Egipat

Nekada je JAT imao redovan let za Kairo i čak i aranžman sa ponudom nekoliko hotela. Ja sam išla sa drugaricama, oko 400-500 eura nas je koštalo 7 noćenja sa doručkom u hotelu 3* + avio prevoz sa taksama. To je bila super varijanta.
A što se tiče tura po Evropi, mogu samo reći da je Egipat tj.piramide, faraoni i cela ta njihova istorija JEDNA, JEDINA NA SVETU!:heart:

Nekada je JAT imao redovan let za Kairo i čak i aranžman sa ponudom nekoliko hotela. Ja sam išla sa drugaricama, oko 400-500 eura nas je koštalo 7 noćenja sa doručkom u hotelu 3* + avio prevoz sa taksama. To je bila super varijanta.
A što se tiče tura po Evropi, mogu samo reći da je Egipat tj.piramide, faraoni i cela ta njihova istorija JEDNA, JEDINA NA SVETU!:heart:

slazem se, ja sam fan od malena, zivotni san mi je da odem tamo, nego eto samo sam to napisla cisto poredjenja radi, previse para sada traze samo za karte, vise nego sto ti treba za tamo

e to je super ponuda, ali toga sada nema koliko ja vidim
a de bih ja to mogla da vidim, te ponude, jel na jatovom sajtu ili negde drugde?
ako je na jatovom toga onda vise nema definitivno

Nema, zato sam i napisala nekada.:( Nisam videla da iko radi aranžman za Kairo. Očigledno nema dovoljno interesovanja što je meni neverovatno.
Ja sam takođe oduvek maštala da posetim Egipat, gutala literaturu i dan danas najviše volim da gledam na National Geographicu emisije o Egiptu.:zaljubljena:

Nema, zato sam i napisala nekada.:( Nisam videla da iko radi aranžman za Kairo. Očigledno nema dovoljno interesovanja što je meni neverovatno.
Ja sam takođe oduvek maštala da posetim Egipat, gutala literaturu i dan danas najviše volim da gledam na National Geographicu emisije o Egiptu.:zaljubljena:

:heart:
ne iteresuje srbe kultura vec samo da suncaju guzu :aha:

Mene interesuju kakve su plaze posto sam citao da ima dosta korala i da u mnogim hotelima preporucuju posebnu obucu za ulazak u vodu?
Da li je neko bio u hotelu koji ima lepu pescanu plazu sa plicakom? Ima li talasa u Hurgadi ili je more mirno?
Hvala

kako bre nema? pa citava obala je na koralnim grebenima!
sharm ima samo nama bay pescanu plazu..ostalo ne moze ni da se nazove pescanim jer je doslovno citava obala na koralima..veoma ostrim i mnogi od njih su otrovni..
mala ogrebotina na nozi nece mesecima moci da zaraste posle toga..iz tog razloga se skoro sa svih hotelskih plaza ulazi preko postavljene ponte direktno u more gde je dubina odmah preko 15m..
al je zato u pojasu tog koralnog dela, dok ides mosticem do ponte, moguce videti skoro sav podvodni svet i to na dubini od 30-tak cm

hurgada ima malo drugaciju obalu..vecina hotela ima pescane plaze..specijalna obuca se odnosi na neoprensku obucu koja je sa donje strane zalivena debljom gumom..
7mmColdWaterBoot_1.ashx.jpg

BareFeet_BLK_1.ashx.jpg

Mene interesuju kakve su plaze posto sam citao da ima dosta korala i da u mnogim hotelima preporucuju posebnu obucu za ulazak u vodu?
Da li je neko bio u hotelu koji ima lepu pescanu plazu sa plicakom? Ima li talasa u Hurgadi ili je more mirno?
Hvala

U Šarmu skoro svuda ima korala, i uglavnom se koriste pontoni. Što je makar po meni bezveze. Zato treba baš paziti kada se nešto u Šarmu traži.
U Hurgadi je totalno drugačije. Plaže su peščane, talasa uglavnom nema, kao ni korala. More je mirno i toplo. Nema greške!

U Šarmu skoro svuda ima korala, i uglavnom se koriste pontoni. Što je makar po meni bezveze. Zato treba baš paziti kada se nešto u Šarmu traži.
U Hurgadi je totalno drugačije. Plaže su peščane, talasa uglavnom nema, kao ni korala. More je mirno i toplo. Nema greške!

zato u hurgadi mozes sa obalnog dela da naletis samo na nema i po neku razu, a u sharmu na koralnom grebenu preko kojeg vodi ponta do platoa sa kojeg se ulazi u more, na 20cm mozes da vidis sav podvodni svet! cak i napoleona!!!

Back