Kad_LupimLupim
Elita
- Poruka
- 19.925
Meni ovaj prednji deo izgleda ko da se smezurao 
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
jomini:Ovo za Priusa sam video prošle nedelje na netu... Shit happens

Kako si ti lepo vaspitan! I očigledno seksualno ugrožen!Aleksej_BASO:Moras da nabacis yebacki avatar kao ja npr. i onda niko nece smeti nista da ti prisere!![]()
68Charger440:Najvise naravno ima Amerikanaca jer su ipak domaca vozila. Slede zatim Japanci pa Evropljani. Evropljana nema mnogo jer imaju smo jedno vozilo sa "normalnim" cenama i to je VW. Mercedes, BMW, Audi, Saab, Volvo su ipak preskupi ovde da bi imali veliku prodaju.
Imas nekoliko kategorija.
Full size cars - Dominiraju Toyota Camry i Honda Accord, zatim sledi Chevrolet Impala i do nedavno Nissan Altima. Puno se ocekuje od novog Fordovog sedana, Fusion.
Small cars - Dominiraju Honda Civic i Toyota Corolla, slede zatim Ford Focus i do nedavno Chevrolet Cavalier (koji se nece praviti posle sledece godine)
Full size Trucks - Ford F-Series, Chevrolet Silverado i Dodge Ram nemaju konkurenciju. Ford proda jedno 6-7 puta vise trucks nego Toyota na primer.
Small Trucks - Ford Ranger, Dodge Dakota i do nedavno Chevrolet S-10 (koji je zamenjen sa Chevrolet Colorado). Opet, Ameri nemaju konkurenciju.
Full size SUV - Ford Explorer, Chevrolet Trail Blazer, Japanci opet zaostaju ali ne toliko.
Small SUV - Ford Escape je najbolji, slede Honda CR-V i Jeep Liberty.
Vans - Ponovo dominira Ford sa E-Series.
Minivans - Najbolje prodavaniji je Dodge Caravan, slede Honda Odyssey i Toyota Sienna.
jomini:Meni je neverovatno da ako motoru dodaš 30% snage cena toliko skače, tim pre što bi i dalje bio mali odnos snaga/zapremina. Ne bi tu trebalo nekakvih posebnih dorada jer motor ima potencijal. Malo obrtaja i to je to...
orca:Nisi pomenuo Nissan Titan koji je jako zastupljen u kategoriji full size Trucks (bar u kraju gde sam ja), pa se iz tog razloga nebi slozio da nemaju konkurenciju.
orca:Evo pokusaj da stvari gledas na drugi nacin. Ameri generalno imaju manje konja po litri zapremine od bilo kog japanskog ili evropskog modela. Racunica ti je postavljena, nacin kako se uzimaju pare( narocito, generalno nepismenim Amerima), ali postoji i pozadina. Veliki Motori i mala snaga po litri daju vek motoru(kao kod kamiona i autobusa),razdaljine su ovde neshvatljive i nacin zivota te primorava da prelazis veliku kilometrazu,tako da ti mali auto nikako ne igra. O brzini i "brzim autima" je iluzorno pricati jer danas i sa motorom od 1.6 litara ides 200. 100, 200 ili 300 ks je budalastina za Americke uslove zbotg rigoroznih ogranicenja brzine( bar u Kaliforniji) 65mph, tolerisu do 75, sto je po meni van mozga (za te razdaljine), ali nije ni lose jer su cak i manji motori gotovo nepoderivi. Medjutim neki od puteva su takvi da ti treba mnogo konja da savladas uspone (ne zabavljaju se mnogo pravljenjem serpentina, zamisli koliko bi to bilo jos dodatnih milja),postoje takvi usponi gde i sa osmakom moras da gasis klimu jer ti motor ludacki brzo dize temperaturu. Cenu Amerike na tockovima sa "misicavim " motorima od xy litara zapremine placa ostatak sveta.
HEMI 426:pa amerikanci su i izmislili serijsku proizvodnju...normalno je da i danas budu glavni u njoj, koristeci sve prednosti i korigujuci sve mane....
68Charger440:Kao sto rekoh, 'Vette koristi oblik takvih svetala jos 1968. A Skyline ih je poceo koristiti tek 1990tih.
![]()
68Charger440:Ferrari je druga prica, Ferrari je postojao godinama pre nego sto je Corvette uopste predstavljena.
Sad ti lepo odgovori na moja pitanja gore.
OK, vraćamo se na Japance!mali37:Ja bih zamolio moderatora da malo rascisti ovaj OFF sa teme o Japancima.