31
Bledo 6:19
Par godina za nas 6:24
Karavan 6:54
Sedam dana 8:49
Voda 7:43
Tonemo 6:04
Jadransko more 6:09
Anestezija 15:41
Smile 1:46

Pakovanje je digipak, pa se otvori, pa se rasklopi kao knjizica. Spolja je na "naslovnoj strani" Magi u senci, sa rukama u vazduhu, a na zadnjoj fotografija peska na plazi, u kom je utisnuto EKV, da bi zatim to EKV bilo popunjeno vodom. Videcete. Firchieve kcerke su to napravile.
Unutra su slike Milana i Bojana i bubnjeva (ne vidi se ko je za njima, pametna fora). U sredini buklet, desno cd. Na bukletu Magi. U bukletu razne vec poznate fotke, tekstovi pesama, zahvalnice, credits...Voda i Tonemo live neobjavljeni snimci iz Kulusica i K. Mitrovice, dok su ostalo studijski snimci. Naravno, i live snimci su obogaceni i produzeni, samo jos cujete i aplauz. Live snimci su kvalitetom bolji od studijskih snimaka nekih domacih bendova.
Kroz mnogo pesme se provlaci telefonski razgovor Firchiea i Magi, dok kulminaciju dozivljava u Anesteziji, gde je stavljen da ide ceo razgovor od deset minuta, ispod muzike. Odlicno. .Od instrumenata tu je sve od nove el. gitare, duvacke sekcije, violina, orgulja, harfi, do novih bubnjeva.
Ovo izdanje je ono sto je trebalo EKVu. Moderan EKV za XXI vek. Firchie je cak rekao, da ga u nekim trenucima slusanja ovog albuma sve podseca na Floyde.
@RostrumBoi:postavi nam josh slika... :)

Ja ponekad odem kod frendova (ako ih tako mogu nazvati jer imaju >20godina) i slusamo EKV na gramofonu,sa ploca...orignal...
Ma odem ponekad,ima dosta mjuze na plocama,nema ljepseg osjecaja nego tako slusati ziku...:)

ma nema sanse, sve se iskomlikovalo zbog uskrsa, koji btw nisam planirala da padne tako rano!
ali ce mi jedan drug kupiti sutra ili dan posle, ide do bg-a i vraca se!
4.april dan za pamcenje! ej hvala za adresu!

E ljudi, ovaj nastup u NS ima 328 megabajta, prevelik je. A ja bih stvarno zeleo, ako neko od vas nije video , da ga pogleda, jer je nesto najjace sto imam i to je jedino sto sam video uzivo sa Zikom, i jos nije snimano amaterski, vec onako, polu profi za to vreme, zvuk je extra. To sam dobio jednom prilikom davno od jednog lika sto je to uzeo od sestre Bojana Pecara, necu vam reci koje pesme ima, da se iznenadite :)

Ako ima neko ko to nije video, samo nek mi kaze kako da razdelim sve to , nije mi tesko da uploadujem, za vas energija ljude ;)

A nije brale bitna muzika koja je prosla, moze svakakva muzika da bude, samo duh je bitan. Freestylersi iz Engleske imaju isto taj trip, par pesama koje razdiru, fazon je u duhu, a da li je bajka, pesma, pozorisni komad, epistoralni roman.. sve je jedno :)

Limunovo_Drvo:
E ima li ko ploce od EKV-a?
Moram kupiti gramofon :D

Ja imam sve do Dum Dum na ploci i fali mi Katarina 2 na ploci, i nasao sam je, netaknuta ploca, nikada nije pustana, original, ali 4000 dinara. Pa se shtekam za kesh :)
I imam par ploca od Oktobra 1864 sa sve posvetom i potpisom Tanje, a moram da navatam Firchia da mi potpise ovu Ekatarina velika :)

Back