Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Cobalt je potpuno novi na trzistu, ovo mu je prva godina. Sa druge strane, SRT-4 (taj ruzni) je na trzistu nekoliko godina i spada u grupu auta koja pruzaju puno za male pare. 2.4L turbocharged 240 hp, 1/4 mile za 13.9 sec, cena svega $21,000. Moj ga jedan drug ima, pa to auto leti. Oduvace bilo koji Japanski auto osim Evo i Sti, koji su ipak dobrih $12,000 skuplji.

Za Amerikance i jeste mal motor, kod Amera nista manje od 2.0L neces naci i to imaju oni najosnovnija i najjeftinija vozila koja se nikad nebi ni pravila da nema krize sa gorivom. Ameri pre sredine 1970tih nisu ni obracali paznju na 4-cyl, onda su morali jer je gorivo naglo poskupelo.
Ja neznam zasto se zalite na izgled SRT-4, auto bas mocno izgleda. A o performance da ne pricam, to se recima nemoze opisati, da fabricko auto od $21,000 tako mocno ide. Samo onaj ko ga je vozio i ko se vozio u njemu to zna.

MA ne znam, stvarno mi je malo... Ono...

Vidis ja sam se tako vozio u CRX Hondi, i odusevio se. Sa 1.6 imao je blizo 160ks, jer je malo bio sredijvan.

O izgledu da ne govorim, uznutra fenomnelan, sportski (promenjen) volan, sedista tabla... Spolja, alu felne, siroke niskoprofilke...

A drugar je vozio 3. i sa 80 pritisne gas, i zalepi me u sediste, bukvalno mi je krv presla u glavu, do 130 je stigo za cas...

Mislim sve je stvar ukusa, i relatvno, ali zato cu braniti japance uvek, jer ima stvarno dobrih auta. Ne vredi porediti.

Daleko od toga da Japanci nemaju dobrih auta, ali kada poredis "puno snage za sto manje pare" iz mog licnog iskustva Amerikanci su uvek izlazili kao pobednici. Japanci su do sada bili brzi sa malim motorima, ali od kada se SRT-4 (fabrickih 240 hp) pojavio u prodaji Amerikanci su preuzeli tu kategoriju. Japanci i dalje imaju Sti i Evo, ali opet za te pare mozes kupiti veliki V8. Pa zasto bi davao $33,000 za auto sa 4-cyl koji ima konja ali nema torque kad za iste pare mozes uzeti V8 koji ima i konje i torque.

Ljudi, uopste nije pitanje da li ameri imaju ista sto moze da se poredi sa japancima ( jer bi to znacilo da japanci ista vrede i znace a svi znamo da su bezvredno djubre na 4 tocka...sto jes jes! ) nego je glavno pitanje da li japanci imaju ista sto moze da se poredi sa amerikancima ( a odgovor je poznat - Nemaju !)

Mogli bi oni, ali ne bi im se to baš finansijski isplatilo. Ipak prvo gledaju računicu... Ne mogu da opstanu ovde bez velikih prodajnih cifara, a što reče Charger, potrošnja nije baš ono što Amerikanci gledaju. S druge strane, ovde je to skoro primarno....

A ti Hemi, jel možeš malo da pričaš ljudski? Sećam se, imao si i takve momente... Bilo je lepo, ali kratko je trajalo...

jomini:
Mogli bi oni, ali ne bi im se to baš finansijski isplatilo. Ipak prvo gledaju računicu... Ne mogu da opstanu ovde bez velikih prodajnih cifara, a što reče Charger, potrošnja nije baš ono što Amerikanci gledaju. S druge strane, ovde je to skoro primarno....

A ti Hemi, jel možeš malo da pričaš ljudski? Sećam se, imao si i takve momente... Bilo je lepo, ali kratko je trajalo...

Dzaba mu pricas, ne konta on neke svari...

jomini:
obrtni moment sam očekivao, ali samo 190ks iz tolikog motora... Zašto se ne pruže malo? Ne verujem da bi se odrazilo na pouzdanost i trajnost motora da su mu dodali još 50-100ks??? :?

Cena. To je glavni razlog zasto izvlaci "samo" 190 hp.
Pazi ovo - Mustang prosle godine
Base - $17,000 - 3.8l v6 190 hp
GT - $24,000 - 4.6l v8 260 hp
Mach 1 - $28,000 - 4.6l v8 310 hp
SVT Cobra - $33,000 - 4.6l v8 supercharged 390 hp

Mustang ove godine (novi model predstavljen)
Base - $19,000 - 4.0l v6 210 hp
GT - $25,000 - 4.6l v8 300 hp

Sledecih godina ocekuju se novi specialni modeli (Mach 1, Shelby Cobra ...)

Back