EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zdravo svima,

vidim da je intervju koji sam postavila na YOUTUBE , (Milan Mladenovic TV Poster Evo Ovako) docekan sa velikim odusevljenjem. Sada pripremam njegov intervju za "zenske price" na 3K.. "tri zelje za zlatnu ribicu"

pozdrav i.

cao martina!

jeste autogram je moj. dobila sam ga u maju 1995. tada je magi sa grupom glisersi gostovala u mom gradu. ja sam to saznala preko jednog prijatelja. ponela sam njen poster i fotografiju sa poslednjeg koncerta ekv , na kojoj su bili magi i milan. ona je tu fotografiju razgledala nekoliko minuta. okretala cas jednu cas drugu stranu. na kraju mi je potpisala i fotografiju i ovaj poster.

pozdav i.

Hvala veliko Ireans za onaj Milanov intervju. Uljepsala si mi dan... Mozes li nam nesto vise napisati o tom susretu sa Magi, molim te?
Drago mi je vidjeti da je tema o EKV-u ponovo aktuelna.

Rado cu ispricati o svojim susretima sa Magi, i sa ostalim clanovima EKV. Samo ne zelim ni u kom slucaju da vam to izgleda kao da se hvalim. Imajte u vidu da se radi o vrlo lepim i jako licnim secanjima osobe koja je u to tesko vreme odrastala i koja je u grupi EKV pronasla svoj svet.

Margitu sam prvi put videla na koncertu u martu mesecu 1992. Ja sam tada imala 13 godina. Ni sama ne znam odakle mi hrabrost da joj pridjem... valjda je zelja bila jaca od svega. Ucinila mi se dosta nizom nego sto sam je zamisljala. Prisla sam joj i zatrazila autogram. Bila je tako ljupka i topla, prijatna i neuobrazena. Recju prirodna. Zapitala me je: " A kako se ti zoves?" i onda mi je svojim cudnim simbolima napisala "ireni" i u potpisu jedno jednostavno "magi". Tog dana sam uzela i autograme od Marka i Cime (basiste koji je u to vreme bio nov, i pola ljudi pre koncerta nije ni znalo da je on clan ekatarine. Mislim da sam bila jedina koja mu je prisla. Dok je oko marka bila gomila devojaka).

Nekoliko meseci kasnije, dosla sam dosta ranije pre pocetka koncerta. EKV je upravo imala probu. Kada su Milan i Magi izasli potrazila sam im autograme. Milan je bio pomalo hladan, ali ipak prijatan. Magi naravno potpuno srdacna. Secam se da sam tada polako isla za njima do hotela u kome su odsedali.

Tako sam kasnije stalno prilazila i trazila autograme. Ipak jedan mi je najdrazi. To je milanov autogram sa poslednjeg koncerta koji je EKV odrzala u mom gradu. U maju mesecu 1994. Magi i Milan su odrzali unplugged koncert. samo njih dvoje polu akusticna gitara i klavijature. Bilo je prelepo, energicno. sa tog koncerta imam i fotografiju na kojoj su milan i magi.Tu i je fotografiju magi godinu dana kasnije potpisala.

Izgledo je to ovako

Magi je gostovala u maju 1995. u jednom klubu. Svirala je klavir sa grupom Glisers. To je bila potpuno nepoznata grupa, ali sam ja preko jednog prijatelja saznala da sa njima dolazi i Magi. Ponela sam sa sobom tu fotografiju (na kojoj sam kada je Milan umro napisala "The last Concert in Nis"), i jedan njen poster. Prisla sam joj pre koncerta i zatrazila autogram. Ona je uzela sliku i pomalo tuzno nekoliko minuta je gledala. Okretala cas
jednu cas drugu stranu. Meni je vec bilo pomalo neprijatno. Od uzbudjenja su mi se tresle ruke. Na kraju je opet stavila neke njene simbole (slovo m koje se rotira) i napisala magi EKV '95. Zatim mi je na isti nacin potpisala i poster, nasmejala se i rekla :"izvoli" . To je bio i poslednji put da sam je videla.

pozdrav svima i

Hvala ti Irena za ove vise nego licne i posebne uspomene koje si tako velikodusno podijelila ovde sa nama. Upravo tako sam i ja Magi zamisljala, prijatnu i tihu. Sta bih ja dala da sam ih mogla slusati uzivo?:sad: No, dobro ipak imam ono najbitnije sto su ostavili iza sebe: tu savrsenu muziku koja cini okvir i podlogu mog postojanja.
Jos jednom ti hvala Irena;) pozdravi i mahanje
Ne bih da zvucim nezahvalno, jer si vec napojila dusu svih forumasa ovde sa utiscima i snimcima, ali kada ugrabis malo vremena da li bi mogla da nam postavis tu sliku sa unplugged-a?

Dva iznenadjenja za jedan dan, e ne znam da li ce moje srce ovo izdrzati ili ce prepuci od srece. Jedno veliko hvala za ovaj intervju Irena...:)

Back