Egzodus visokog obrazovanja!

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Opste mesto i ocena.
Не пратиш

Посланик владајуће Српске напредне странке (СНС) Владимир Ђукановић затражио је данас да држава "најхитније прекине са финансирањем универзитета" и да предвиђени новац расподели између државних и приватних.​

Председник Србије Александар Вучић раније је најавио доношење новог закона, по ком ће држава расподелити новац за буџетско финансирање студената, како би изједначила државне и приватне факултете.
Измене Закона о високом образовању, којима се отварају врата за долазак страних универзитета у Србију, забринуле су декане многих државних факултета
Такође, предвиђено је да држава суфинансира школарине студентима из Србије који упишу те факултете, што до сада није био случај са приватним факултетима. У предлогу је прецизирано да ће страни факултети водити евиденцију и издавати дипломе према прописима државе у којој су акредитовани.
Ne znam gde su priznali, bas stalno slusam same pofesore kako nisu uspeli da donesu novi zakon o visokom obrazovanju, ni da ga predloze.
Закон где човека који промени факултет третирају као грађанина нижег реда.

Poslednja izmena:
Opste mesto i ocena.

Ne znam gde su priznali, bas stalno slusam same pofesore kako nisu uspeli da donesu novi zakon o visokom obrazovanju, ni da ga predloze.

A i nije ih vlast naterala da im padaju na um blokade, koje su sve upropastile, ili bar ovu generaciju.
Zamena teza.
Profesori blokadama samo gube,.. a nisu glupi... pa ih logično nisu ni počeli - nisu im u interesu - na gubitku su.
Blokade su pokrenuli studenti, a prosveta (kompletna) ih je podržala.
Dokle idu vaše laži ?

Не пратиш

Закон где човека који промени факултет третирају као грађанина нижег реда.
Ma pusti to, to je samo predlog i to ocigledno neusvojen, a i od skora. Visoko obrazovanje propada odavno i svaka vlast je doprinela, ali ovo sto se dogodilo ove godine,krivi su i zaslzni samo profesori i dekani koji su podrzali studente u blokadama.
Zamena teza.
Profesori blokadama samo gube,.. a nisu glupi... pa ih logično nisu ni počeli - nisu im u interesu - na gubitku su.
Blokade su pokrenuli studenti, a prosveta (kompletna) ih je podržala.
Dokle idu vaše laži ?
A dokle idu Vase lazi?

Ma pusti to, to je samo predlog i to ocigledno neusvojen, a i od skora. Visoko obrazovanje propada odavno i svaka vlast je doprinela, ali ovo sto se dogodilo ove godine,krivi su i zaslzni samo profesori i dekani koji su podrzali studente u blokadama.

A dokle idu Vase lazi?
Студенти се ове године уписују по том закону. Ко је променио факултет иде на дно.
То није предлог. Месецима постоји тај закон

A dokle idu Vase lazi?
Dok me ne uhvatiš,..
tada ću da odem sa Krstarice... ili ako je lapsus da se izvinim... ja sam častan čovek i to znate čak i vi botovi,.. ali vama je interes iznad časti.
A dokle idu Vase lazi?
imaš neki dokaz da lažem ? Ili lažeš za sendviče ?

Студенти се ове године уписују по том закону. Ко је променио факултет иде на дно.
То није предлог. Месецима постоји тај закон
Koji zakon?
Dok me ne uhvatiš,..
tada ću da odem sa Krstarice... ili ako je lapsus da se izvinim... ja sam častan čovek i to znate čak i vi botovi,.. ali vama je interes iznad časti.

imaš neki dokaz da lažem ? Ili lažeš za sendviče ?
Skini mi se bre s vrata covece, vi's da si dosadan i da ti ne odgovaram jer si provokator?

Pa dobro to je i logicno.
Није.
Ако имаш више поена, логично је да имаш боље место на листи.
Ако си први пут уписао факултет и имаш мало поена, бићеш испред оног ко је био успешнији у средњој школи и бољи на пријемном.
То је проблем.
Пенализују се људи који мењају факултет.

Није.
Ако имаш више поена, логично је да имаш боље место на листи.
Ако си први пут уписао факултет и имаш мало поена, бићеш испред оног ко је био успешнији у средњој школи и бољи на пријемном.
То је проблем.
Пенализују се људи који мењају факултет.
Pa zasto bi neko menjao fakultet? Uostalom, to i nije poenta ove teme, nego manji upis novih studenata.

Pa zasto bi neko menjao fakultet? Uostalom, to i nije poenta ove teme, nego manji upis novih studenata.
Свако има право да промени факултет колико год хоће пута.
Нико нема права да га дискриминише.
Нигде није записано да први факултет који човек упише да мора да заврши до краја.
По новом закону, ако има 10 студената који су променили факултет они сви иду на дно и имају "своју" листу. Дакле рангирају се по успеху међу собом. Oстали су изнад њих.
Сви који први пут уписују, и ако имају слабији успех у школи и слабије решење пријемног су увек изнад.
То је не само дискриминација већ и метод уништавања и понижавања људи који желе да студирају.

Poslednja izmena:
Свако има право да промени факултет колико год хоће пута.
Нико нема права да га дискриминише.
Нигде није записано да први факултет који човек упише да мора да заврши до краја.
По новом закону, ако има 10 студената који су променили факултет они сви иду на дно и имају "своју" листу. Дакле рангирају се по успеху међу собом.
Сви који први пут уписују, и ако имају слабији успех у школи и слабије решење пријемног су увек изнад.
То је не само дискриминација већ и метод уништавања и понижавања људи који желе да студирају.
Kako si to zamislio ?
To uništavanje, kakav je to metod ?

I zapitaš li se nekada da su to odlučili ljudi koji su po obrazovanju daleko iznad tebe?

To ima - zašto su tu prvu želju favorizovali.

Kako si to zamislio ?
Знаш ли колико је прошле године било пријављених на смеру физика/хемија ? Тај метод.
I zapitaš li se nekada da su to odlučili ljudi koji su po obrazovanju daleko iznad tebe?
Откуд ти знаш шта сам ја по образовању ?
To ima - zašto su tu prvu želju favorizovali.
Има у Јужној Кореји можда. У држави која има једно 50 приватних правних факултета (као што је Србија), ту је свашта нормално. А што би правници рекли ако је легално није легитимно.
И Хитлер је имао законе.
То што неко нешто прогласи за закон не значи да то не дискриминише друге.
Овде лошији ђаци добијају награду а они који желе да промене факултет добијају казну.

Знаш ли колико је прошле године било пријављених на смеру физика/хемија ? Тај метод.

Има у Јужној Кореји можда. У држави која има једно 50 приватних правних факултета (као што је Србија), ту је свашта нормално. А што би правници рекли ако је легално није легитимно.
И Хитлер је имао законе.
Овде лошији ђаци добијају награду а они који желе да промене факултет добијају казну.
A šta je gospodin po obrazovanju ? I gde radi?
Da razmislim da li da nastavim diskusiju...

И Хитлер је имао законе.
Koja ti je bila prva želja kada si upisivao školu?

A šta je gospodin po obrazovanju ? I gde radi?
Da razmislim da li da nastavim diskusiju...
Non sequitur.
Тема нисмо ни ја ни ти. Ако немаш аргументе, не вреди ти скретање са теме.

Koja ti je bila prva želja kada si upisivao školu?
Аргументи цуре, лепо, лепо. Него помири се са тим да то спиновање не помогне увек.
Спортски поздрав.

Imamo, recimo, učenike koji hoće da studiraju tačno određenu oblast - athitekturu.
I to mu je prva i jedina želja.
I drugi slučaj nekoga koji konkuriše na svim tehničkim fakultetima ... Od saobraćajnog preko mašinskog,.pedagoškog.. itd ..

Poslednja izmena:
Imamo, recimo, učenike koji hoće da studiraju tačno određenu oblast - athitekturu.
Нико никога не може да дискриминише ако промени факултет. Тј. може ако је у питању Јужна Кореја. У нормалним државама не може. А наш универзитет је мало боље рангиран на светској листи универзитета од универзитета земаља трећег света.

Нико никога не може да дискриминише ако промени факултет. Тј. може ако је у питању Јужна Кореја. У нормалним државама не може. А наш универзитет је мало боље рангиран на светској листи универзитета од универзитета земаља трећег света.
Koliko ti realno znaš o obrazovnom sistemu Južne Koreje?
Podcenjuješ...
Ta lupetanja te diskredituju,...
Šta ako ja kažem da će na engleskom univerzitetu (Džon Mores) za asistenta ili profesora, pre biti primljen neko iz J Koreje nego iz Srbije, sa istim kvalifikacijama. A biće.
Razumeš,

Poslednja izmena:
Koliko ti realno znaš o obrazovnom sistemu Južne Koreje?
Podcenjuješ...
Па питам те о домаћем образовном систему а ти ни да бекнеш. Добро макар смо кренули са мртве тачке.
Ta lupetanja te diskredituju,...
Што причаш онда самном ?
Tebe non sequitur и спиновање дискредитује. Показује да су ти аргументи танки.
Šta ako ja kažem da će na engleskom univerzitetu (Džon Mores) pre biti primljen neko iz J Koreje nego iz Srbije, sa istim kvalifikacijama. A biće.
Razumeš,
Non sequitur #2
Kako si to zamislio ?
Што започињеш тему коју не можеш да наставиш ?

Back