DZIP / SUV

Jesi ti to iskopirao odnekud moj post ili si se konacno opasuljio?:)
Kad sam ja pricao da postoje ljudi koji nikad ne sidju sa puta ti si pljuvao po takvim dzipovima a sta je sad?:D
Ako si dosao sebi onda nam je drago svima zbog toga.

pa znam da je to tako. Za te je izmisljena takva vrsta vozila. Samo je problem sto misle isti da voze pravi dzip, a u stvari voze klasican auto na prednji pogon sa dodatnim povecanim rastojanjem od tla, pa kad krenu u neki off road ili po snegu - zaglave se i placu.

A ako nikad ne krenu u off road?
Zato su i kupili auto sa takvim pogonom mada se Vitara nebi osramotila ni kraj vecih dzipova van pputa sto se vidi i na raznim snimcima.
A i ostali kad izadju sa puta nece se zaglaviti jer nece ici u sume i planine da se penju uz drvo.

Stari Santa Fe je meni oduvek bio ruzan a i ima te odlike koreanaca kao sto su plastika.
Novi Santa Fe je odlican ali nosi 2,2 CRDI motor pa je registracija veca ali i dalje je to koreanac u kabini gde plastika nije na nivou exterijera.
Tucson nesto lepsi ali i manji a mehanika im je ista.(poredjenje sa starim Santa Fe-om)
Suzuki Grand Vitara dobar ,spor i bucan na vecim brzinama jer nema 6 brzina i tad trosi.Remenica altrnatora mu kosta kod dizelasa 1,9 (renault motor) skromnih 450-500€ dok je ceo set za zupcenje 150€ jer je renoov ali zato japanska remenica izuva. Grand Vitara jedina ima i pravi 4x4 pogon i reduktor.
Qashqai je najmoderniji ali kad sednes u njega vidis plastiku elastiku i meni se nikad nije svidjao enterijer tog dzipića. Inace za neupucene evo innformacije da Qashqai 1,5Dci i 1,6 16V nemaju 4x4 pogon i zato su jeftiniji a zar nije glupo kupovati dzip i imati samo prednji pogon?
Mozda da pogledas za te pare Toyotu RAV4 jer ona je dzip koji drzi cenu a i kvalitetnija je od konkurencije.
Ima i ona svojih mana kao sto je skup plivajuci zamajac koji doduse kad se zameni traje 200k km.

ali zato ima Nissan Qashqai+2 2.0 4x4 , ili Nissan Qashqai+2 1.6 sa 7 sedista , inace italija je puna Nissan Qashqai

Teško da će u toj kategoriji Mazda CX-4 imati konkurenciju.Predivan autić zaista,ni performanse ne deluju loše.

k8chh.jpg

Problem kod Mazde je prednji kraj koji se nekome svidja a nekome ne.
Juce sam vide od nazad CX9 i lepo je izgledala ali spreda je to Mazda i to je ono sto je diskutabilno.
Danas stigla MAzda 3 2012 i niko se nije utrgao da je kupi a auto lep i skup.
Za soma manje sam uzeo C5 stariji godinu dana.
To su japanci a evo upravo danas pricam sa jednim oznanikom iz Kisaca koji ima Auris i koji ne moze da je proda a sve ostalo je prodao.
Post prodaja je kod japanaca jako losa i to je cinjenica a ne da ja nesto odvaljujem.
Cena im mora biti veoma niska i povoljna da bi se prodala ta kola.
Zato svi koji kupuju te kosooke treba da pogledaju samo malo dalje i da vide da ce imati problem u prodaji sto nije slucaj sa evropskim kolima.
Eto zvao me jedan forumas koji je kupio Kiu i stara je svega godinu dana i ima 1000km a on je pitao da se menjamo za jedan auto i da mi doplati.
I ja nisam hteo jer jednostavno sta cu ja da radim dalje sa tim autom.
Jedino da sam ga ostavio i da sam pokusao da ga vozim i prodajem pa koliko mu bude trebalo.

Ti dule na japance gledas sa stanovista trgovca/prodavca a ne sa stanovista nekoga ko ta auta vozi, registruje, odrzava , sipa gorivo u njih. Tebi je auto dobar ako ga kupis jeftino a prodas brzo i na njemu ostvaris dobru zaradu. Briga te potpuno dal je on kvalitetan pouzdan skup ili jeftin za odrzavanje. Ma svejedno ti je .

E vidis filozofija nas koji vozimo ta auta i odrzavamo ih je skroz drugacija . Mene recimo boli uvo kad cu i dal cu da prodam auto, ja auto kupujem da se ja licno kvalitetno i sigurno vzim godinama.

Ja auto kad kupim vozim ga 10tak godina tako da me zabole sta ce posle da bude.

Za tih 10 godina ja na japancima menjam po neku sitnicu na trapu, ulje i filtere a "srecni" vlasnici nemaca i francuza za to vreme zamene pola auta.

Evo od ujaka dobar drug kupio skoro 2003 godiste Mercedesa E klasu dizela i vec ulupao 700 evra u njega i to sve na neke sitnice u vezi elektronike, alansera. I sto je najgore nije kupovao te zamenske delove kao nove vec kao polovne.

Evo moj brat vozi Lexus IS 2004 kupljen 2009 i za 7 godina koliko je auto kod njega sve sto je radio je zamena filtera i ulja, i evo sad treba da zameni selen blokove, dobili malo lufta na prednjem trapu . I ja vratim film unazad i to je sve sto je on radio na tom autu unazad 6-7 godina.

Kupio ga na 130.000 km u Lexus predstavnistvu u Nemackoj auto sad ima 200.000km predjenih.

Dok je bio na dizalici kod suraka dosao neki decko sa golfom dizelom cetvorkom, izmenjao silu stvari , i jos mu nije auto sredjen, nisam ga ni razumeo pola stvari sta mi je rekao, i sad kaze curi mu ulje iz kocnica i plasi se da ne pogine negde na putu ako mu auto ostane bez ulja? I posla ga surak na neki otpad sto prodaje polovne delove za nemce da kupi taj deo za zadnji levi tocak.

Svidja mu se Lexus , odusevio se njegovim enterijerom al opet kaze strah ga jer je to redak auto kod nas dal moze da se nadju delovi?

Ja mu rekoh ko sto vidis mogu a izgleda da osim filtera disk plocica i tako neke sitnice na trapu drugi ti delovi i ne trebaju jer je to pravio Japanac?

Zato ja vozim japance briga me sta drugi misle. Jer su moja iskustva sa njima fenomenalna.

Poslednja izmena:
Evo moj brat vozi Lexus IS 2004 kupljen 2009 i za 7 godina koliko je auto kod njega sve sto je radio je zamena filtera i ulja
E vidis kad taj od ujaka dobar drug bude kupio Mercedes 2009 onda ce i on da ima osmeh na licu a ne da kuppi auto star 13 godina i da misli da nece nista da ulozi.
Logicno jel da?
Ti poredis Golf 4 sa Lexus-om iz 2009?
A sto ne poredis Golf VI sa tim Lekxus-om? Verovatno zato sto tamo jos nista nije ocelo da crkava jel da?
To je realno poredjenje a ne ti poredis kola sa 200k km sa kolima koja su odavno presla tu kilometrazu i kojima je naravno potrebno odrzavanje a ono se nece desiti samo od sebe i naravno da se mora ulagati. Zato ljudi i streme ka tome da uzmu sto mladji auto.
Tvoj pogled je takav da ti tu tvoju Hondu kad budes trebalo da pordas da ces je odvesti na otpad kao i Jeep jer si ih povoljno platio i iskoristices ih do kraja i onda ces ih baciti na otpad. To smo vec ranije ustanovili a vidis ljudi ne razmisljaju tako nego da kupe auto,voze ga x vremena i na kraju hoce sto manje da izgube.
E to ti je slucaj sa nekim kolima a nekim nije.
Naravno da ce svako normalan da gleda i da ce jednog dana taj auto trebati i da proda i nista ja ne gledam kao trgovac nego kao obican korisnik automobila.
Znaci treba da kupe nekog koreanca ili japanca i da kad budu trebali da ga prodaju onda da se pate mesecima ili cak i godinama da bi ga prodali?
Da ,godinama,dobro ste procitali jer ima par kolega neke modele japanaca koji im stoje po godinu i po dana na placu i ne mogu da ih prodaju.
Zato ako hocete da se vencate onda je u redu.

Naravno da ima jer su to skupa kola a narod bi da se vozi u skupim kolima ali da plati jeftino kao Megan.
Ali ono sto je cinjenica je da se kod skupih automobila mora jednostavno imati jak paket opreme jer ako uzmes klotaru ne da ces je tesko prodati nego ces se sve cuditi kako tako dugo stoji.
Ta kola zahtevaju opremu i ako je nemaju logicno je da ce da stoje pored toga jos ako su krsevi sa ko zna koliko km jer i onda ce da stoje zbog toga.
Japanac imao opremu ili ne ima da stoji osim ako bas ne naleti neki zaljubljenik koji trazi to i to ali takvih je u Srbiji malo.

Mislim da je Lexus 2004. godiste,a kupljen je 2009. polovan...u svakom slucaju treba naci dobar auto u moru krseva,a zna se da dobar auto kosta.

da jeste. Ovaj je bio perfektan kupljen u predstavnistvu tojote na severu nemacke. Vozila zena pre njega, i do sada se pokazao odlicno.

I da dobro si rekao , auto je 2004 godiste a kupljen 2009 mislim.

- - - - - - - - - -

Naravno da ima jer su to skupa kola a narod bi da se vozi u skupim kolima ali da plati jeftino kao Megan.
Ali ono sto je cinjenica je da se kod skupih automobila mora jednostavno imati jak paket opreme jer ako uzmes klotaru ne da ces je tesko prodati nego ces se sve cuditi kako tako dugo stoji.
Ta kola zahtevaju opremu i ako je nemaju logicno je da ce da stoje pored toga jos ako su krsevi sa ko zna koliko km jer i onda ce da stoje zbog toga.
Japanac imao opremu ili ne ima da stoji osim ako bas ne naleti neki zaljubljenik koji trazi to i to ali takvih je u Srbiji malo.

da slazem se da je nas koji volimo da vozimo japance u Srbiji relativno malo. Zato i kupujemo japanske polovnjake daleko povoljnije nego ovi sto vole nemce a vozimo se sigurnije i sa daleko manje troska na odrzavanje vozila.

I ja tebe razumem , ti auta prodajes i zivis od toga i samim tim tebi japanci ne odgovaraju za posao kad prosecan srpski vozac trazi golfa ili passata da kupi.

Prema svecu i tropar.

dolazi lagano zima na kopaoniku vec skoro 20 cm snega i vreme je za dzipove koji dominiraju u ovim surovim prirodnim uslovima

Evo sta sve jedan dzip moze a sta ne moze veoma dobar video

dolazi lagano zima na kopaoniku vec skoro 20 cm snega i vreme je za dzipove koji dominiraju u ovim surovim prirodnim uslovima

Evo sta sve jedan dzip moze a sta ne moze veoma dobar video

dve razlicite klase automobila jedino zajednicko pogon na sva cetiri tocka

za sad jos bez zimskih carolija
lepse ih je gledati na ovim youtube izdanjima
nego uzivo :)

Mica sa snimka
je mačka od auta ,
zbog potrebe posla i nedostaka vozila firma je rentirala ovakve dve i jednu stariji model
koristili smo ih kao transportna vozila uglavnom od 350+550 kila po turi po zaledjenim putevima
mada je imala gume sa ekserima po ledu sam često uključivao 4x4 high a po terenu i low opciju
za to godiste je imala sve potrebno od opreme , sedista solo sa " rukodržačima" sa obe strane , dobro grejanje ,
i najbolju stvar za dizel mašine koje se voze po severu 2 akumulatora , milina bozija kad udari ljuti minus a ti pokrenes auto očas posla
zahvalan auto

juce i danas sam bio na Goliji gazio puteve gde obican auto ne moze da prodje na putevima 50-60 cm snega i nije cisceno sem glavnog puta jedna traka....

Dzip polozio sve testove najsurovijih i snegovitih krajeva Srbije

Back