Džipovi, ali pravi!

Pa da,redukcijom skracujes prenos.U petoj mozes da vozis 30km/h a da motor ne stuca.Videces uostalom kako to cupa na betonu,u trecoj ore asfalt.To je dobro za uspone,kad vuces neki teret...I kad hoces da se palis,driftujes po blatu to je prava stvar.Sinoc sam ukljucio ispred kuce i nabio u crveno,cela sofersajbna je bila od blata...

sinoc sam ispred jednog kafica cupao iz kanala grand cherokee 5.2 V8,kroz koji sam ja prosao bez problema.frajer hteo da se parkira pa upao jednim tockom do patosa.seo i ja da probam,ne mice se a onaj motor samo urla.zakacim ja i iscupam ga naocigled 30 ljudi,koji su se smejali frajeru sa besnim dzipom.i naravno okrecio sam blatom fasadu kuce

Image144-1.jpg

Kazem jednim tockom,nije naseo celom duzinom.Nasedao sam i ja kad mi je jedan tocak upao pa sam uspeo da izadjem.Mesas babe i zabe.Zato i sluzi blokada diferencijala,da se snaga ravnomerno rasporedi.Naseo sam ja celom karoserijom pa sam uspeo da se izvucem bez icije pomoci,sam u njivi 20 km od grada.

Ja sam se na istu foru kao jeep spustio u taj kanal pa se nisam zaglavio.e to je cudno,posto niva nije nista posebno,zar ne?

pazi nije bilo pravog offroada jer su gospoda krenula sa letnjim gumama i uplasili se blata.ja sam bio za malo ekstremnije kao i tip u defenderu ali posto niko nije hteo organizator nas je odvratio od te ideje.
samo tri vozila su imala zimske gume.ja sam se malo vozio po blatu i bilo je gusto izaci jer je od kisurine bilo toliko rastresito da mozes lako da se zaglavis.prisli smo rumuniji na 200 metara u ataru gudurice.bio je i 'brzinac' ali po asfaltiranom putu.

A zasto mislis da bi nekoga ko dobija pare za to mrzelo da vozi cak do vrsca koji je inace 'preko sveta',s obzirom da poznajes geografiju kao moja baba atomsku fiziku.

Damnjan:
bili smo i na kuli :)

http://www.vrelegume.rs/dnevnevesti.php?dv=2276

sto se tiche geografije samo sam prosle nedelje presao oko 1000 km po vojvodini

ajd i ja gresim terenskim poslom se bavim , pa mi se i smucila voznja
izvinjenje
al sto se tiche geografije srbije (tu racunam i vojvodinu) tu mogu da ti budem vodich
garmin ne posedujem u firminim kolima ali jedan clan ekipe je malo jachi od svakog gps uredjaja:)

a da napomenem i crnu goru prosao sam je uzduz i popreko

Poslednja izmena:
sto se tiche geografije samo sam prosle nedelje presao oko 1000 km po vojvodini

ajd i ja gresim terenskim poslom se bavim , pa mi se i smucila voznja
izvinjenje
al sto se tiche geografije srbije (tu racunam i vojvodinu) tu mogu da ti budem vodich
garmin ne posedujem u firminim kolima ali jedan clan ekipe je malo jachi od svakog gps uredjaja:)

a da napomenem i crnu goru prosao sam je uzduz i popreko

Tu si u pravu. Mi smo isli na ficijadu u NS i kad smo se vracali lik ispred nas omasi skretanje i ode levo, a treba desno, preko mosta i izlaz iz NS.

Da ne pricamo to sto nismo znali posle onih sela gde da skrenemo levo za NS. A GPS sam' puca :)

nije to nista strasno , omashi se pa se vrati
problem je veci vrataiti se starim putevima od subotice za bg preko titela (razlog je u vezi naplate drumarine odnosno vremena naznacenog na njoj)
svi putokazi te navode na autoput , zato nema opustene voznje

Back