Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zasto bi izvlacio 250 hp iz 3.8l v6 kad imas 260 hp iz 4.6l v8? Imas 4 izbora motora, za svakoga po nesto. I po ceni i po performance. Zato je uvek bio najbolji u svojoj kategoriji, od prve godine (1964).

1984-1986 specialni model Mustanga je bio SVO koji je imao 2.3l i4 motor sa 205 hp (u to vreme fenomenalno). Ali sa pocetnom cenom od $16,000 niko ga nije kupovao i brzo je propao.

68Charger440:
Zasto bi izvlacio 250 hp iz 3.8l v6 kad imas 260 hp iz 4.6l v8? Imas 4 izbora motora, za svakoga po nesto. I po ceni i po performance. Zato je uvek bio najbolji u svojoj kategoriji, od prve godine (1964).
.
Sad opet ja: zašto ne bi izvlačio 250ks iz 3.8l? Bio bi jeftiniji od ovog 4.6, a veoma blizu njemu, čak verovatno i živahniji? Zasigurno i jeftiniji... Zar ne?

Ali bi i dalje bio v6.
Kad bi izvlacili 250 hp iz 3.8l v6 pocetna cena bi bila sigurno $22,000-$23,000 i naravno prodaja bi bila manja (oko 50% od prodaje Mustanga je v6 model). Ford je uvek pravio pametne poteze sa Mustangom, tako je i sada, i zato je Mustang vec 40 godina bez konkurencije.

68Charger440:
Ali bi i dalje bio v6.
Kad bi izvlacili 250 hp iz 3.8l v6 pocetna cena bi bila sigurno $22,000-$23,000 i naravno prodaja bi bila manja (oko 50% od prodaje Mustanga je v6 model).
Meni je neverovatno da ako motoru dodaš 30% snage cena toliko skače, tim pre što bi i dalje bio mali odnos snaga/zapremina. Ne bi tu trebalo nekakvih posebnih dorada jer motor ima potencijal. Malo obrtaja i to je to...

PITANJE ZA jomini-A
dvoumim se izmedju honde crx i toyote corolle ILI celice
Pratim ovaj forum i mislim da si kompetentan da mi odgovoris u vezi japanskih
automobila.
Ovo pitam jer trazim svoj prvi automobil a ova dva su mi bas zapala za oko molim te odgovori sto pre
uz neku sliku opasku o svakom od njih UNAPRED HVALA

intra:
Ако тражиш свој први аутомобил (мали возачки стаж) ниједан од тих аутомобила није за тебе.
Zahvaljujem na odgovoru.
Zelja mojih roditelja je da prvih godinu dana vozim PORODICNI GOLF dok nesteknem rutinu za sad mi je bitno da prikupim sto vise inf o navedenim automobilima pa zato i trazim pomoc
Sada me interesuje da li je crx ili celica bolja od porschea 944,924.koji mi se tak svidja
Kupovin Porschea,crx ili celice dolazi u obzir tek na leto 2006 mene zanima vredi li cekati do tada ako ne sta vredi traziti u tom rangu = USED SPORTS CAR

@acko 944
mudro zbori intra. razmisljaj o odrzavanju. honde ima dosta i delova koliko hoces i isto toliko i servisa. porse je atrakivan i malo ih ima a servis jedan i to jako skup a lik ne radi kako treba. npr krilo za hondu ces naci lako a za porsea... ;-) moja preporuka ako uzimas porsea onda neka to bude 944, lepsi i brzi je. delovi motora, mehanika je od audija-wv tako da to nije problem ali opet ti kazem da nece niko da se zeza sa njima. gotivan je osecaj voziti se sa porseom krstariti po gradu okrecu se za tobom devojcice ;-) ali kada treba da se pojuris za nekim... mrcina je velika, pogotovo 924. pa sad ako hoces da te deru hondice, malo nasvirani jugici (alfice da ne pominjem :-) ) samo napred. bolje bi bilo da poslusas roditelje zadnja vuca je malo zeznuta i treba umeti sa njom.

Acko 944:
PITANJE ZA jomini-A
dvoumim se izmedju honde crx i toyote corolle ILI celice
Pratim ovaj forum i mislim da si kompetentan da mi odgovoris u vezi japanskih
automobila.
Ovo pitam jer trazim svoj prvi automobil a ova dva su mi bas zapala za oko molim te odgovori sto pre
uz neku sliku opasku o svakom od njih UNAPRED HVALA
Za tebe bih preporučio Toyotu Corollu, ali sa motorom od recimo 1600ccm. U sebi ima oko 100ks što je za početnika i previše, ima dovoljno kvaliteta da te sluša i bude ti sluga, a i servisna mreža za Toyotu je po mom mišljenju, razvijenija od Hondine, bar kod nas... I više delova (koji će ti biti nepotrebni, osim u slučaju fizičkih oštećenja),...
CRX je malo divalj auto, pogotovo one jače verzije... A Toyota je u tom segmentu (Corolla) u samom vrhu po zahvalnosti i kvalitetu. Taman za nekog koga ne zanima gde se otvara hauba...

brera:
@acko 944
mudro zbori intra. razmisljaj o odrzavanju. honde ima dosta i delova koliko hoces i isto toliko i servisa. porse je atrakivan i malo ih ima a servis jedan i to jako skup a lik ne radi kako treba. npr krilo za hondu ces naci lako a za porsea... ;-) moja preporuka ako uzimas porsea onda neka to bude 944, lepsi i brzi je. delovi motora, mehanika je od audija-wv tako da to nije problem ali opet ti kazem da nece niko da se zeza sa njima. gotivan je osecaj voziti se sa porseom krstariti po gradu okrecu se za tobom devojcice ;-) ali kada treba da se pojuris za nekim... mrcina je velika, pogotovo 924. pa sad ako hoces da te deru hondice, malo nasvirani jugici (alfice da ne pominjem :-) ) samo napred. bolje bi bilo da poslusas roditelje zadnja vuca je malo zeznuta i treba umeti sa njom.

Mudro zboris...

Razmišljao sam da li je ovo za novitete ili Japance....
Ipak: po meni najlepši sportski auto u klasi, izuzimam one velike zverine....

mit1_450.111290.jpg

mit2_450.111294.jpg

mit3_450.111298.jpg

mit4_450.111302.jpg

mit5_450.111308.jpg

mit6_450.jpg

mit9_450.jpg

mit11_450.jpg

950695wc.jpg

Zanimaju me objektivni komentari. Izgleda prrreeeeeterano dobro!!!!!! :shock:

Naravno da ne. SRT-4 lici na auto u poredjenju sa ovim gore. Prednji deo su uzeli od Acure, zadnji deo me podseca na Alfa Romeo, a da ne govorim da takozvani sportski auto ima 4 vrata ... Jos samo fali $33,000+ pocetna cena i ode Mitsubishi tamo gde bi danas bio da nije bilo Chryslera.

Neka hvala, ja cu radije dodati jos $5,000 i kupiti ovog:
ford.shelby.cobra.mustang.f34.396.jpg

Back