e ovako, izvinite vazno je

Fint Mehanika

Zainteresovan član
Poruka
252
pisao sam juce na forumu o svom problemu ali je zastario i treba mi hitan.. odg.. posle vremena lecenja sam se otudjio od ostatka sveta znaci imam zelju da se opet druzim ali me nesto koci a izlecim napade panike, anksioznost, znaci da ovo nije bolest niti pitanje, treba mi neko samo da mi kaze jel se osecao ovako, tj vid poslew anksioznog stanja kako se socijalizovao.. tj new life...tj ahahaahhahahahahhahahaha kao vrsta neodlucnosti
ono kad kazes to je to, meni se sad to muva po glavi, a pusac sam i gluposti svakakve sam uzimao i sad sam cist znaci nije veliki proble m izlecio sam se samo mi fali ta tacka da izadjem van ;)

pisao sam juce na forumu o svom problemu ali je zastario i treba mi hitan.. odg.. posle vremena lecenja sam se otudjio od ostatka sveta znaci imam zelju da se opet druzim ali me nesto koci a izlecim napade panike, anksioznost, znaci da ovo nije bolest niti pitanje, treba mi neko samo da mi kaze jel se osecao ovako, tj vid poslew anksioznog stanja kako se socijalizovao.. tj new life...tj ahahaahhahahahahhahahaha kao vrsta neodlucnosti
ono kad kazes to je to, meni se sad to muva po glavi, a pusac sam i gluposti svakakve sam uzimao i sad sam cist znaci nije veliki proble m izlecio sam se samo mi fali ta tacka da izadjem van ;)

Nadji posao.

Za New Life postupak je vrlo jednostavan:
Ustaneš, otvoriš vrata i kreneš!
Bez ikakvog razmišljanja i plana.
Sve ostalo će se dešavati samo od sebe.
Probaj, pa javi.
Srećno!

Šta, još nisi krenuo?!

Zašto imaš želju da se družiš?

ja sam imao aneksioznost i znam kako ti je!Nisam smeo u gužvu,kad izadjem iz kuće sav svet mi je bio na ivici provalije,otudjio sam se,ali i shvatio neke stvari u tom periodu,kad me sve nosilo,moji otkucaji srca,moje disanje,buka mi je smetala,bježao sam,jer nekad je bila panika u meni nemoguća!Trošiš li kakve tablete?

Ne troši tablete,ako ih trošiš,sem ako moraš,da odeš negde,gde moraš,kljukni apaurin,bensedine nemoj i taj apaurin nemoj,ali jedanput,dvaput,više nemoj!Zatim izbori se da odeš u prirodu i šetaj,ja sam znao u noć da odem i nije mi smetalo!Ali cela stvar je u tome što ti sebe pratiš'okrenuo si ogledala prema sebi'vreme je da gledaš nešto drugo,ne prati sebe i svoje stanje u kojem si,misli pusti da prolaze!Utemelji se negde,radi,nešto šljakaj,bilo šta,trči,radi sklekove,izmori se,dugo šetanje itd.To nemože odmah da prodje,korak po korak!

ja sam imao aneksioznost i znam kako ti je!Nisam smeo u gužvu,kad izadjem iz kuće sav svet mi je bio na ivici provalije,otudjio sam se,ali i shvatio neke stvari u tom periodu,kad me sve nosilo,moji otkucaji srca,moje disanje,buka mi je smetala,bježao sam,jer nekad je bila panika u meni nemoguća!Trošiš li kakve tablete?

Socijalni anksiozni poremecaj sa tendencijom javljanja panicnih napada.

Nisu tablete stvar samo, potrebna je psihoterapija.

Kazes imao si "anskioznost" ! Anskioznost je normalna stvar, svako je anksiozan manje ili vise, o poremecaju se govori kada je nivo anskioznosti takav da te ometa u socijalnom ili bilo kom bitisanju, kao npr tebe - ne mzoes da izadjes vani i npr odes da platis struju i vodu jer u toj ustanovi ima puno ljudi.

Posto pricas u proslom vremenu, po tebi ispada da sada vise nemas taj neurotski poremecaj je l da? Kakao si prevazisao? Da li si nesto koristio od farmakoterapije ili psihoterapije?
Kada si zadnji put imao nekih problema?

p.s. Lepo je sto ljudi dolaze i iznose svoje probleme, nekada je to bilo sramota za reci, jer su mislili da ce ih ljudi diskriminisati kao Drakule i vestice i spaliti na lomaci jer je djavo u njima. A ustvari to je isto, kao kada nekog boli zub, pa se pozali prijatelju.... Da li takvu osobu trebamo diskriminisati jer je boli zub i jer ce uzeti nesto protiv glavobolje i imati stomatolosku intervenciju?

Prijatelju, pobeda nad panicnim poremecajima licnosti i socijalnim anksioznim poremecajem je upravo KADA IZADJES IZ KUCE I RADIS ONO STO RADE I SVI OSTALI LJUDI BEZ IKAKVIH PROBLEMA I NEZGODA !

Sve dok to ne uradis, nisi se oslobodio ovog "demona" !

Zasto si otvorio 2 iste teme, smesno je, teraj moderatorku da ih spoji, ovako je tesko pratiti obe, ako zelis pomoc i iskustva drugih, za tebe se vise isplati da budu spojene, prvo sto su 100% iste i o istoj tematici, o istoj osobi, a i imaju izuzetno los naslov (i to teraj moderatorku da izmeni u npr panicni napadi, anskiozni poremecaji itd, sta bi bilo kada bi svako imao svoju temu sa ovakvim naslovom? Zar niej bolje da imamo jednu temu u kojoj cemo imati dokumentovane sve slucajeve, pa ce nekom novom korisniku biti od izuzetne vaznosti da to mzoe da procita i informise se)

Ne troši tablete,ako ih trošiš,sem ako moraš,da odeš negde,gde moraš,kljukni apaurin,bensedine nemoj i taj apaurin nemoj,ali jedanput,dvaput,više nemoj!Zatim izbori se da odeš u prirodu i šetaj,ja sam znao u noć da odem i nije mi smetalo!Ali cela stvar je u tome što ti sebe pratiš'okrenuo si ogledala prema sebi'vreme je da gledaš nešto drugo,ne prati sebe i svoje stanje u kojem si,misli pusti da prolaze!Utemelji se negde,radi,nešto šljakaj,bilo šta,trči,radi sklekove,izmori se,dugo šetanje itd.To nemože odmah da prodje,korak po korak!

Molim te, nemoj ovako preko foruma nekom da prepisujes farmakoterapiju, dobro da nisi ispisao i koliko mikrograma da uzme.
Cak i da si psiholog, psihoterapeut i psihijatar nemas prava to da radis. Ostali saveti su ok, posebno u metafori ogledala, jer upravo je to sto karakterise povecanu anskioznost - osoba previse brine kako je vide drugi ljudi i zaokupljena je tim mislima, i onda nastane socijalni anksiozni poremecaj, socijalna fobija koja se siri kao zaraza dok osoba sve da ostane samo u svojoj kuci, a npr ne sme da izadje na ulicu.

Molim te, nemoj ovako preko foruma nekom da prepisujes farmakoterapiju, dobro da nisi ispisao i koliko mikrograma da uzme.
Cak i da si psiholog, psihoterapeut i psihijatar nemas prava to da radis. Ostali saveti su ok, posebno u metafori ogledala, jer upravo je to sto karakterise povecanu anskioznost - osoba previse brine kako je vide drugi ljudi i zaokupljena je tim mislima, i onda nastane socijalni anksiozni poremecaj, socijalna fobija koja se siri kao zaraza dok osoba sve da ostane samo u svojoj kuci, a npr ne sme da izadje na ulicu.

meni je propisan bensedin,psihijatar je čak rekao agrofobija,ali jedan moj prijatelj,doktor,koji je imao problema sa tim,rekao je,uzmi apaurin,on fizički opušta,i ne deluje,na glavu kao bensedin,mada kažem,da od tableta ne koristi ništa,ja sam u toku svog života,popio 3 apaurina,kad sam baš morao da izadjem u gužvu,posle sam preuzo stvar u svoje ruke!Ustvari ja pričam iz iskustva,a ne napamet!

Sem toga,ja sam prevazišao aneksioznost,šetnjom po brdima,šumama,dugačkim šetnjama,fizičkim radom!I naravno bitna stvar,nikad nemoj tražiti uzrok tome!Po mom mišljenju,to znači da ti se pomerila'skupna tačka'i koja je labava,što i nije loše,znači da imaš sposobnost da duhovno napreduješ!Vidiš stvari kakve jesu,vidiš ko je pakšu od tvojih prijatelja,vidiš mnogo više!Meni je umnogome koristilo,sama borba sa samim sobom,koristila mi je!

Socijalni anksiozni poremecaj sa tendencijom javljanja panicnih napada.

Nisu tablete stvar samo, potrebna je psihoterapija.

Kazes imao si "anskioznost" ! Anskioznost je normalna stvar, svako je anksiozan manje ili vise, o poremecaju se govori kada je nivo anskioznosti takav da te ometa u socijalnom ili bilo kom bitisanju, kao npr tebe - ne mzoes da izadjes vani i npr odes da platis struju i vodu jer u toj ustanovi ima puno ljudi.

Posto pricas u proslom vremenu, po tebi ispada da sada vise nemas taj neurotski poremecaj je l da? Kakao si prevazisao? Da li si nesto koristio od farmakoterapije ili psihoterapije?
Kada si zadnji put imao nekih problema?

p.s. Lepo je sto ljudi dolaze i iznose svoje probleme, nekada je to bilo sramota za reci, jer su mislili da ce ih ljudi diskriminisati kao Drakule i vestice i spaliti na lomaci jer je djavo u njima. A ustvari to je isto, kao kada nekog boli zub, pa se pozali prijatelju.... Da li takvu osobu trebamo diskriminisati jer je boli zub i jer ce uzeti nesto protiv glavobolje i imati stomatolosku intervenciju?

posto si u matriji mozes li da mi das odgovor?
poznanici su dobili bebu kojoj je na pregledu u porodilistu pedijatar na listi naveo da je anksiozna..(tek rodjena beba)..
njegova majka ima u svojoj porodici polubrata koji se citavog zivota leci od sizofrenije..njena majka, babaq novorodjene bebe isto ima neke psihicke poremecaje..
kakva je prognoza rodjenog deteta po pitanju psihickih poremecaja?

fiziko,ima još jedna za tebe'digni to dupe i pljuni sebi u lice,nemoj da pizdiš i da si pekmez,pogledaj se,kao kakva plizona,prdiš po vazdan,aaa,ja sam aneksiozan,aaa nesmem izaći,aaa,kaži samom sebi,j.bi se kretenu plašljivi,j.be mi se za tudje misli,j.be mi se za sve,izaću iz j.bene kuće i nek se j.bu svi odreda,puca mi za j.benu aneksiju'i pljuni kad izadješ vani!

poznanici su dobili bebu kojoj je na pregledu u porodilistu pedijatar na listi naveo da je anksiozna..(tek rodjena beba)..
njegova majka ima u svojoj porodici polubrata koji se citavog zivota leci od sizofrenije..njena majka, babaq novorodjene bebe isto ima neke psihicke poremecaje..

Pa naravno postoji sansa da buduca bebica ima neke probleme, jer i genetika igra ulogu. Ali i sredinski faktori. Bas posto to znaju, roditelji moraju od sebe da daju 100% kako bi te sredinske faktore napravili najpovoljnije za zdravo odrastanje bebice, jer znas ono "dete je otac coveka". Nadam se da roditelji bar nisu imali neke smetnje. I da je ta shizofrenija polubrata nasledjena iz one tamo familije posto je polu-brat.

ej uzmi u obzir 21 vek i preterivanja
a valkda ima neceg kul u toj sizofreniji

U ima jedna odlican grupica ludaka sto igraju sambu ili mambo ples u sred zemunskog parka,pridruzi im se,verujem da su i oni prosli lecenje pa se sad tamo lepo druze u parku djuskaju,ima i dobrih ribica pa vidi mozda ti se sreca osmehne :)

pedijatar u porodilistu nije znao za dijagnoze koje se provlace u porodici sa majcine strane..
kazu da se aksioznost vidi po reakcijama koje beba ima u odnosu na odredjene nadrazaje..takva testiranja porlaze sve bebe na rodjenju..

Upravo tako.... Kako beba sazreva, imace odredjene reakcije prema nepoznatim osobama tj licima, i u odredjenim situacijama, da se primetiti to.

Nasuprot Frojda, koji je celu problematiku smestio u ranom detinjstvu, mnogi strucnjaci govore i o genu koji izaziva ove poremecaje.

Roditelji ce imati veliki zadatak, morace bebicu jacati od pocetka i pripremati za zivot i za razna anksiozna stanja, dajuci jos veliku podrsku i razumevanje.

p.s. Ne mogu da verujem st aostlai pisu.....Kad god neko skupi snage i iznese svoj problem i vapi za bilo kakvom vrstom pomoci obicno 90% ljudi lupeta neke gluposti, a ostali pisu - idi setaj, druzi se itd....

Pogledaj ona pise - ma ima nesto lepo i u shizofreniji!!!!! Mislim, kako debilan komentar, tako pisati o jednom veoma teskom psihoticnom stanju! Ne znam samo da li bi to rekla da i tvoje dete ima shizofreniju i da ne zna ko je sta je i da te ne prepoznaje? I da ima razne psihoticne misli? Mislis to je cool a ?

A i ostali, zasto vecito lupetate i gledate kroz neki kao navodno smesan komentar da ispadnete cool? Nemate pojma idioti, kroz sta ljudi prolaze, pogotovo ljudi sa neurotskim poremecajima, to su ogromne bitke u sred pakla gde nema ni jednog tracka nade, nesto nezamislivo i neizdrzivo. Oni koji se bore sa time i idu napred , treba im se pokloniti a slati im neke retardirane komentare na forumu.

Ovde niko ne otvzra teme iz besa nego iz krajnje nuzde.

Back