Evo da i ja napišem svoje utiske o Egiptu. Bio sam prošle godine u Hurgadi u hotelu Hilton Resort koji ima 5 zvezdica preko agencije Wayout sredinom avgusta meseca. Hotel je stvarno bio lep, čist, zaposleni su bili kulturni stvarno mi ništa nije falilo. Ostavljao sam bakšiš svaki dan (1 USD), i uvek me je čekalo neko iznenadjenje tipa pravljenje svakakvih zezalica od peškira na krevetu, onda ako me vide pred sobom odmah su mi davali (što bi se reklo ispod ruke) po neki sok. Stvarno nikakve zamerke nemam. Plaža je bila peskovita, lepa, dugačka. More toplo, čisto jako lepo. Klopa je isto bila dobra, svega je bilo, i mesa, i testenina, i slatkiša i voća. Ništa nije falilo, nikakve zamerke nemam. Ljudi sa recepcije su me lepo dočekali. Putovao sam sa devojkom, dali su nam piće kao dobrodošlicu, sobu sa bračnim krevetom (gde god da sam letovao, dobijao sam 2 razdvojena kreveta). Od centra sam bio udaljen svega 20 minuta. Što se Egipćana tiče, jesu dosadni, i stvarno bi pokušali mrtvog pacova da uvale za pare, ali samo ih treba kulirati i ignorisati. I gotova stvar. Sa druge strane, ja ih apsolutno razumem, jer njihova primanja su krajnje mizerna i moraju da se bore za svaki dinar. Rajsko ostrvo je fenomenalno, čisto tirkizno more. Pesak kakav se samo poželeti može. Sećam se da tada kada sam bio da je temperatura bila preko 45 stepeni, a pesak uopšte nije bio vreo. Eh kada se setim. I još nešto. Egipćani nikada neće startovati devojku ako je pored nje muškarac. Tek neće prilaziti ako se sa tim istim tipom drži za ruke. Neće je ni pogledati. Pa makar bila plavuša sa silikonima.
Pošto vidim da neko pljuje Egipat, evo malo iskustva iz Turske. Ove godine sam bio u Alanji, sredinom juna. Hotel je isto bio dobar, i hrana, i čisto je bilo, sve je bilo kako treba. Zaposleni u hotelu neljubazni, niko engleski nije znao, svi su pričali ruski i samo su taj jezik znali. Kada samo došli, nit su bili vedri kao ovi u Egiptu, nit ljubazni, samo što me nisu pitali: "Što si došao, šta ćeš ovde?" Dobio sam sobu naravno sa razdvojenim krevetima. Plaža je bila više nego odvratna. Šljunak ogroman, čovek može noge da iseče, voda ni približno topla kao u Egiptu. Gomila Rusa, koji su već u 2 popodne pijani kao stoka, koji odu na plažu da se izležavaju i da piju. I ono što me zaprepastilo je to što sam video jako malo ljudi u moru, svi su bili u bazenima kod hotela. Što je za mene bilo nenormalno. Da ne spominjem peškire za plažu koji su mi ličili na isečenu suknju, za razliku od Egipta gde sam dobijao prave peškire.
Postoji nešto što mnogi ne znaju. Egipat je isključivo i samo za odmor!!!! Tamo idu porodice sa decom i parovi. Onaj ko hoće da izlazi i da se provodi treba da ide: U Alanju, u Grčku (prevashodno na ostrva), Crnu Goru, itd. itd. Toliko od mene, fala na pažnji i domindženja.