Mylocofrend
Obećava
- Poruka
- 86
U pravu si: ako daju podatak treba da ga iskoristimo... Mada mislim da je dobor, izgleda dobro.
... Ne znam gde bi mogli taj podatak da iskoristimo...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jeste, skoro ceo je dobar. E, sad da je taj profan malo drugaciji i malo pomogne, kao sto bi svaki normalan uradio. Da nece opet samo da se smeska...U pravu si: ako daju podatak treba da ga iskoristimo... Mada mislim da je dobor, izgleda dobro.... Ne znam gde bi mogli taj podatak da iskoristimo...
Moram opet da gnjavim, jer ne znam kako ovaj. Imam ideju, ali...
Utroseni kapital-100 000din,
am-20 000, am'=10%,
m'=100%, u toku jedne godine proizvede se 200kom proizvoda..
Opticajni kapital ulozen u radnu snagu iznosi 50%opticajnog.
1. Odrediti iznos predujmljenog kapitala
2. Utvrditi cenu kostanja?
Ti uradi kada budes mogao, veceras necu biti blizu kompijutera, pa ne moras da se zuris...
Ulozeni kapital da se stalni izracunam iz amortizacije i dobijem 200 000
Tako smo radili. Ali meni je i sada to sumnjivo. Jer je dato am = 20 000 i am' = 10 %. Sta ako am nije amortizaciona kvota (godisnja) nego ukupan stalni kapital ?
Bas si se izvestila. Cestitam !
Po teoriji, amortizacija je kategorija za izrazavanje fiksnih troskova pr-nje, odnosno godisnja am prestavlja utroseni stalni kapital!
Hvala, nije ni toliko tesko-shvatla sam mislim sustinu i onda je lako...
Meni se nesto javila neka dilema; Kada nam daju utroseni kapital je toliko i toliko, a ne naznace broj obrta-da odmah znam da je to opticajni kapital...
Nego samo kazu utroseni kapital u pr-nji iznosi toliko i toliko, da li je to onda opticajan (tj kapital ulozen u rs i predmete rada) ili je to i utroseni kapital u sredstva za rad..., pa onda od njega moram da oduzmem amortizaciju tj utroseni stalni kapita(sredstva za rad) da bih dobila samo opticajni....???
A kada kazu za jedan, dva ili vise obrta onda je to samo opticajni ili ne... ili se i dalje odnosi na sve? Sad malo smaram, ali da budem sto posto sigurna?
To sam ja skenirao iz udzbenika. Molim, nema na cemu.Super je, hvala mnogo...
Trazila sam i ja ranije ne netu da vidim da li mogu da nadjem nesto korisno, ali nikada nisam nasla nesto sto bi mi moglo stvarno pomoci. Svaka ti cast...
Ovaj zadatak bih stvarno htela da uradim tacno;
posto je am=40 00, onda je utroseni stalni 40 000*2(jer se odnosi na dva obrta) 80 000
E, ovako;
utroseni kapital za 2obrta-200 000,
am=40 000
am'=10%
rs=1/2opk
m'=100%
Glupo je sto sam jos uvek kod ovih zadataka, ali ...
Ne treba da radis, znam kako se radi neko imam neke dileme?
Treba da izracunam V=?
Ona se sastoji iz utrosenog kostatnog, utrosenog varjabilnog kapitala i mase viska vrednosti..
Da li se sada taj utroseni konstatni sastoji iz utrosenog stalnog ili iz stalnog kapitala(+predmeti rada, naravno)?-to me malo buni...
Samo toliko...![]()