Egipat ili Tunis?

Redmond

Elita
Poruka
17.055
Planiram da odem na more sredinom septembra i dvoumim se između ove dve lokacije. Idem na 10 nocenja s tim sto bih u Egipat putovao 13tog septembra, a u Tunis 18tog pa se cimam da na Tunisu ne bude malo hladno za kupanje posto pred kraj odmora ulazim vec u jesen. Egipatski aranzman je malo skuplji (Hurgada je konkretno u pitanju), cujem da nema kupanja posle 18h pa ne znam kolko ce to da me pogodi... Nadam se lepim peskovitim plazama i cistom plavom moru, ne bi bilo lose ni da ima nekog mesta za izlazak uvece? Dajte neki savet vi sto ste bili...

što nema kupanja posle 18, je l tad puštaju ajkule

tunis mi deluje mirnije, kao evropski mediteran skoro :think: mislim tako deluje nisam bila, a raspitaj se za temperaturu i more

valjda je to i dalje kao leto, ako gore u grčkoj može da se kupa u septembru valjda može i dole mada zavisi i od godine, nekad ko da je i dalje leto, a nekad se oseća da se bliži kraju

Šta znam, meni je bilo besmisleno da idem u Egipat a da ne obiđem Kairo , piramide, dolinu kraljeva , Karnak, Aleksandriju. itd
Tunis nisam bio ali čujem da je prilčno dobro..
Bio sam u oktobru u Ehhiptu i opet su bile ekstra vrućine.

možda je mnogo sve da obiđeš u jednom paketu a možeš nešto
je l bar suvo, kad je suvo manje se oseti visoka T

Ako se odlučiš za Egipat, ne beri brigu za vrućine, kupanje do 18 i sl. Pazi se trovanja hranom. Stvarno se pazi, jako često imaju i u luksuznim hotelima čoporativna trovanja nimalo bezazlena, turisti nerijetko budu prebačeni u svoje zemlje medicinskim avionima gdje nastavljaju liječenja u klinikama za tropske bolesti. Prije polaska odi svom dr i reci gdje putuješ, pripremi se i ponesi antibiotike, probiotike. U restoranu izbjegavaj salatu, zbog vode kojom peru povrće. Ja sam bila dva puta. Slažem se da treba obići i Kairo i ostale ljepote u Egiptu, ali to nije baš ugodno odraditi kao izlet iz Hurgade, razdaljina je oko 500 km do Kaira i moraš se pripremiti na 24-časovnu avanturu nimalo udobnu. I u Kairu i u Hurgadi sam bila usred ljeta, pretoplo ali sam išla u dva različita ljeta :)

Ako se odlučiš za Egipat, ne beri brigu za vrućine, kupanje do 18 i sl. Pazi se trovanja hranom. Stvarno se pazi, jako često imaju i u luksuznim hotelima čoporativna trovanja nimalo bezazlena, turisti nerijetko budu prebačeni u svoje zemlje medicinskim avionima gdje nastavljaju liječenja u klinikama za tropske bolesti. Prije polaska odi svom dr i reci gdje putuješ, pripremi se i ponesi antibiotike, probiotike. U restoranu izbjegavaj salatu, zbog vode kojom peru povrće. Ja sam bila dva puta. Slažem se da treba obići i Kairo i ostale ljepote u Egiptu, ali to nije baš ugodno odraditi kao izlet iz Hurgade, razdaljina je oko 500 km do Kaira i moraš se pripremiti na 24-časovnu avanturu nimalo udobnu. I u Kairu i u Hurgadi sam bila usred ljeta, pretoplo ali sam išla u dva različita ljeta :)
jel si se plasila od ajkula? ima li vece opasnosti nego sto predstavljaju u medijima?

Tunis je bolji od Egipta sto se tice ljudi,kultiure mada su i oni indijanci.
Bio sam u Hamametu,isao sam na izlet tri dana po Tunisu presao preko 1000 km.
Voda je topla krajem oktobra,jedino se rusi i mi kupamo,oni u koznim jaknama .
Jos da odem u Tursku i da zaokruzim da tamo vise nikad ne odem :mrgreen:

U Tunisu sam se bio otrovao od neke piletine u restoranu,tri dana nisam izlazio iz hotela,u Egiptu nisam jeo salate i voce koje se peru,poneo bulrdi i nije bilo nikakvih problema.
1579826169162.jpg

Back