Ekonomske mere

barilla 5 normalna cena 170

u lidlu 100 kada je puste u prodaju :lol:

kada su bile "mere" maxi pustio barillu na 100...i posle nekoliko dana ugasio snizenje...dosta vam je bilo stoko :lol:

eno ti ga stojko kako govori o kupcima u maksiju...kao da su debili...a botuje i svakim danom prezire one zbog kojih prima platu. da se najezis koji je to mozak.

to je danasnja srbija koju posle promena nece niko hteti.

znaci na primeru kafe koju citirah, cak i da onaj sa pijace nema nikakvu zaradu, marza marketa je od 40 do 100 posto zavisno od dana prodaje.

jos na pijaci dobijes jacobs iz nemacke, a u marketu je iz kroacije.

ko nutela...nutela u marketima maxi i i ostalim ona najgora poljska, u lidlu svapska em jeftinija a razlika nebo i zemlja.

tehnika? ne dao bog da kupujes tehniku u levoj tehnomaniji i sl. sve srot roba odredjena za istok...okrenes suboticu, donesu ti na noge tehniku namenjenu samo za zapad. sve imas, garanciju i prof. dostavu. da ne kazem koliko je jeftinije...cak neki daju i na rate. jaci postaju nego drzava.

ko je lud u drzavi?

kada su bile "mere" maxi pustio barillu na 100...i posle nekoliko dana ugasio snizenje...dosta vam je bilo stoko :lol:

eno ti ga stojko kako govori o kupcima u maksiju...kao da su debili...a botuje i svakim danom prezire one zbog kojih prima platu. da se najezis koji je to mozak.

ma brate ja sam se razocarao kad su jogurt i kiselo mleko zaista smanjili i onda nedelju dana kasnije vratili na istu cenu koja je bila i pre..
ali realno za to smo krivi mi..ako se tom lidlu isplati da u hrvatskoj prodaje za bar trecinu povoljnije proizvode onda bi im se ispaltilo i kod nas ali zasto bi kad se kupuje?
nego je nas covek razmazen, mora ovo, mora ono, brate prestani da kupujes, ne moras i onda da vidis kako bi sami i bez mera spustili cene.

zapravo bilo je postovanje mera ali su vrlo brzo nakon toga odlucili povecati cene nazad i ukinuli akcije za neko vreme, isplativije im je bilo platiti kaznu nego postovati mere

Drzava je mogla lako da smanji ekonomsku krizu da skrati 20 dinara akcize na gorivo ali mora da se plati cacilend od nekud!

Ono smanjenje akciza nije nista postiglo cak se ni sam vucic vise ne oglasava povodom tih mera..sta dalje?

Naravno da je imalo efekta, ali samo marketinškog. To je bila klasična predstava populiste: da se pokaže kako "vođa brine o narodu" i kako se sve rešava kad on lupi šakom o sto.

Ekonomskih rezultata nije bilo ni su bili cilj. Poenta je bila manipulacija naivnim narodom i jačanje kulta ličnosti a ne realna korist za građane.

Ko nam je kriv što smo narod glup ko ona stvar, Vučić kao vešt manipulator može da nas jaše decenijama ;)

U pederski MAXI ne ulazim.

Jedino zbog cega bih tamo usao je pivo koje nema dalje da se kupi, tipa Paulaner i Leffe ako ga jos imaju.

Ono smanjenje akciza nije nista postiglo cak se ni sam vucic vise ne oglasava povodom tih mera..sta dalje?
За пола године поновити поступак. Како је стојку већ три пута изградио канализацију у Борчи. Кратко памћење, добитна комбинација. Може се правити (хм) луд и кренути из почетка са мерама или оптужити "жути олош" за опструисање претходних мера. Стојко све папа.

Back