Džudžević: Bošnjaci će iz prezimena ukloniti "ić" i "vić"

Bosnjacka nacionalna vjera se ne moze voditi nijednom historijskom aktu osim Istrage Poturica gdje su Bosnjaci opisani kao Turci koji govore slavenskim jezikom. Zbog te cinjenice desili su s emnogborjni zlocini, genocidi nad Poturicama a jedan od zadnjih je u Srebrenici u kome Ratko Mladic klice osvjetom protivi Turaka. To nam dovoljno kazuje da su nma i pored prezimena kojih imammo mi Turci i nasa vjera je turkofonska. Na osnovu stih cinjenica se i gradi nacionlana vjera a ne na Kulinu Banu jer to je suvise daleka historija i nema potporu u emocijama Bosnjaka.

ne turci nego poturice.

Ja mislim da je to pokušaj uklanjanja Srpskih korena, jer bosanki muslimani kao i većina muslimana u regionu su Srpskog porekla-imaju srpske korene (otac, deda, pradeda... im je bio Srbin koga su poturčili).

Nadam se da naša država neučestvuje u tome.

Mislim da se slićno radi i u Crnoj Gori, da se pokušava dokazati kako to nisu Srpski koreni i srpsko poreklo

Psihopate i patetični mrzitelji poput Hitlerovih propagandista širom interneta forsiraju i šire bajku o "ilirskom poreklu" Šipatara i Bošnjaka, uprkos tome što je istina potpuna drugačija i sigurno daleko komplikovanija. Niti cela ova priča ima veze sa istinom a samim tim ni istorijom. Kristalno je jasno da se radi o prekrajanju i izmišljanju istorije, zarad podebelih lažnih osnova za neko novosklepano "prijateljstvo" sa ciljem promene granica na Balkanu i konačno, širenjem Islama. U tu priču se ne uklapaju (svi ostali) Južni Sloveni i njihova hrišćanska religija, pošto nam kuran jasno saopštava da je reč o nevernicima, otpadnicima od boga, zrelim za odstrel. :thumbdown:

Horda slepih indoktriniranih tupsona odbijaja pojmiti da Sloveni predstavljaju, pre svega, jezičku kategoriju i nema te sile ili ma kakve promene prezimena koja će promeniti tu činjenicu. Sloveni ste, skupa sa Srbima i Hrvatima, pa crknite od muke. :super:

Poslednja izmena:
Govoriti o ilirskom poreklu je smešno jer mi znamo veoma malo o skupini tih raštrakanih, ko zna kako i od čega sklepanih plemena, koje su, praktični Rimljani sve nazvali Ilirima. Isto kao kada bi mi sada osvojili kompletnu nekadašnju Indokinu i narod koji tamo vekovima živi kolektivno nazvali nekim levim imenom, kako bi se zvala i cela oblast.

Najjači trenutak je kada pripadnici jedva punoletne nama susedne nacije počnu histerisati i insistrati na svom izrazito neslovenskom poreklu, sve obraćajući se na slovenskom jeziku sa brojnim dokazima o svojoj velikoj starini, sa sve nadmenim pristupom prema nekim tamo Servima, nadguznim slugama, a ustvari ne znaju ni kada su prešli na Islam ili kako su se ranije prezivali. Vratimo se samo na poreklo prvog uvaženog predsednika Izetbegovića, koje je on prihvatao, pa ćemo imati jasan odgovor na pitanje odakle su poteklu iljirski sinovci, hoću reći - Bošnjaci. :mrgreen:

Poslednja izmena:
Verovatno misli na Klimente, koji su tu dosli kao katolici. Vremenom su presli na islam

Postoje razne spekulacije da su Klimente Albanci ili Srbi ali cinjenice govore da su oni iz Zete i da su oni Zecani region Podgorice i Skadra. Oni su nekada bili katolici pa su prijesli u Islam i tako su se onda pomijesali sa ostalim stanovnistvom.

Psihopate i patetični mrzitelji poput Hitlerovih propagandista širom interneta forsiraju i šire bajku o "ilirskom poreklu" Šipatara i Bošnjaka, uprkos tome što je istina potpuna drugačija i sigurno daleko komplikovanija. Niti cela ova priča ima veze sa istinom a samim tim ni istorijom. Kristalno je jasno da se radi o prekrajanju i izmišljanju istorije, zarad podebelih lažnih osnova za neko novosklepano "prijateljstvo" sa ciljem promene granica na Balkanu i konačno, širenjem Islama. U tu priču se ne uklapaju (svi ostali) Južni Sloveni i njihova hrišćanska religija, pošto nam kuran jasno saopštava da je reč o nevernicima, otpadnicima od boga, zrelim za odstrel. :thumbdown:

Horda slepih indoktriniranih tupsona odbijaja pojmiti da Sloveni predstavljaju, pre svega, jezičku kategoriju i nema te sile ili ma kakve promene prezimena koja će promeniti tu činjenicu. Sloveni ste, skupa sa Srbima i Hrvatima, pa crknite od muke. :super:

798px-Grcka_kolonizacija_550_st._ere.jpg

balkan-igeneahabr.png

Back