Džipovi, ali pravi!

Ne mozes porediti evropu i ameriku.nema svrhe uplitati se u dalju raspravu,jer se po evropi hamer ne koristi za offroad
i nevidjena glupost,kad ti prokliza tocak pritisnes kocnicu.otkrili su toplu vodu :rotf:

nakaradan test,svaka cast kuda prolazi,ali na terenu medju 'obicne' ljude sumnjam da bi se tako snasao
'nijedno drugo civilno vozilo ne moze da uradi ono sto hamer moze'

muka mi je od ovako krajnje subjektivnih testova.

To shto ti nazivash "krajnje subjektivan test" je sastavni deo propagandnog/reklamnog materijala svake firme. To rade Range Rover, Nissan, Toyota, Jeep pa i Lada. znash ono "svaki ciga svoga konja hvali"...

Niva ima svoje kvalitete ali smatram da su pretezno usmereni na ekonomichnost i nishta drugo. Njene performanse su za klasu i cenu OK. Glupo je praviti mit od necheg shto je ipak samo prosek. To je sa neke strane i razumljivo s obzirom na to u kakvom okruzenju/sistemu zivish. Vecina ljudi u Srbiji nema nameru da kupi vozilo sa velikim motorom, kako zbog cene goriva, tako i zbog registracije (placash registraciju vozila na osnovu kubikaze).
Ovde kupi Hyndai sa 4 cilindra ili Ferrari V12 ako hocesh, samo plati godishnju markicu $85 i teraj. E vidish, tu je razlika. Da i vi u Srbiji imate iste uslove i da je litar goriva $0.73 i vi bi pre vozili Jeep, Nissan, Toyota, Hummer, LR itd. i ne bi ste se uopshte osvrtali na Lade.

To shto ti nazivash "krajnje subjektivan test" je sastavni deo propagandnog/reklamnog materijala svake firme. To rade Range Rover, Nissan, Toyota, Jeep pa i Lada. znash ono "svaki ciga svoga konja hvali"...

Niva ima svoje kvalitete ali smatram da su pretezno usmereni na ekonomichnost i nishta drugo. Njene performanse su za klasu i cenu OK. Glupo je praviti mit od necheg shto je ipak samo prosek. To je sa neke strane i razumljivo s obzirom na to u kakvom okruzenju/sistemu zivish. Vecina ljudi u Srbiji nema nameru da kupi vozilo sa velikim motorom, kako zbog cene goriva, tako i zbog registracije (placash registraciju vozila na osnovu kubikaze).
Ovde kupi Hyndai sa 4 cilindra ili Ferrari V12 ako hocesh, samo plati godishnju markicu $85 i teraj. E vidish, tu je razlika. Da i vi u Srbiji imate iste uslove i da je litar goriva $0.73 i vi bi pre vozili Jeep, Nissan, Toyota, Hummer, LR itd. i ne bi ste se uopshte osvrtali na Lade.

OK, i pre sam govorio da je tuga sto registracija ogranicava kupovinu nekog vozila. Za plin ce se skrpimo nekako, al registracija je strasno velika, ne znam koliko si upucen u to.

Srbi, Rusi - u isti kosh. Nemaju para za neke dzipove u kojima covek okrece volan, a softver vozi OFF road. Smatram da je veca umestost proterari nivu ili UAZ negde, no RR-a koji ima 5 tastera, i ima povecanje klirensa na dugme i ostala pomagala. Posebno sada za nizbrdo, npr Volvo je uveo da na dugme ne prelazi 10km/h.

Barem ja ne poricem da kad bih isao u predele kao ti, ne iz istog razloga, uzeo moderniji SUV. A za amaterski skup, gde te mogu i drugi izvuci i pomoci onda niva ili uaz. To je nesto sto nema mnogo u Kanadi :)

p.s. Kada bi neka hamer ulozio deo novca za pravljenje dzipa, ne SUVa, ne sumnjam da bi bio bolji od nive u OFFu, jer imaju puno $ za uloziti. Ali za sada srazremno ceni niva vodi.

Poslednja izmena:

naravno da bih vozio jeep ili toyotu ali za teren bi ostavio ladu ili uaz.sto kaze damnjan,mnogo je veca umetnost proterati terenca sa suvom mehanikom kroz blato nego neki nabudzeni dzip koji za sve ima dugme.gde je tu car terenske voznje onda?

Jasta,kako Pinz,za svaki tocak ima posebnu rucicu,ukljucis sve i ide kao tenk...

MichaelN_1972Pinz_RR.jpg

preradjen?
par farova vise, metalna ploca ispod motora (standard mozda kod njega, a mozda i ne. Vecina novih SUV ima to). Mozda klirens veci.

iskreno, od SUV ne moze terenac bez ogromnih prepravki.

bolje svojih 450ks nek drzi na asfaltu

Poslednja izmena:
Ova lada se zaglibila posteno.slicno sam i ja prosle zime upao u blato,nisam se tako nagnuo ali mi je blato bilo do farova...

evo i relija od prosle godine

i najjaci komentar
No wonder they both got stuck, a Mercedes and a Porsche??? Stick to the supermarket carpark fellas, that's what they are designed for. Get a Landrover Defender if you want to go offroad.
As for Explorers, they are especially dangerous because they are a women/homosexuals car and women/homosexuals can't drive, so mixing a vehicle with terrible handling with drivers that can't drive is just asking for trouble.

Ne spavas?:)
ooo, znaci bilo OFFa? Pa dobro. Vidim snalazi se kajen ruzni po blatu.
slusaj kako rezhe V8.

Si gleado AROUND THE WORLD ili kako vec, na Diskaveriju? Kad ruski kamioni prolaze 5 puta brzu reku i silaze i penju se na obalu koja je oko metar cini mi se iznad nivoa vode, sa sve lend kruzerom na sebi?

dzaba, ne razumem engljeski :(

Ne spavas?:)
ooo, znaci bilo OFFa? Pa dobro. Vidim snalazi se kajen ruzni po blatu.
slusaj kako rezhe V8.

Si gleado AROUND THE WORLD ili kako vec, na Diskaveriju? Kad ruski kamioni prolaze 5 puta brzu reku i silaze i penju se na obalu koja je oko metar cini mi se iznad nivoa vode, sa sve lend kruzerom na sebi?

dzaba, ne razumem engljeski :(

gledao sam to,zaebase se ovi.kamaz tamo vlada :worth:

Back