Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo jedne komparacije dva auta koja odlicno poznajem:

Pezo 308, 2014. godiste, 1.6 benzinac, auto od dobrog drugara. 160.00 km
Honda Civic, 2014. godiste, 1.8 benzinac, auto moje supruge: 170.000 km.

Kilometraze su prave. Auta kupljena i voze se u Nemackoj.

Na Hondi nije menjano nista osim onog sto se trosi i sto je redovno (ulje, filteri, kocnice, gume).

Pezo je jednom u 2 meseca kod majstora, ili na dijagnostici. Drugar je puko para, ne zna ni sam koliko.

Honda je utegnuta - nista ne skripi u enterijeru, nista se ne cuje, sve je kao kada je kupljena (kupljena je 2016. sa 40K kilometara i mirisala je jos na novo).

Danas sam vozio nekih 150km tog drugarovog pezoa - raspad totalni! Krcka, zvecka, skripi, kao da vozim juga.
Naravno, upalio se check engine.

Eto, mala komparacija iz licnog iskustva dva auta iste klase, istog godista, slicne kilometraze, vozeni na istim putevima.
Da ti stariji hondini motori su neunistivi a i novi 2,0 su eksra ali ima i Honda svog kandidata koji lupa ljude po dzepu,, 1,5

Taj motor u 308 je u stvari 1.6 BMW abortus motor najproblematičniji ikada napravljen. Gurali su ga u mnoge automobile i milione zavili u crno!

Naravno forumski eksperti igi i dule bi ti rekli sve najbolje. Ako imaju na placu jer je nabavna cena automobila satim motorom kao da kupuješ žvake.
To nije njihova ekspertiza ,, Kao npr kad se Mecka obratila Renaultu za pomoc oko 1,6 motora za njihova vozila ...Ja jos uvek tvrdim da je to najbolji dizel motor ispod 2l ali taj brak je trajao 2g jer kupci ockekuju vise sto se tice C serije tako da su se 2016 morali vratiti na reducirani 2l sto se tice ks ..To je njihova komfort zona sto se tice motora ,,,tako je i za ostale svako ima svoju komfort zonu gde se specijalizovao ,samo treba razumeti sta se desava i ne trcati za znakom

Ja ne kupujem francuski benzin auto ..Kupio sam ga par puta davno i svaki put sam najebao tako da je to za mene spansko selo

Hajde da zanemarimo engine. Meni je fascinantno da auto nakon samo 160K kilometara, odncega 90% najmanje presao po nemackim autoputevima, ima takav raspad enterijera, da stalno nesto skripi, zveci....
Ocekivao sam od francuskog auta malo bolji ugodjaj u enterijeru.

To nije njihova ekspertiza ,, Kao npr kad se Mecka obratila Renaultu za pomoc oko 1,6 motora za njihova vozila ...Ja jos uvek tvrdim da je to najbolji dizel motor ispod 2l ali taj brak je trajao 2g jer kupci ockekuju vise sto se tice C serije tako da su se 2016 morali vratiti na reducirani 2l sto se tice ks ..To je njihova komfort zona sto se tice motora ,,,tako je i za ostale svako ima svoju komfort zonu gde se specijalizovao ,samo treba razumeti sta se desava i ne trcati za znakom
Šta očekuju kupci pa neće da im auto bude više u servisu nego kod njih. Komšija je kupio taj MERCEDES SA RENO MOTOROM i gorko plakao na parkingu kad god ga vidim a nema auta. Pa ga pitam kako je zadovoljan :sad2:

Hajde da zanemarimo engine. Meni je fascinantno da auto nakon samo 160K kilometara, odncega 90% najmanje presao po nemackim autoputevima, ima takav raspad enterijera, da stalno nesto skripi, zveci....
Francuske automobile kupuju zaluđenici i oni koji nemaju pojma o automobilima - ugl žene.

I zašto bi se tu francuz nešto trudio?!?? Gomila nabacanih delova.

Francuske automobile kupuju zaluđenici i oni koji nemaju pojma o automobilima - ugl žene.

I zašto bi se tu francuz nešto trudio?!?? Gomila nabacanih delova.

Ne znam, meni taje pezo okej vuce, ima snage, ima i prostora dovoljno za mene.

Ali mi je cudno da tako sve skripi.

Secam se da je brat davno imao 306 karavan, da je imao ko zna koliko km, ali je bio bas dobro utegnut i udobniji od ovog.
Realno mi je bolji osecaj bio u toj staroj 306-tici nego u ovoj 308-ici

Šta očekuju kupci pa neće da im auto bude više u servisu nego kod njih. Komšija je kupio taj MERCEDES SA RENO MOTOROM i gorko plakao na parkingu kad god ga vidim a nema auta. Pa ga pitam kako je zadovoljan :sad2:
Ti i tvoj komsija ..Ja sam imao bar 10 auta sa tim motorom i nije bilo nekih problema a Imam i firma auto koji vozi na taj isti motor br 3 do sada ... Kolega koji ima taksi 7-8 Megana sa 400-500k km koji kaže da mu je to bila najbolja invericija pored Mecke C i E za B kaze da nije dobra kao C I E od 2016 pa gore . ..Ljidi koji voze Mercedes neće da imaju Renault motor u njemu a Mecka nema nista ispod 2l da valja ..Zato su se i vratili na 2,0 ..

Nzn stvarno ne kupujem to nisam ih imao 3-4 komada pre , jedino Francuz dizel može da dođe u obzir pogotovo ovi noviji ..Digli su oni kvalitet pogotovo Renault a i 308 II je ok ..mada opet kažem benzin izbjegavam tako da slabo znam o njima ..

Kakvih gluposti cu cuti od tebe usled tvog neznanja je za medalju.
Treba da znas da nista nije bolji od 2.0DTI a kad mu crkne pumpa tu ide VP44 koja je drasticno skuplja od one pumpe koju nosi 2.0DTI pravljen do 2003 godine. Mana im je elektronika pumpe i to na oba motora s tim sto se lakse popravljala na 2.0DTI.
Tako da ne pricaj meni o tome sta valja jer ja sam prosao daleko vise sa kolima od svih vas ovde na forumu i nisam internet znalac kao ti nego sam ih imao i vozio.
Ti pricas o rdji covece na autu iz 2015 jer si cuo da Mazda rdja sto jeste istina ali to vazi za modele od pre maltene 20 godina.
Moja Mazda je 2015, nema nigde ni jednu jedinu tačkicu rđe, ni spolja, ni ispod šasije. Boja originalna kao prvog dana. Tako da nije to baš tako kako neki pričaju.

Ti kupuješ automobile od juče pa te razumem danas svaki drugi vozač influenser i vloger.

Mazda u kolonijalnom ropstvu :lol:
Screenshot_2023-09-07-15-16-29-043-edit_com.hsv.freeadblockerbrowser.jpg

Back