Лички гусар
Buduća legenda
- Poruka
- 28.761
Ја то и не спорим. Дучић је сасвим лепо у 10-так својих чланака објаснио феномен југославизма. Примера ради у Русији, профанизацијом, прецизније атеизацијом Татара уништен је национални карактер истих и Руси су једноставно прогутали Татаре и увукли у свој национални корпус. Марксизам са тим нема никакав проблем. Више културе једу ниже и то су спонтани процеси који за марксисте представљају чак позитивне појаве јер уклањају разлике међу пролетерима и самим тим учвршћују њихово јединство. Лењин и Стаљин су били за обласну (територијалну) аутономију, не за националну. Међунационалне федерације су троцкистички приступ. Самим тим се чини да је Кардељ својом "националним економијама" користио троцкистички приступ. Мада сам ја мишљења да је Кардељ више следбеник Анта Старчевића него Маркса и Лењина.
Ovo za srpski slucaj nije tacno. Osnova raspada srpske nacije i naroda je u tome da je srpska kultura (i nekultura) izjedala samu sebe, toliko zestoko sto nijedan vanjska kultura ne bi prirodno mogla ciniti.