Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Subaru Forester

90711270111lyd2.jpg

I malo posvjetljeno:
9071127011mini1lcl7.jpg

foresteryo6pd3.jpg

51572498tu1.jpg

24275359vk3.jpg

63441700be8.jpg

e970d94a69db515367f7473195e3b627.jpg

Baš sam nedavno čuo da pripremaju novog Forestera... I evo nagoveštaja.

Ma siledžijski sirov... Kao da je veći od mog, brutalniji... Inače za EVO VII kažu da je najbolji EVO do sada. Zvuk snažan, onako potmuo, tamno crvena boja, spojlerčina nazad veći nego kod mene. Na tabli neke zaebancije o vrsti podloge po kojoj se vozi (tarnac, asfalt itd...). Čudo jedno.

Taj ko je to rekao nije upoznao IX . . . a VII je jaci od VIII, i nema velikih izmena sem na stylingu, motor isti, diff isti, menjac isti. . . .

PS A gde ti to servisiras auto ? Zanima me kakvi su i tako to, tj do najmanjeg detalja i sitnice. Da kad uzmem IX znam gde da idem . . .

@Zvuk.
Vidi to ti nije nikakav problem da se uradi, znaci ceo izduv, TBE, turbo back exhaust, sa kojim ne bi dobio samo zvuk, vec i nesto snage i brzi odziv turba. Znaci od turba pa nadalje samo cev 75mm sto pravlja moguce i zadnji lonac, tj top da ga malo prigusi i zavrsio si posao.
Sada ne znam jer ne pratim Subaru motore, ali kada se to radi na Evo(8&9), moras srediti i mapu, ali nije preko potrebno, a malo ipak znaci. . . + on ima sondu na katalizatoru. . .
Mislim da to kod tebe ne bi bilo potrebno, ipak je starija serija motora, mozda nema sondu na katu, ali to moze lako da se proveri.
@Pucanje
Nije losa fora, ali malko komplikovano da se izvede i skracuje vek, kako motora, tako izduvne grane, turba. . . .

Nova mazda 3

Ako je verovati insajderskim informacijama britanskog magazina AutoExpress, ovako će izgledati nova, druga generacija Mazde 3, koja se očekuje na tržištu 2009. godine. Novi Mazdin predstavnik u C klasi odlikovaće se sportskijim izgledom (u stilu nove Mazde 6) u odnosu na aktuelni model, a karakterišu ga dinamičniji prednji kraj sa velikim otvorima za vazduh, naglašeni lukovi blatobrana i Mazdin već karakterističan C stub, dok će i unutrašnjost dobiti novi izgled u stilu Mazde 6 (kvalitetniji materijali i još viši nivo završne obrade se naravno podrazumevaju). Nova Mazda 3 će koristiti produženu platformu sledeće, treće generacije Forda Focus (pojaviće se 2010. godine), što će u praksi značiti prostraniju kabinu nego do sada i poboljšane vozne osobine. Što se motora tiče, nova "trojka" će koristiti već poznate agregate iz sadašnjeg modela, uz dodatak novog 2,5 litarskog benzinca sa 250KS, koji će se u sportskom MPS modelu pojaviti 2010. godine.

mazda3fz0.jpg

Ja vise stvarno ne vidim razliku izmedju novih automobila bez obzira na proizvodjaca, sve bre na isti kalupm i novi polo i ovo gore i impreza, i alfe, ma sve je otislo u ... prtljaznik
cekam tu novu calibru, objave li slucajno podatak o zapremini gepeka, selim se odma u ameriku i kupujem par musclea.

Back