Quantcast

Eckankar

Muertero

Veoma poznat
Poruka
14.120
hehe....

a evo pročitah malo i o samom pokretu... nastao 60tih, osnivač Pol Tvičel, koji je - tadaaaaaa - bio prijatelj sa Ronom Habardom, čuvenim lošim piscem naučne fantastike i osnivačem Sajentologije... većina verovatno zna njegovu bezvremenu izjavu da je za bogaćenje najbolje osnovati sopstvenu religiju...

Tako da i ne čudi da sve to praktično dolazi iz iste hipi kuhinje.

Jedino što je članarina kod Sajentologa malo oštrija od ove... ;)
Mnogo oštrija...Žika je to opisao u svojoj autobiografiji.
 

Sizif

Buduća legenda
Poruka
33.960
A koja je to tvoja religija, moze li se saznati,?
Naravno... ja ne sledim samo jednu religiju, pošto ni jedna ne pokriva sve što treba... kod mene je trenutno ovakva raspodela religijskih uverenja:

Sekularni humanista 67%
Taoista 21%
Pravoslavac 9%
Budista 2%
Đainista 1%
 

PLP

Poznat
Banovan
Poruka
9.849
Naravno... ja ne sledim samo jednu religiju, pošto ni jedna ne pokriva sve što treba... kod mene je trenutno ovakva raspodela religijskih uverenja:

Sekularni humanista 67%
Taoista 21%
Pravoslavac 9%
Budista 2%
Đainista 1%
Interesantno, vrlo.Ti si to sve stavio u jedno.A u stvari "sedis" na 5 stolica.Gde ce ti Dusa zavrsiti na kraju price, :think:
 

louiskrstic

Ističe se
Poruka
2.560
Svi smo Tvorca delo, pa prema tome svi treba da znaju na koji nacin se sta postize, jer sutra kada dodje Istrazni sud, svako ce za sebe Odgovarati.
Mister Luis , neces imati Opravdanje da kazes, Boze nisam znao.
Svako dobro.
Ah, da nije taj strah ti nikada ne bi prihvatio nijednu religiju. Kada si bio mlad smrt je bila daleko a sada kada se približava strah te ganja da se tvoje lice popovima klanja...iz straha od večne vatre. Što si bliže kraju sve si ubedjeniji da si spašen - od čega?
Kada bi se ponovo podmladio ili koim slučajem crkva izbrisala strah od ognja živog ti bi prvi zaždio na poljani da se iz potaje rugaš i Hrišćanstvu (mada mi ličiš JS) i svim ostalim religijama.

Nego kad smo kod Eckankara, zna li neko kolika im je članarina...
Da si hteo čitati pročitao bi gore u odgovoru Qviti-ju (koji je imao iskustvo sa Zvukom, doživeo transformaciju života ali i dalje ima bojazan da veruje sebi i svojim iskustvima) video bi podatak o članarini ali i još o nečem.
Interesantno, ljudi daju na kafu, alkohol, drogu, duvan i mnoge druge poroke mnogo više i za mesec ili čak i manje da bi sebe trovali a mnogo je dati za godinu dana oko 6000 dinara da bi platili ono što dobiju u materijalnom smislu a da svojim iskustvima dobiju nemerljivo više.
No, čovek mora slediti svoju svest i savest pa gde god da mu je volja...

nastao 60tih, osnivač Pol Tvičel, koji je - tadaaaaaa - bio prijatelj sa Ronom Habardom, čuvenim lošim piscem naučne fantastike i osnivačem Sajentologije... većina verovatno zna njegovu bezvremenu izjavu da je za bogaćenje najbolje osnovati sopstvenu religiju...
Bio je prijatelj i sa Tedijem Rafom - da li si to znao? A bio je prijatelj i sa još mnogima. I ja jednom bejah prijatelj sa čovekom koji je ovih godina zaradio zatvor ali za razliku od njega, ja sam odbio u ono vreme poziciju i priliku nepoštenog rada. Jeste da je on u posedu velikog novca znanog i neznanog ali ja se osećam srećnim da nekome pružim objašnjenje da Zvuk kojeg čuju ili Svetlost koju iskuse ne predstavlja neku mentalnu bolest već to znači ljubav Boga prema Duši koja je zaradila takva iskustva.
Ako vas neće sprečiti vaša uzvišena intelektualnost i poznavanje svega pročitajte ovo pa možda nekada nekome pružite informaciju da njegova iskustva ili iskustva njegove dece nisu ništa čega se treba bojati. Čovek iz nižeg stanja svesti kada uzrasta duhovno uvek ima bojazan od svega novog a sa time i nepoznatog. Neko će vam biti zahvalan.

http://www.scribd.com/doc/35176360/TRAGANJE-ZA-BOGOM

A sad nastavite da se sladite na svoj način.
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.