Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Planovi Toyote:

* Prius – Redesign for 2010 or 2011 with plug-in capability, still odd looking
* Corolla – Redesign delayed until 2008 to combat Honda Civic and Mazda3
* Matrix – Redesign after Corolla in 2009, destination vehicle for Scion owners
* Camry Solara – Killed after 2008, coupe could return by 2010
* Supra – Not going to happen, all rumors to the contrary false
* Sienna – Redesign for spring 2009 with hybrid version
* Highlander – Redesign for 2008 on larger Avalon platform
* FT-SX – New large crossover for 2008 similar to Chrysler Pacifica
* Tundra – 2007 model arrives in January, heavy-duty versions possible
* Sequoia – Redesigned for 2008 on new Tundra platform
* Land Cruiser – Reengineered version arrives in 2008

Znam da pojedini ovde ne vole japanske automobile, ali ajde da resumiramo koja je od firmi najbolja odnosno ima najveću prođu na tržištu? Šta vi mislite? Koji marke su uopšte ostavile barem kakav utisak na vas. Po meni je definitivno Honda number. 1. ali i Toyota odmah iza nje. O ostalim markama ne vredi raspravljati, nisu vredni pažnje, barem za mene. Micubiši nije ništa skoro menjao, Nisan ima najružnije automobile, Mazda je ok ali ništa ekstra [ dobra samo za vatanje (.) (.) cica ] a kod Subarua osim Outbeka ništa drugo nije vredno pažnje. Isuzu i Daihatsu ne bih pominjao. Oni su priča za sebe!

Blackaquarius:
Znam da pojedini ovde ne vole japanske automobile, ali ajde da resumiramo koja je od firmi najbolja odnosno ima najveću prođu na tržištu? Šta vi mislite? Koji marke su uopšte ostavile barem kakav utisak na vas. Po meni je definitivno Honda number. 1. ali i Toyota odmah iza nje. O ostalim markama ne vredi raspravljati, nisu vredni pažnje, barem za mene. Micubiši nije ništa skoro menjao, Nisan ima najružnije automobile, Mazda je ok ali ništa ekstra [ dobra samo za vatanje (.) (.) cica ] a kod Subarua osim Outbeka ništa drugo nije vredno pažnje. Isuzu i Daihatsu ne bih pominjao. Oni su priča za sebe!

Jel se to odnosi na ceo svet ili samo Evropu?

Pa evo kako ja vidim Japanske firme po onom sto su uradili u Severnoj Americi.

#1 Toyota (tu racunam i Lexus i Scion). I dalje su bez konkurencije, dizajn im se popravio, ali je zato kvalitet opao. Bice oni jos dugo najbolji.
#2 Honda (tu racunam i Acuru). Solidni, ali prave neke glupe greske i to ih kosta. Recimo imaju full-size pickup koji je napravljen na minivan platformi i nema V8. Ili recimo prave mali SUV sa turbom (???).
#3 Subaru. Iako po prodaji ne mogu da se nose sa prve 2 kompanije, ipak su jako dobri.
#4 Nissan (tu racunam i Infiniti). Daleko zaostaju sa kvalitetom, ali imaju odlican izbor prakticno u svakoj kategoriji.
#5 Mazda. Solidna, ali nista posebno.
#6 Suzuki. Ispod proseka
#7 Mitsubishi. Kanta.

2008 Lexus IS500
5.0L V8 sa 400+ hp.

08.lexus.is.500.f34.500.jpg

08.lexus.is.500.r34.500.jpg

Back