Koncert je bio zaista sjajan ! Svi ti ljudi na bini koji su se okupili zbog muzike EKV ...Bata Kovač, Tanja , Ćima, Marko , Yanni ( Yanni, čoveče! Producent na tri albuma EKV ) , duvačka sekcija ( ne znam kako se zovu ljudi , na žalost ! ) , pa ona prelepa mlada žena što je svirala violinu i frulu ...kako li se ona zove ? ... pa Beške , pa POTPUNO GENIJALNI MIŠKO PLAVI ... i svi oni muzikanti kojima ne znam ime , na žalost !!! Hvala vam ! ... I naravno FIRČI...FIRČI,HVALA TI ONOLIKO !!! ...Dugo nisam bila na takvom tribjutu...koncertu...performansu...šta god da je bilo ono u petak uveče , bilo je magično...Najdirljiviji momenat ,bar za mene,bio je kada su na video bimu prikazali delove grada , tačnije zgrade , u kojima su živeli Milan,Magi i Bojan ( tako sam ja to skapirala...znam barem gde je Milan živeo...) ...pa teren za basket...Dejan Cukić je ,prilikom najavljivanja EKV na koncertu ,, Rock and Roll zauvek'' ,rekao kako je Milan njegov drug sa basketa ...
Ili recimo, dok ide pesma ,, Sedam dana '' , a na video bimu ide snimak sa nekog koncerta na kome je Milan pevao isto tu pesmu ... Ne znam ... Imaš knedlu u grlu , a istovremeno si i srećan što EKV ponovo živi ... Jer, nijednog momenta se nije izgubila poetika EKV ... Firči i svi ti ljudi zaista to rade iz ljubavi prema EKV , prema muzici ... Moj drug Sloba ( uh joj ! :shock: ,,drug Sloba'' - potpuno bizarno , zar ne ? ) je napravio poređenje - ,,Znaš , ono sa Belim dugmetom ( ovo je moj mali omaž Tomi Grujiću koga ne poznajem , ali volim kad on tu grupu tako zove ) , e to je bilo zbog para ! Ovo je suštinski !''
I ja sam bila praktično u prvom redu na sredini...Jeste ,bila je jedna devojčica koja je znala skoro sve pesme ... Čovek i žena koji su bili sa tom devojčicom su joj rekli da se javi tati i pri tom pokazivali na scenu ... Možda je to Ćimina ćerka ... Nemam pojma ...
A Firči je, koliko se ja sećam , iz dva puta bacao te palice...Mislim da su obe palice došle do publike :? Ne znam ... Pre nego što će se vratiti na scenu da sa ekipom odsvira pesmu ,,Zemlja'' , Firči je sišao sa bine i prišao je publici desno... prema desnom video bimu ako gledaš prema bini ... To mi je bilo potpuno medeno ...
Na pesmi ,,Par godina za nas'' je stvarno bila ludnica ...
A ispred mene je bio jedan lik koji je na majici sa prednje strane imao Milanovu sliku, a na leđima pesmu ,, Ogledalo '' ... Potpuno super !
A na pesmi ,,Anestezija'' ja sam bila zamrznuta ... Ne znam ... Od tada levitiram ...
Ja se nadam da će Firči moći da ponovi ovakve koncerte po ovoj našoj ZEMLJI blesavoj, pa da svi oni koji nisu mogli da budu u petak u Novom Sadu vide , čuju i osete sve ono što smo i mi , koji smo mogli da dođemo u Novi Sad, videli, čuli i osetili ...