ekran se zacrni posle 5 minuta igranja!

dragaj75

Zainteresovan član
Poruka
103
kompjuter je stariji neki intelov 2400 običan procesor ima 1.5gb rama i graficku 512 hd 3450..i instaliran win xp sp3..sve dobro radi samo kod igrica posle 5 minuta samo se zacrni ekran i ne pomaže ništa samo restart!ne greje se i to sam već proveravao..šta može biti??igrice nisu neke zahtevne tomb raider-legend,.,gta san andreas..cod2..

Moze da bude 300 stvari, za pocetak proveri temperature, drajvere, runtime biblioteke za .net i C# itd...

probaj ovako,skini drajvere za graficku

- - - - - - - - - -

kompjuter je stariji neki intelov 2400 običan procesor ima 1.5gb rama i graficku 512 hd 3450..i instaliran win xp sp3..sve dobro radi samo kod igrica posle 5 minuta samo se zacrni ekran i ne pomaže ništa samo restart!ne greje se i to sam već proveravao..šta može biti??igrice nisu neke zahtevne tomb raider-legend,.,gta san andreas..cod2..

Temperatura?

https://www.google.rs/url?sa=t&rct=...4ukdoK2HBcWjgTralO3tCg&bvm=bv.112766941,d.bGg

Moze da bude 300 stvari, za pocetak proveri temperature, drajvere, runtime biblioteke za .net i C# itd...

skinuo sam bar mislim najnoviji..http://support.amd.com/en-us/downlo...ws XP - Professional/Home&RenderOnServer=true
ne greje se temperaturu sam proveravao sa hwinfo sve u normali..

- - - - - - - - - -

ili koji drugi sistem bi odgovarao?probao sam i win 7 ali matična ne prepoznaje drajver za zvuk..ne postoji drajver za win7 samo neko combo ali stim ne radi

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Temperatura?

https://www.google.rs/url?sa=t&rct=...4ukdoK2HBcWjgTralO3tCg&bvm=bv.112766941,d.bGg

nekih 37 pogledaću sutra pa javljam..

Moguć kvar su naduti elektroliti u monitoru, kad se zagreju proosciluju i dobiješ crni ekran.
Proveri sa nekim drugim monitorom. Ako je i tu isto onda proveri grafičku kartu i matičnu oko Pcie slota - pogledaj kondenzatore, ako je neki naduven to je razlog.
Ako je sve i daje isto - promeni grafičku pa da vidimo dalje....

kuleri jel rade? ocisti komp od prasine lepo, proveri kulere, mogao si i zameniti pastu na procesoru, posmatrati temparaturu hardvera dok se igras.

rade svi kuleri..sve sredjeno ..ne vidim da se greje..po ceo dan je uključen nema problema,čim krenu sa igricama tada se zacrni ekran

- - - - - - - - - -

Moguć kvar su naduti elektroliti u monitoru, kad se zagreju proosciluju i dobiješ crni ekran.
Proveri sa nekim drugim monitorom. Ako je i tu isto onda proveri grafičku kartu i matičnu oko Pcie slota - pogledaj kondenzatore, ako je neki naduven to je razlog.
Ako je sve i daje isto - promeni grafičku pa da vidimo dalje....

pa pre sam imao grafičku neku od 128mb sa tim nisam imao problema..samo je video na yutubu jako seckao,pa sam nabavio ovu od 512mb..sad sa ovim ne secka a igrice samo 5minuta i zacrni..

- - - - - - - - - -

sad ću i to proveriti sa hirens boot cd-om!

Back