Brajan Koen
Buduća legenda
- Poruka
- 39.516
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ha ja danas isao u carinu da pokazem zeni sto sam uzeo Santa Fe 2.0 CRDI 2005 i odusevim se kad sam video da ima lock diferencijala a sve zato sto na ostalim koje sam gledao toga nema. Mozda zato sto je ovaj moj u fulu sa kozom i mozda sto je restilizovani model ali svakkao je dobio plus zbog ovoga.
Nije to pravi reduktor gde mozes konstantno da ukljucis i zadnju vucu nego kad ukljucis zadnji pogon on je u funkciji do odredjene brzine i obicno je to 60 km/h ali sto je sasvim dovoljno za sneg. Meni je na RAV-u to reseno tako da se zadnja vuca ukljuci samo kad prednji tockovi proklizu a to bas i nije neko resenje jer se cesto desavalo da mi se po snegu prvo zanese RAV a u nekom momentu osetim kako ispravlja ali dok se to ispravi moze i svasta da se desi.nisam znao da santa fe ima reduktor . Daj neku sliku da vidimo.
Pa sad ako ja ukljucim stalni pogon na 4 tocka sta je tu onda mnogo drugacije nego kod onih sto imaju i rucicu reduktora pored rucice menjaca?
Tvoja prica stoji za ove SUV-ove koji nemaju ovakvu vrstu reduktora mada i tu nisi potpuno u pravu jer ja sam se prosle zime vadio iz snega bas zahvaljujuci aktivaciji zadnjeg pogona kad proklize prednji. Za grad su takvi odlicni ali ovaj pogon na ovom Santa Fe-u je nesto drugo jer je stalan do brzine od 60 km/h a po tim jarugama i snegovima ko i vozi brze da ne pricamo o silasku van puta gde se vozi 10-20 km/h jer uslovi ne dozvoljavaju vise.
Ne kazem da je sad ovo spic klasa ali je odlicno resenje za one koji imaju vikendicu u brdima gde se preko zime tesko prilazi jer mozes da ukljucis stalan pogon na 4 tocka i da se popnes i prodjes gde neki ne bi mogli.
Znam ja Tihi o cemu ti pricas ali ti izgleda ne shvatas da ja mogu da ukljucim zadnji pogon po svojoj volji na ovom Santa Fe-u i da se vozim sa pogonom na sva 4 tocka konstantno i kad god to pozelim. Znaci stisnem taster za 4x4 i vozim se sa pogonom na sva 4 tocka i zar ga to ne izvaja u odnosu na RAV,CRV i ostale sa aktivnim zadnjim pogonom?
Inace sam uzeo i jedan Sorento 2,5 CRDI koji takodje ima ovakav sistem ukljucivanja 4x4 pogona a on je na jednom testu po Fruskoj Gori sahranio mnogo skuplje i atraktivnije dzipove na testu.
Tako je! Sad smo se razumeli jer moj Santa Fe ima taj sistem kao kod tog Nitra a takvo resenje je i kod Sorenta i Rexton-a kog sam takodje imao i koji su za klasu veci od Santa Fee-a.Secam se kad sam terao Sorento na tehnicki pregled koji nije bio predvidjen za vozila sa 4x4 a tada to nisam znao nesto su mi zeznuli i ja nikako nisam mogao da izbacim iz 4x4 pogona sve dok nisam oterao na tehnicki pregled koji je imao traku za 4x4 i tad su mi ga vratili tj dovezli i sve je radilo kako treba a meni pao kamen sa srca jer sam prodao dzip a ovi na tehnickom nesto sredili.