Džipovi, ali pravi!

landroveriu4.jpg

mocnooooo

jesi, jelima reduktor ona? i sto je ona terenac a ne x5,q7 i slicno? da uvidim razliku :)

Ima reduktor i blokadu centralnog diferencijala.E sad,razlika...velika.
Niva je mala,kratko medjuosovinsko rastojanje,jak sporohodni motor koji je izuzetno izdrzljiv,obrtni moment takav da u nadvlacenju moze da nadvuce sve te sminkere.
Znaci izvlaci 100% snage iz motora kada je redukovana i blokirana sto se ne moze reci za q7 i x5 kada mu zatreba konkretna snaga.Oni jesu jaki ali njihov raspored zupcanika u menjacu je da kad mu das gas on dobija ubrzanje a ne snagu.Dok je kod Nive obrnuto,Daj joj gas,dobice snagu a ubrzanje nesto malo.

Ja sam sa mojom Nivom izvukao iz dvorista Fiata sa sva 4 blokirana tocka na 1500 obrtaja pa sad ti vidi.Sve je u prenosu snage na podlogu,opet kazem dzaba i 500 konja kada to ne moze da se prenese na podlogu pa zato tockovi proklizavaju.

A sto svi misle da je BOWLER Wildcat Land Rover ? Mozda zato sto lici na njega ili ?
I nisam iz nikakve Britanije nego iz Novo Sada, imam 20 godina, zavrsio masinsku skolu kao automehanicar, jel oces i adresu da ti dam ili sta ?
Posto nisi gledao serijal Top Gear-a gde je bio bowlr, nemas nista da kazes, jer nisi video sta moze sve da uradi gde da podje, kako off road, tako po putu.
@BOJAN_BRT Ne razumem na kakave krute osovine ti mislis ?

A ovo je samo u uvid kakav je na putu i u krivinama :
52 Honda NSX Type-R 1.31.6
53 BMW 535d 1.31.8
54 Mazda RX8 1.31.8
55 Nissan 350Z 1.31.8
56 BMW M3 1.31.8
57 BMW 130 1.31.9
58 Ford Focus RS 1.32.2
59 Audi TT V6 1.32.7
60 Jaguar E-Type 1.32.8
61 Mercedes-Benz SL55 AMG 1.33.2
62 Renault Clio Cup 1.33.8
63 Ford Mondeo ST220 1.34.5
64 Jaguar XKR 1.34.7
65 Ford Focus ST 1.34.9
66 Volvo S60R 1.35.0
67 Vauxhall Vectra VXR 1.35.3
68 Alfa Romeo 147 GTA 1.35.6
69 Lotus Elise 1.35.6
70 Aston Martin Vanquish 1.36.2
71 Renault Clio v6 1.36.2
72 Honda Civic Type-R 1.36.5
73 Saab 95 hot aero 1.37.9
74 Mazzer 1.38.0
75 Bowler Wildcat 1.39.4
76 Bentley Arnage 1.40.8
77 Overfinch 1.44.0
78 Aston Martin DB5 1.46.0

Tako kada bi imao dosta para i morao da biram TERENCA za off road ili za svakodnevnu voznju, ovaj bi bio na prvom mestu !

Zdravo svima, upravo sam se prijavio, tj.registrovao na forum. Zamisao je predivna, jer se više ne može živeti od napaljenih ljubitelja raznoraznih "plastikandera", kako ih ja zovem. Pošto je ovde reč o, za mene naj, naj kategoriji vozila, terencima, pozdravljam akciju. Na žalost, i njih je zahvatila ta plastik zaraza, tako da skoro više i nema novih, pravih terenaca. Uopšte, ima bar 10-ak god. kako se ogroma većina vozila generalno gledano više ne proizvodi kako treba, već samo sve više km kablova i senzora za sve i svašta, koji podižu cenu nenormalno, ali kad se zaviri u suštinu, prazno, kvaliteta nigde. Ne znam, DLOA koliko imaš god., meni je 35, ali mi je srce puno, kada vidim da ima ljudi koji nisu napaljeni na ranije navedeno, da ne gušim sada previše... U svakom slučaju danas idem kod čoveka, da uživo pogledam jednog Land Rovera III-jku, mod.109, a na prodaju je inače. Ako je to prava priča, vidim ja da će biti refinansiranja već postojećeg mučnog kredita, na veliko "zadovoljstvo" moje žene. Poželite mi sreću!

Krute osovine su kod terenaca resenje za savladavanje teskih terena ali je mana sto se laku prevrcu na bocnom nagibu i malo ostrije skretanje je prilicno nezahvalno.UAZ ima obe krute osovine,dok Niva ima Panhardovu polugu sto je resenje za malo teze prevrtanje pri bocnim nagibima
Znaci ta osovina ima dva homokineticka zgloba koja omogucavaju vesanju da se sto lakse prilagodi podlozi

Pa ne moze jer je traktor koliko jaci od nekog terenca,kolike zadnje tockove ima.Ali princip rada motora je isti.
Mene je traktor izvlacio tako sto je morao u sporohodno da ubaci,nije mogao ovako jer sam bas bio u dubokom blatu.

Zdravo svima, upravo sam se prijavio, tj.registrovao na forum. Zamisao je predivna, jer se više ne može živeti od napaljenih ljubitelja raznoraznih "plastikandera", kako ih ja zovem. Pošto je ovde reč o, za mene naj, naj kategoriji vozila, terencima, pozdravljam akciju. Na žalost, i njih je zahvatila ta plastik zaraza, tako da skoro više i nema novih, pravih terenaca. Uopšte, ima bar 10-ak god. kako se ogroma većina vozila generalno gledano više ne proizvodi kako treba, već samo sve više km kablova i senzora za sve i svašta, koji podižu cenu nenormalno, ali kad se zaviri u suštinu, prazno, kvaliteta nigde. Ne znam, DLOA koliko imaš god., meni je 35, ali mi je srce puno, kada vidim da ima ljudi koji nisu napaljeni na ranije navedeno, da ne gušim sada previše... U svakom slučaju danas idem kod čoveka, da uživo pogledam jednog Land Rovera III-jku, mod.109, a na prodaju je inače. Ako je to prava priča, vidim ja da će biti refinansiranja već postojećeg mučnog kredita, na veliko "zadovoljstvo" moje žene. Poželite mi sreću!

brate, pozdravljam odluku, podržavam stavove - zna se šta je pravi terenac 8)8-) Imam jednog lika koji vozi takvog starijeg modela Land Rovera, kojeg je majstorski restaurirao i sredio, pa ću uz njegovo odobrenje da ga slikam i postavim, da vide mladi ljudi šta je terenac (džip)
(žena obično na kraju pristane:wink:)

jesi, jelima reduktor ona? i sto je ona terenac a ne x5,q7 i slicno? da uvidim razliku :)

pa care, pitao si što je Niva jedan od boljih socijalnih terenaca. Ja sam se zato u onom mom postu vezao uglavnom za ekonomske prednosti Nive u odnosu na ostale terence. Podrazumeva se da ima reduktor. Kakav je to terenac bez reduktora... Nešto nisam siguran da Q7 ima reduktor. Ako se kod Q7 i njemu sličnih modela, reduktor pokreće uz pomoć elektronike, onda mogu da zamislim kako bi se ponašala ta elektronika kada bi Q7 ušao u vodu do pola točka, ili kada bi mu se patos ne daj Bože očešao o kamenito tlo8).
Ako stvarno hoćeš da uvidiš razliku, nađi nekog sa Audijem Q7 ili BMW-om X5, ko ima muda da sa njime krene na akanje po planini, pa mi se javite, pa će mo svi zajedno da odemo na teren, da vidimo šta može Niva, a šta mogu Q7 i X5. Čisto da uvidiš razliku:smile:

Opet kazem,nije to toliko blato kolika je voda.Pogledaj tragove iza i videces da se voda sliva.Zbog toga su mu farovi prljavi.Mada obicno veci terenci imaju takvih problema bas zbog klirensa jer lako nasednu podom.
Nama je danas upala prikolica puna shuta u kanal,zakacio sam za Nivu i izvukao bez problema na sporohodno

A evo kako na sporohodnom prelazi prepreke bez nekog veceg gasa.

Back