ekscentricnost

• Začetnik teme Začetnik teme Ulice
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa, onako da se ljudi okrenu za vama, malko zacude, kada malo preteramo sa sopstvenom individualnoscu i tako jednostavno, kad smo drugaciji...

hihi, to je kad odem u prodavnicu u spavacici, samo nabacim ponco ... a znam da nije u redu, ali recimo fali mi mleko, a zelim da se vretim na spavanje posle dorucka... a kada bih se obukla, skroz bih se razbudila.

hihi, to je kad odem u prodavnicu u spavacici, samo nabacim ponco ... a znam da nije u redu, ali recimo fali mi mleko, a zelim da se vretim na spavanje posle dorucka... a kada bih se obukla, skroz bih se razbudila.

:hahaha: a zivis u knezu pa dok se prosetas do mini maxija u cikaljubinoj izlazes se opasnosti da te savataju i spuste do laze:lol:

lazes bre muvalo ponco preko spavacice:lol::lol::lol: a na noge?

a tema: nisam eksc u oblacenju ali sve zavisi gde se pojavis i u kakvom si okruzenju, pa se desi da me cudno gledaju... ali ne zahvaljujuci bas sad nekom pravom ekscesnom oblacenju... jao jednom me je osoba koja je na suprotnom polu u svakom smislu u odnosu na mene zabrinuto zapitala kakav je to stil koji furam, vidjao je on takve po rejvovima :hahaha: a ja :eek: da ne spominjem da sam imala za mene bas normalnu kao "sredjenu"-upristojila sam se kombinaciju... ali rejvovi:)

:)
mozda bi bilo bolje da prvo definisemo sta je ekscentrricno, tj. ko je u centru.

Да.

Мени је мало глупо да неко за себе каже да је ексцентрик или да се облачи ексцентрично.:confused:

У тинејџерско доба (што је и сасвим нормална и честа појава) облачила сам се другачије, али нисам сматрала да је то нешто ексцентрично, мени је то било нешто нормално: носила сам увек различите чарапе дречавих боја (а биле су у моди фармерке изнад чланака, тако да су биле врло видљиве), носила сам ћалетову беретку са неким одликовањима и ордењем на њој, носила сам у коси штипаљке или читаве навоје конаца за гоблене у разним бојама (то је баш мој изум и сјајно је изгледало:lol:), ноисла сам на сваком прсту по једну огромну прстенчину, наруквице и перлице до лаката...свашта нешто...али не мислим да сам била ексцентрична.

..ako je neko siromashni chudak - kazu da je lud..
..a ako je bogati chudak - kazu da je ekscentrichan.. :lol:
..nije bash za ovu temu, ali nema veze..

..tinejdzerima prilichi ekscentrichnost u odnosu na mainstream, prosek, regularno..
..ali danas mi jako nedostaje onaj stav prema okolini,
narochito punoletnoj i narochito prosvetarski - roditeljsko orijentisanoj,
koji je - koliko god objektivno neosnovan - vrlo inspirativan,
a glasi, rechju i delom
"mogu sve shto mozesh i ti, plus dredovi&minic/fluorescentna kosa&shminka/
shtikle i vijetnamka/klosharenje/cyberpunk/__________/obrnuto od _________
i shta mi mozesh - nishta :plez:" koji je ranije bio mnogo jak..

Poslednja izmena:
oblacila se ekscentricno u pubertetu..buntovna priroda:)

sad se ne oblacim ekscentricno, pre bih rekla da zivim tako..

najekscentricnije sam bila obucena kad sam u bikiniju otisla na bazen i preplivala svojih 1000m, a posle toga sam otisla u bolnicu da se porodim..:D
nekako sam po pogledima pojedinaca zakljucila da smatraju da mi je stomak prevelik za takav model kupaceg kostima..
al` bilo me je bas briga..prijalo je to i meni i mojoj ceri tada..

Neampojma. Toliko sam se nagledala svega i svacega da vise ne znam sta bi moglo da me iznenadi na nekom. Ne znam ni sta je "normalno" oblacenje.

Nosim svasta, volim garderobu koja je (kao) etno ali je kombinujem - kimono+farmerke, recimo.
Odlepila sam u muzeju na narodne nosnje raznih plemena, to bih rado nosila. :lol:

Volim neuobicajene kombinacije boja i stilsku raznovrsnost (nemam iste komade odece). Orman mi je put svega i svacega, mada je prilicno razvrstan - posao, izlasci, doruchci na travi. :lol:
Zimu ne mogu organski da podnesem zbog garderobe koja je meni uzasno ruzna!!! Dzemperi, kaputi, debele cizme - ne podnosim!!!! I jos sve uniformisano, ruzne boje i svi lice jedni na druge, bljak.

Volim i kombinacije jako skupog i jako jeftinog u istom izdanju.

Evo slika, ali ne mojih naravno, već osoba koje mi prvo padnu na pamet kad čujem 'ekscentričnost':

isidora.jpg

NINA_HAGEN001-1.jpg

1325715617452b8a7fb96e8929017767_orig.jpg

Neampojma. Toliko sam se nagledala svega i svacega da vise ne znam sta bi moglo da me iznenadi na nekom. Ne znam ni sta je "normalno" oblacenje.

Nosim svasta, volim garderobu koja je (kao) etno ali je kombinujem - kimono+farmerke, recimo.
Odlepila sam u muzeju na narodne nosnje raznih plemena, to bih rado nosila. :lol:

Volim neuobicajene kombinacije boja i stilsku raznovrsnost (nemam iste komade odece). Orman mi je put svega i svacega, mada je prilicno razvrstan - posao, izlasci, doruchci na travi. :lol:
Zimu ne mogu organski da podnesem zbog garderobe koja je meni uzasno ruzna!!! Dzemperi, kaputi, debele cizme - ne podnosim!!!! I jos sve uniformisano, ruzne boje i svi lice jedni na druge, bljak.

Volim i kombinacije jako skupog i jako jeftinog u istom izdanju.

Da, odlicna kombinacija (jako) skupo i (jako) jeftino! I ja to radim!:super:

:bye:

Helena i ja bi se u "ono" doba opticki slagale jedna pored druge:lol:, jer i ja sam odprilike imala slican stil oblacenja ... jednostavno receno, garderoba, nakit to je za mene umetnost, nesto individualno samo za mene stvoriti, tako da sam ranije, iz bakinog starog kaputa izvadila postavu:roll: i od nje napravila tuniku ko sto se danas nosi, preko pantalona, od tatine pidzame(gornjeg dela) sam napravila "ludacku" bluzu:D, jer sam prednji deo sa dugmima okrenila na ledja a ledja okrenila napred i napravila dekolte ... pa sve majce sam naopacke nosila ... kad sam primetila da mojim izgledom provociram familiju:roll:, nastavnike:roll:, komsiluk:roll: ... slavila sam uspeh i ofarbala sam moju kratku kosu(koju jos danas nosim 2-3cm kratku) u belo ko platinu:P ...

Sto se tice "ekstremnog" oblacenja isto tako, kao Heleni, mi bas ne odgovara taj izraz. Naravno, ima ekstremnih ljudi, ekstremnih karaktera koji se manje, vise i ekstravagantno oblace ali ja mene nikad taku nisam videla, za mene je moda bila i jos uvek je umetnost:). Volim ekstravagantnu modu i volim da vidim zgodne zene i muskarce koji znaju da se interesantno obuku a da nebudu kic i naravno, obozavam modne revije i svu tu lepotu od dezajna i skupocenih tekstila. Naravno i Nina Hagen je super coool i volim da je vidim a ponekad i da cujem njen glas ... inace je poprilicno oduvala:(, sve sto je starija sve vise lupa ko Maksim:roll: ...

Sto se tice moga stila danas, tu sam poprilicno neodlucna ili bolje receno visestrana. Imam za svaku priliku odredjen stil ... pre neki dan, dok je bilo vreme jos lepo, sedila sam u ulicnom kaficu sarena ko da sam doplovila vremeplovskim brodom iz Woodstocka-festivala, Janis Joplin - stila:lol:(samo da se u godinama razlikujem;)) a uvece sam bila na veceri sa nekim "strogim" poslovnim drustvom pa sam se zato odlucila da izgledam ko internatska gouvernanta:roll:. Inace, volim isto beduinsku modu, odecu od platna, pamuka, od konope(ovu moz u luli popusit, kad se vise ne svidja):hahaha:.

Sorry na losem srpskom jeziku!

Poslednja izmena:
Hmmm ... kad bi ovako prosetali ... ovog puta nebih imala protiv uniformisanog izgleda:)

Prilozi

• favorit.jpg
    favorit.jpg
    14,5 KB · Pregleda: 22
  • moj favorit.jpg
    moj favorit.jpg
    128,3 KB · Pregleda: 5
  • moj stil.jpg
    moj stil.jpg
    13,8 KB · Pregleda: 5
  • APnonne2_193331a.jpg
    APnonne2_193331a.jpg