EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ekv... ekv... ma dojaja su oni, al ono... nekako ipak kako godine prolaze kapirate da je to bio mnogo slab i detinjast trip, odlicna muzika, ali ceo trip dosta slabasan... ta neka obskurna kvazi-intelektualna filosofija koja se provlacila sa ekvom kroz ulice blejograda... kako bi zappa rekao - shut up and play yer geetar... jedino im to zameram... inace sjajni muzicari... who em aj tu dzhadzh dejr kontent of d kerakter?

Ovde puno nas pise,sto znaci da ne shvatamo to sto ti shvatas.
EKV je uvek imala puno fanova,i ima ih i sada.
Ako ne mozes da se pronadjes u njihovoj muzici,i ako je
je to za tebe''mnogo slab trip'' onda...
Jeste,sjajni muzicari,koji su
i mnogo dobro svirali i mnogo dobro pricali,bar za nas.
Bar za one koji su to umeli da cuju i prepoznaju,
''Mnogo jak trip'',kako bi ti rekao.

pa pazi ceo trip EKV se ogleda u trenutno stanju... gde su oni? nazalost su zavrsili kako su zavrsili i to ti kaze dosta...
nemoj da izvrces moje reci pre svega, ja nisam rekao da "nemogu da se pronadjem u njihovoj muzici"(ma sta god to znacilo), umem vrlo dobro da prepoznam o cemu je rec i slusam ih dosta... i postujem ih i volim, ali vidim svi ih dizu u nebesa kao neke intelektualce i slicno... kao neke filosofe or samtin, a realno su bili mnogo "mracni" i to mi najvise smeta... ok bilo je tesko vreme svima, pa se nisu svi pucali u venu i nisu i slicno, malo preterujem, al ***... "taj trip" mi se nesvidja... ono "90" mrak, tama, sami smo, tuzni... bla bla... jbte imas tih godina brejkerse koji su harali energijom i svirali sa npr johnny deppom, a jel ih pitao neko jel im tesko or samtin?
na kraju krajeva, muzicar kao muzicar je definisan je'nom recenicom, a to je kazooo frenky boj zappa - SHUT UP N' PLAY YER GUITAR!

eo sad vidjo ovo od haj houa... mislim sta oces da kazes time? da postoje samo, sa jedne strane, depresivni, mracni, smoreni tekstovi, a sa druge seljana-tekstovi? mislim come on...

@stoned,zanimljivo gledas:neutral:
Bas naprotiv cula sam od vecine ljudi,da EKV sve vise slusaju,kako ih
u ranijim godinama nisu kapirali...
Ne znam ko ih dize u nebesa,i ne znam otkud to da su intelektualci
na nekim nebesima,i koji su to kriterijumi?
Nisu bili mracni,pitaj to bilo koga ko ih je znao.
Bas naprotiv:confused:,meni je Milan svojim pogledima na svet
bio potpuno svetao i pozitivan.:heart:
Slazem se za Brejkerse,i Cane je jedan pozitivan lik,i njegovi tekstovi
su dobri i svetli.

Jesi hteo da kazes godinu ili gitaru ili nestotrece?:confused:

Meni se cini da je hteo da kaze da postoje tekstovi koji se ne rade niocemu,
koji su banalni,pateticni,i da sa druge strane, postoje oni tekstovi koji nesto govore,
pesme koje pevaju o ljubavi i razlicitim osecanjima ,i koje nisu napisane da bi
se samo reklo da postoji''pesma''

Poslednja izmena:
ma nemoze neko pozitivan i bistar kao cvetic da umre sa 30 godina od droge... mislim ono ja ispadam kao neki anti ekv, ja njih obozavam, samo point outujem da nisu trcali po cvetnim livadam iz cistog razloga jer su tako izabrali, ok netreba sharati okolo po cveticima, ali preterivati sa "realizmom" je nesto drugo...
jednostavno prodju te godine decije radosti i skapiras da ne zive ljudi trista godina jer su zdravi nego jer imaju volje za zivotom, a umiru... :(

Vidis,ti tu zalazis u neka filozofska pitanja,kad pricas kako treba ziveti,jer tu moze
da se kaze,zapravo neki teolozi bi ti rekli:ne zivi telom nego duhom,telo mora da bude podredjeno duhu,imas to ziveti
i stvarno ziveti,u onom najuzvisenom smislu te reci.Isto i sa umiranjem,imas umreti iznutra a kao biti ziv.A kad umres fizicki onda si ti slobodan,to je najveci moguc stepen slobode,kad se oslobodis svog oklopa,i kada si svuda...Sad ja vec odoh:roll:
Ljudi moraju da pokusaju da shvate i one druge ljude koji su
drugaciji...
A to sto si rekao da nisu bili dobri,zato sto su umrli u tridesetim i drogirali se,to ne moze da bude istina.:confused:

Poslednja izmena:
Vidis,ti tu zalazis u neka filozofska pitanja,kad pricas kako treba ziveti,jer tu moze
da se kaze,zapravo neki teolozi bi ti rekli:ne zivi telom nego duhom,telo mora da bude podredjeno duhu,imas to ziveti
i stvarno ziveti,u onom najuzvisenom smislu te reci.Isto i sa umiranjem,imas umreti iznutra a kao biti ziv.A kad umres fizicki onda si ti slobodan,to je najveci moguc stepen slobode,kad se oslobodis svog oklopa,i kada si svuda...Sad ja vec odoh:roll:
Ljudi moraju da pokusaju da shvate i one druge ljude koji su
drugaciji...
A to sto si rekao da nisu bili dobri,zato sto su umrli u tridesetim i drogirali se,to ne moze da bude istina.:confused:

ja nikad nisam rekao da su bili losi, tojes nikad nisam rekao da "nisu bili dobri" kako ti tvrdis... cak sam napominjao da ih volim, al *** izgleda da ti kapiras samo moje negativne komentare :D

inatje sto se te filosofije tice... kad umres fizicki, onda te vise nema... i smrt nema nikakve veze sa slobodom... apsolutno nikakve... inatje meni svo to filosofiranje o slobodi ide na tuxx pravo da ti kazem, jer ti koji uglavnom filosofiraju o tome, nisu slobodni, jer je slobodan covek zadnji covek koji ce o tome da filosofira :) way i see it...

Nije,procitala sam i tvoje pozitivne komentare.;):)

Ovo sto se tice toga i toga,to je vec tvoje misljenje.:)hm
Ovde nije mesto za takva pitanja.
Jeste,obicno su najslobodniji oni ljudi koji ne govore o tome.Slazem se.

(You dont see.I'm running free,sto bi rekla Iron Maiden):)

Poslednja izmena:
Foliranti - Dum Dum (spot)
afh9ts.gif

http://rapidshare.com/files/94356248/Foliranti_-_EKV_-_Dum_Dum.rar

Nema na you tube-u.

Ko god cita ovaj forum, pomislio bi da smo svi fanatici i ko god dodje sa iole negativnijim stavom ili samo jednom losom recju o clanovima Ekatarine, odmah biva napadnut sa svih strana.. :)
Ali nije tako, bar bih rekla... Ne kapiraju se ovde samo negativni komentari, nego se uglavnom na njih reaguje, jer njima dirnes u nesto sto svi tako volimo..

Inace, ne bih se slozila sa tobom u toj stavci "kad umres-nema te"... Ima te, dokle god zivi ono sto si iza sebe ostavio... Kako se to u knjizevnosti uci, svaki umetnik dva puta umire - jednom kad fizicki vise nije prisutan na svetu, a drugi put kada umiru njegova dela, odnosno kada dodje kraj i tom drugom zivotu koji zivi kroz svoja dela... Mislim da je Milan, koliko i Magi i Vd i Bojan, a sa nima i Sonja, mada nije tako davno otisla, itekako ziv, jer toliko je nas koji njihova dela cinimo zivima...
Nije sve tako crno-belo, sad te ima, sutra te nema kao da nisi ni postojao... Kako i zasto su otisli, to oni znaju, i kakav su zivot ziveli, sve je to stvar njihovog licnog izbora.. Pa nek su bili i hermeticni i mracni i depresivni, ili pak pozitivni i veseli... Bili su drugaciji i imali su ideju, a to je na ceni... I zivi su sve dok je ziva ova muzika i prica koja je iza njih ostala... Ostavi trag...

I da,bilo je pitanja oko te slike...samo da kazem
da ta devojka na slici nije Margita,ko je?Ne znam.
Ali da nije Magi,to sigurno znam.
Nimalo ne lici na nju,ne znam cija je to ideja uopste...

Iritira me to povezivanje ovih i onih devojaka sa Milanom,i uopste EKV.

... ono ja ispadam kao neki anti ekv, ja njih obozavam

Ne ispadaš. Ispadaš realan. Na svoj način. ;)
(Malo mi smeta tvoj "stil" pisanja... Jedna reč na srpskom. Druga na engleskom. Treća na srpsko - engleskom. Čemu pisanje tipa "ono što hoću da point autujem iz det aj..."? Mislim... :neutral:)

Ko god cita ovaj forum, pomislio bi da smo svi fanatici i ko god dodje sa iole negativnijim stavom ili samo jednom losom recju o clanovima Ekatarine, odmah biva napadnut sa svih strana.. :)
Sa moje strane npr. - nikad. Ja čak jedva čekam neku kritiku ili negativni komentar, jer mi je čitanje samo i jedino hvalospeva nezdravo. :neutral: I dosadno. :neutral:

Ne kapiraju se ovde samo negativni komentari, nego se uglavnom na njih reaguje, jer njima dirnes u nesto sto svi tako volimo..

Pa šta i da te neko dirne u muzičara kog voliš? :confused:

Hvala ti za ovo:)
Svojevremeno sam bio lud za tom emisijom,a mislim da je emitovana baš u vreme one jezive inflacije...

Nema na čemu. ;)
Meni se baš sviđa kako su uradili tu "parodiju". :D Dobro sam se nasmejala.

Pa, kad citas zaista izgleda kao da svi bivaju napadnuti...
Sjajno je kad se javi neko drugacijeg misljenja, jer u suprotnom cemu diskusija..?
A kad neko spomene nekoga koga volis u losem kontekstu, nekako mi je prirodno da reagujes i izneses svoj stav koji je verovatno u odbranu istog... Na to sam mislila ovim 'dirne u nesto sto volimo'...

A kad neko spomene nekoga koga volis u losem kontekstu, nekako mi je prirodno da reagujes i izneses svoj stav koji je verovatno u odbranu istog... Na to sam mislila ovim 'dirne u nesto sto volimo'...

Razumem ja šta si htela da kažeš. :neutral: Ali, u odbranu treba stati ako ti neko dirne nekog tebi bliskog... A kad su muzičari u pitanju, to mi je pomalo... detinjasto. Ti voliš, možeš da preporučiš tog i tog... Drugi tog nekog ne voli, i verovatno ga neće voleti ni nakon tvoje odbrane. I to je to. Uprošćeno. Nećeš odbranom nikom ništa dokazati i objasniti, ako taj neko ne reši da da šansu tome što osuđuje.

Back