EK: Krajem godine ukidanje viza za Makedoniju ,Srbiju i Crnu Goru?

poslednja izmena 09:16
Krajem godine ukidanje viza

Evropska komisija predložiće da se krajem godine ukinu šengenske vize Evropske unije za državljane Makedonije, Srbije i Crne Gore, izjavio je u Luksemburgu evropski komesar za pravosuđe i unutrašnje poslove Žak Baro. Baro je novinarima rekao da Evropska komisija i nadležni ministri još utvrđuju šta su tačno učinile zapadnobalkanske zemlje.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=06&dd=05&nav_category=11&nav_id=364321

ukoliko se ovo stvarno desi kao sto najavljuje evropski komesar Baro , da li ce onda ipak biti izbora na prolece ukoliko se vlast ovo shvati kao "vetar u ledja",kao sto je vec najavljivao Vucic :think:
takodje bice zanimljivo videti kako ce drzava Srbija resiti pitanje velikog broja Kosovara i Bosanaca koji mogu po nekom osnovu da uzimaju drzavljanstvo Srbije ,a verovatno ce porasti interesovanje sa obzirom da ove dve zemlje jos nisu u planu za ukidanje viza :think:

a.ha:lol:

koje budale se primaju na ova lazna obecanja? smesno i jadno

ja neke forumase nikako ne razumem, da ponovim:dontunderstand::dontunderstand:
taman odlucim da izvadim potvrdu da sam lojalan majcici srbiji, a onda naletim na neki ovakav post i...
znate li onaj stos..
terali policajci da neki rom [moze biti i nesto drugo, ] kaze da mu je otac sloba, a majka srbija. i kada su ga pitali da li je iskren kada to izjavljuje, a on kaze da mi umre i majka i otac ako lazem

ps.nema veze sa temom, ali se setih vica

Evropska komisija predložiće da se krajem godine ukinu šengenske vize Evropske unije za državljane Makedonije, Srbije i Crne Gore, izjavio je u Luksemburgu evropski komesar za pravosuđe i unutrašnje poslove Žak Baro. Baro je novinarima rekao da Evropska komisija i nadležni ministri još utvrđuju šta su tačno učinile zapadnobalkanske zemlje.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=06&dd=05&nav_category=11&nav_id=364321

ukoliko se ovo stvarno desi kao sto najavljuje evropski komesar Baro , da li ce onda ipak biti izbora na prolece ukoliko se vlast ovo shvati kao "vetar u ledja",kao sto je vec najavljivao Vucic :think:
takodje bice zanimljivo videti kako ce drzava Srbija resiti pitanje velikog broja Kosovara i Bosanaca koji mogu po nekom osnovu da uzimaju drzavljanstvo Srbije ,a verovatno ce porasti interesovanje sa obzirom da ove dve zemlje jos nisu u planu za ukidanje viza :think:

Коначно, једва смо дочекали. Ово треба схватити као великииики уступак Европске Uније јер је евидентно да сарадњу са Хагом нисмо довршили, законе нисмо ускладили, не крчимо пут ка НАТОу и даље влада велико доза евроскептицизма што је недопустиво за земљу на почетку 21. века.

Али све у свему, Европа има разумевања и овим гестом показује своју величину.

da ali, EU nas je pohvalila da mi ipak imamo mapu puta :cool:

Пре бих рекао да идемо станпутицом. Шалу на страну, искрено се надам да имамо, јер у супротном ће се десити нови пети октопбар а снаге ратова и страдања ће бити сведене на статистичку грешку какву и заслужују.

Pa Baro je bio kljucni lik za predlog. Posto se složio s tim a nas prijatelj Oli Ren ga je stiso onda ce nam vize i ukinuti. :)

Predlažem da se jedna ulica u Bg nazove Ulica Oli Rena za zasluge ! Dakle vize nam se 100% ukidaju. To če biti konacno zadovoljena pravda. Ne mogu a da ne podvucem doprinos SAD i njenom pritisku na Holandiju usled cega ce sve i proci kako treba.

Srbija ide dalje.

Kakvog god opredeljenja bili ukidanje viza jeste za svakoga dobra vest.

:D

Da, bice beli shengen...ja sam, dodushe omasio za pola godine u prognozi http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=5159830&postcount=12 ( sto se inace, meni retko desava, mislim, da omasim u prognozi dogadjaja;) ), ali, nisam mogao da pretpostavim da ce bas Ivica da bude ministar MUP-a u tom trenutku, mislio sam bice Marko Milosevic:mrgreen:, al' ipak, morate mi priznati poznavanje stanja na terenu, iako sam ja na ovom forumu poznatiji kao poznavalac zavera a ne tamo nekih EUropskih integracija i sl progresivnih globalnih procesa....:p

Poslednja izmena:

Stav mladih o ulasku u EU i NATO

5. jun 2009. | 12:49 | Izvor: B92
Beograd -- 80 odsto mladih u Srbiji podržava učlanjenje Srbije u EU, dok 39 odsto podržava i ulazak u NATO, pokazuje istraživanje Atlantskog Saveta Srbije i Medium Galupa.

Izvršna direktorka Atlantskog Saveta Srbije Tijana Andrić kaže da se ispostavilo da mladi generalno jako malo znaju o NATO-u. “Kada su, na primer, odgovarali zašto treba da uđu u EU, oni su rekli - bolji standard građana. Oni koji su podržali ulazak u NATO naveli su to isto”, kaže Andrićeva.

“Mislim da ne treba praviti disktinkciju između tih stvari, pogotovo ako posmatramo da 70 odsto standarda koji treba da se ispune ulaskom u Uniju poklapa se sa nekim standardima NATO-a”, rekla je ona.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ovo je pogotovu vazno !!! I teba ceniti ovakav stav mladih Srbije ...:ok::ok:

Odlično! :ok:

da ali, EU nas je pohvalila da mi ipak imamo mapu puta :cool:

TOOOOOOOOOOOOO ЛУТКООООООООООООООООООО!!!

file.php
file.php
file.php
file.php
file.php

Stav mladih o ulasku u EU i NATO

5. jun 2009. | 12:49 | Izvor: B92
Beograd -- 80 odsto mladih u Srbiji podržava učlanjenje Srbije u EU, dok 39 odsto podržava i ulazak u NATO, pokazuje istraživanje Atlantskog Saveta Srbije i Medium Galupa.

Izvršna direktorka Atlantskog Saveta Srbije Tijana Andrić kaže da se ispostavilo da mladi generalno jako malo znaju o NATO-u. “Kada su, na primer, odgovarali zašto treba da uđu u EU, oni su rekli - bolji standard građana. Oni koji su podržali ulazak u NATO naveli su to isto”, kaže Andrićeva.

“Mislim da ne treba praviti disktinkciju između tih stvari, pogotovo ako posmatramo da 70 odsto standarda koji treba da se ispune ulaskom u Uniju poklapa se sa nekim standardima NATO-a”, rekla je ona.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ovo je pogotovu vazno !!! I teba ceniti ovakav stav mladih Srbije ...:ok::ok:

:hahaha: 80% mladih gde?U BGu?ajde pajacu nemoj da si smesan.....hvala sto si mi podvukao da ne moram da se mucim:rotf:
Beograd nije citava Srbija!

Што се бавите неважним стварима за животе људи у Србији,као што су визе?
Држава је пред банкротом и распадом,а неки се баве визама...

vidis meni je bezvizni rezim izuzetno bitan jer cu onda mnogo lakse pobeci kod tetke ako ovde ljudi pocnu da primenjuju kanibalizam od gladi :D

vidis meni je bezvizni rezim izuzetno bitan jer cu onda mnogo lakse pobeci kod tetke ako ovde ljudi pocnu da primenjuju kanibalizam od gladi :D

Пошто већинска Србија,својом вољом, у потпуности зависи од ЕУ система и њихове привреде,ако се деси да овде завлада велика несташица и глад(а,вероватно хоће у наредних неколико година с обзиром да се од краја ове год.најављује други много јачи талас креиране "кризе"),то значи да је у централи још горе.Па,баш и нећеш желети да трчиш тамо.

Пошто већинска Србија,својом вољом, у потпуности зависи од ЕУ система и њихове привреде,ако се деси да овде завлада велика несташица и глад(а,вероватно хоће у наредних неколико година с обзиром да се од краја ове год.најављује други много јачи талас креиране "кризе"),то значи да је у централи још горе.Па,баш и нећеш желети да трчиш тамо.

moja tetka nije u EU :D Ona je u Singapuru za koji ce nam vize skinuti ukoliko to ucini i EU. :mrgreen:

Voleo bih da znam sta podrazumevas pod Kosovarima i Bosancima... Kosovo i Metohija nije posebna zemlja vec deo Srbije... Tako da ce za drzavljane Srbije koji zive na teritoriji Kosova i Metohije isto vaziti ovo ukidanje viza...

Sada je drugo pitanje, da li ce neki Siptari pozeleti da uzmu drzavljanstvo Srbije zbog ukidanja viza...

Predlazem sljedece:

da se novi srpski pasos izda samo ljudima koji imaju boraviste i zive na teritoriji centralne srbije i vojvodine (privremeno) a onda, da se na Kosovu raspise referendum za prikljucenje Srbiji sa posebnim statusom :hahaha: i svako ko glasa za SRBIJU da ima pravo da dobije srpski pasos. :mrgreen:
e onda ka dio Srbije svaki sipos moze da ostvari svoj san i da ide u njemacku ka ilegalac i da radi na crno. :) a nece mu trebat viza

Back