Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Aleksej_BASO:
Uistini, eklips je prilicno los pokusaj da se napravi sportista, jel on ima prednju vucu?

Ali kad smo kod micubisiija, 3000gt je mama za amere! To je masina...

Pao mi je na pamet jer ima slicnu liniju kao eklips, ali je i ispod limarije sportista, a ne samo na izgled...

3000GT je niko i nista u poredjenju sa jednim Mustang Cobrom, Camarom SS, Trans Am WS6 i slicnim. A kao sto neko vec spomenu, 3000GT je identicno auto kao i Dodge Stealth, znaci on uopste nije 100% Japansko auto. Japanci i brzina nikad nisu isli zajedno, pa tako ni sada.Ako se i nadje neki malo brzi auto, onda mu nabiju veliku cenu i to ga upropasti.

3000 GT VR-4 (model iz '95) ima 3.0L V6 Turbo sa 320 KS. Prelazi cetvrt milje za 13.5s
Plymouth Roadrunner iz 1969 sa 440+6 (7,2 L tri dvogrla karburatora - za neupucene :wink: ) i 390 KS cetvrt milje predje za 12.9 sekundi. 3000 GT je mama, ali bilo koji ozbiljniji Muscle car je tata! I to za manje para dobijate auto koji je upecatljiviji od bilo kog japanca (svi su isti), sa tuning potencijalom koji ne treba ni spominjati...

HEMI 426:
3000 GT i Dodge Stealth su identicni automobili, napravljeni sa vecinskim Chryslerovim kapitalom i sklapali se na istoj farickoj liniji u Nagoji....Jedino sto je kada je 3000 GT ugasen, Stealth je isao jos par godina...

alexej,opet ne znas.... :lol: :lol: :lol:

Ni ne moram da znam, ali znam sta mi se svidja!

Ne bih nikad vozio automobil sa americkim znakom, makar bio kopian od japanaca, tj. napravljen u japanu.

Aleksej_BASO:
Po cijem kritrijumu, tvom?

I po cemu je on to losiji?

Brzina na 1/4 milje. To je sve sto je vazno za sportska auta na S. Americkom trzistu.

Drugo cena. 3000GT je imao pocetnu cenu od $44,500 1999 godine. Pa to je bilo vise nego sto je Corvette kostala.

Kao sto rekoh, Japanci i kad naprave neko bolje sportsko auto onda mu nabiju veliku cenu (kao sto je 3000GT primer) i to auto ubrzo nestane sa trzista jer niko nije lud da da tolike pare za takvo auto.

Mozda u americi sa njihovoim porezima na japance, nemoj da prodajes jeftine fazone.

Za trkacke automobile je bitna brzina, a za sportske i imadz, ja licno ne podnosim amerikance genralno, japanci su mi kad se prober 10 u glavu za njih.

Drugo (sada ce hemi da se javi) za sportsko-trkacke automobile je bitno i lezanje, a mogu da ti potpisem u zivot da bi 3000gt bolje od nekog amera, zahavljujuci nezavisnom vesanju i 4x4 pogonu. Ameri su do skoro imali svuda krutu zadnju osovinu...

Secam se kao da je bilo juce, kada sam fledao uporedni test kod nas, na misleuku VW VR6 protiv CRXa koji ima samo 1600ccm, i pobedio je golf, ali jedva, a jaci je na pravcu skoro duplo... Tako da su te brojke oko ubrzanja vrlo relativne...

A i ne vidim nista spektakularno u njihovim krburatorima pa makar imali 15 grla...

Aleksej_BASO:
Mozda u americi sa njihovoim porezima na japance, nemoj da prodajes jeftine fazone.

Za trkacke automobile je bitna brzina, a za sportske i imadz, ja licno ne podnosim amerikance genralno, japanci su mi kad se prober 10 u glavu za njih.

Drugo (sada ce hemi da se javi) za sportsko-trkacke automobile je bitno i lezanje, a mogu da ti potpisem u zivot da bi 3000gt bolje od nekog amera, zahavljujuci nezavisnom vesanju i 4x4 pogonu. Ameri su do skoro imali svuda krutu zadnju osovinu...

A i ne vidim nista spektakularno u njihovim krburatorima pa makar imali 15 grla...
Da dodam i upravljenje na sva 4 točka...

Ej a jednom sam gledao kako je neki lik testirao prosecan automobil iz Amerike... Zaukao se sta ja znam jedno 80-100 km/h i naglo zakocio na oko 20-30, i auto se klati napred-nazad jedno 2 minuta, hahahaha koliko su mu lose i premekano napravili ogibljenje~!!!

Ali evo ga EVO, da malo baci u bedak velike Amere...

wall_03_800.jpg

alo bre kakav 3000 GT...pa to je Dodge Stealth....ameri ga zamislili i platili a japanci ga napravili....bilo koji muscle car pojede japanca i trazi jos.....vozio sam mnogo automobila, dosta snaznih masina ali kad sam seo u Pontiac Le Mans sa GTO motorom ( 1968 ) sve iluzije o ostalim automobilima su se rasprsile dok sam dao gas a zadnje gume se pretvorile u zvaku! Muscle je istina, ostalo je sve plastika....!

jomini:
Nema veze, važno da ima kamionski motor i da se poredi sa autima duplo manjih mašina da bi ispao cool!
God bless America

Kamionski motor? Mozda kao kamioni u Evropi, ali u Americi kamioni tipa Peterbuilt, Freightliner, Kenworth, Western Star, International i slicni imaju motore od 12+ litara (to znam jer moj cale ima 2001 Freightliner Century).

A uostalom, ja gledam cenu kod auta. Dzaba je Japancima da izvlace 500 hp iz 2.0L motora kad onda dodju i nabiju cenu veliku. Pa svaki bi pre kupio Corvettu ili slicno. Poenta je da 1999 Mitsubishi 3000GT kosta $44,500, a ima 320 hp dok 2002 Ford Mustang Cobra kosta $33,000 a ima 390 hp (4.6L V8).

68Charger440:
Kamionski motor? Mozda kao kamioni u Evropi, ali u Americi kamioni tipa Peterbuilt, Freightliner, Kenworth, Western Star, International i slicni imaju motore od 12+ litara (to znam jer moj cale ima 2001 Freightliner Century).

A uostalom, ja gledam cenu kod auta. Dzaba je Japancima da izvlace 500 hp iz 2.0L motora kad onda dodju i nabiju cenu veliku. Pa svaki bi pre kupio Corvettu ili slicno. Poenta je da 1999 Mitsubishi 3000GT kosta $44,500, a ima 320 hp dok 2002 Ford Mustang Cobra kosta $33,000 a ima 390 hp (4.6L V8).

pusti ih brate neka se koprcaju, vidis da nemaju pojma, niti su ista vozili da znaju, niti su shvatili pa da postuju, niti mogu da provale da postoje i bolji materijali od plastike.....valjda ce jednom i skontati.....

Aleksej_BASO:

Secam se kao da je bilo juce, kada sam fledao uporedni test kod nas, na misleuku VW VR6 protiv CRXa koji ima samo 1600ccm, i pobedio je golf, ali jedva, a jaci je na pravcu skoro duplo... Tako da su te brojke oko ubrzanja vrlo relativne...

Nemam nameru da se svidjam sa tobom jer su ukusi razliciti i ocigledno je da Americko i Evropsko trziste je potpuno drugacije. Gore sam objasnio, u Americi je vazno 1/4 mile vreme i 0-60 mph vreme. Znaci, ako kompanija pravi sportsko auto mora biti dobro u te 2 kategorije i nesme biti previse skupo. To je razlog zasto je 3000GT propao, jer je imao ogromnu cenu.
Na primer, Dodge Neon SRT-4 ima 2.4L I4 turbocharged motor sa 235 hp i radi 1/4 mile za 13.9 sekundi sto je fenomenalno vreme za auto od $21,000. Zato on nece propasti iako je pravljen na istoj platformi kao i najveci Americki krs ikada napravljen - Dodge Neon. Japanci imaju kvalitet i nikada se nisu odlikovali mocnim i brzim motorima. Cak i vozilo od $90,000 kao sto je Acura NSX ima svega 290 hp. Ali tvoja izjava kako je 3000GT bolji od bilo kog Americkog auta ikada napravljenog je stvarno smesna. Ja sam spomenuo Mustang Cobra, Camaro SS i Trans Am WS6 koji su u nizem rangu u poredjenju sa jednim Fordom GT, Chevy Corvetom Z06, Viperom SRT-10 i slicnim.

Back