Dzejkob Rotšild umro u 87. godini

Значи и народна банка Србије је у власништву неименованог "Ротшилда".

Интернет има много негативних страна, али једна од главних је што је омогућио шизофреничарима да шире овакве конфабулације лакше него икад.

Prema nekolicini malo smelijih domaćih ekonomista koji su izlazili u javnost, Narodna banka Srbije je menjačnica. Među njima se posebno ističe Branko Dragaš.

Menjačnica za strane banke. To je NBS.

A ja mogu da primetim da je sam naziv skovan korišćenjem "sematičkih manipulacija". Je li narodna banka zaista narodna? Jesi li nekad video njihovu zgradu, tamo je na Slaviji, jesi probao da uđeš u tu "narodnu" banku?

Istim semantičkim manipulacijama je skovan naziv Federal Reserve u Americi, kao što se kod nas naziv stičke utisak da se radi o tobože narodnoj banci, tako u Americi se prema nazivu stiče utisak da se radi o federalnoj vladinoj banci. Niti je ova naša narodna, niti je američka federalna.

Koliko ja znam u modernom bankarstvu, sve banke su međusobno povezane u jedinstvenu mrežu. Kod nas bi možda primer tome mogao da bude hiperinflacija gde smo bili prvaci u svetu 1993/4. godine. Gde je prema Deda Avramu koji je bio jedan od ljudi koji je rešio problem hiperinflacije izjavio i optužio vlast u Srbiji (Jugoslaviji) da je ona odgovorna za hiperinflaciju između ostalog i zato što su svojim delovanjem doveli do isključenja tadašnje Narodne banke Jugoslavije od drugih mađunarodnih finansijskih institucija.

Avramova finansijska politika u zaustavljanju hiperinflacije je bila reset celog sistema. Formiran je novi dinar, tehncčki nova valuta sa referencom na Nemačku marku koja je opet bila u nadležnosti Nemačke centralne banke. Bilo je 1 dinar 1 nemačka marka. To je bio odnos. Znače nemačka marka ti je bila referentna vrednost u odnosu na koju se meri kupovna moć dinara. Kao što je nakad to bilo zlato, tada je to bila nemačka marka.

Drugo što se tiče finansijske politike u Srbiji, to vodi MMF. U tom kontekstu, ko kome duguje, mi smo podređeni MMFu i Svetskoj Banci, oduvek je bilo tako još iz vremena Jugoslavije. Oni ti određuju tvoju funansijsku politiku. U tom kontekstu naša "centalna banka" je MMF. Primer novijeg vremena je to ono kad Vučić na TVu lupi kako mi imamo para... našli smo mi pare. Voditeljka se nasmejala pa posle dobila otkaz.

Mi smo zemlja, kao i mnoge, zemlja trećeg sveta, nastala na ruševinama i pepelu Jugoslavije i mi podpadamo pod MMFom. Srbija pare dobija od MMFa, dakle vrlo prosto MMF igra ulogu centralne banke. Kad ti trebaju pare ideš u MMF. A MMF i Svetska banka su pogodi čiji.

Primer tome je podizanje PDV sa 18 na 20%. To je bilo činimi se 2015. godine... u javnosti je to objavljeno ovako nekako "prema predlogu MMFa Srbija usvaja novu finansijsku politiku..." jeste prema "predlogu" MMFa.

Inace, najjaca fora koji dezurni lupetaci cak i ne razumeju, jer se u ekonomiju i pravo razumeju kao u moderan balet, je da je cak i FED, iako formalno privatni, sustinski drzavni. Privatnici nemaju nikakav upravljacki uticaj na njih, Kongres postavlja ljude koji upravljaju FED-om, politika FED-a je tako duboko sustinski drzavna itd.

Cak moze i detaljnije iz pravne teorije da im se objasni zasto privatna svojina nije privatna, cak i kda nekad formalno jeste privatna, jer je pravo svojine toliko kompleksno, ali to bi tek bila kvantna fizika za doticne likove.

Kad je nešto privatno a ustvari državno, odnosno državno a zapravo privatno državno... definitivno kvantna fizika način na koji rezonuješ privatno i državno vlasništvo.

Narativ sa optužbama da su neki "dežurni lupetači" i da je to tobože teško objasniti jer je to za njih "kvantana mehanika" i ovo što si naveo da američki kongres upravlja FEDom. Naspram tvog viđenja stvari, evo čisto da vidimo ša su govorili neki zaista relevantni ljudi.

quote-the-financial-system-has-been-turned-over-to-the-federal-reserve-board-that-board-administers-charles-august-lindbergh-67-96-69.jpg

To je bio američki kongresmen Charles August Lindbergh. Baš taj kongresmen koji bi trebalo, prema tebi, da postavlja ljude u FEDu.

Drugi primer

quote-most-americans-have-no-real-understanding-of-the-operation-of-the-international-money-barry-goldwater-38-53-89.jpg

Ovo je bio američki senator Barry Goldwater. Čovek baš onako glasno, egzaktno i jasno kaže da FED operiše van kontrole Kongresa.

Ovi relevantni ljudi, američki državni funkcioneri, senatori i političari, koji govore skroz suprotno onome što ti kažeš. Ti kažeš da je FED pod kontrolom Kongresa, da je državni itd, a ovi baljezgaju da nije pod kontrolom kongresa i da nije državni.

Da li verovati tebi koji privatno i državno vlasništvo komplikuje na nivo kvantne fizike, ili ovim relevantnim američkim senatorima i političarima?

Kad je nešto privatno a ustvari državno, odnosno državno a zapravo privatno državno... definitivno kvantna fizika način na koji rezonuješ privatno i državno vlasništvo.

Narativ sa optužbama da su neki "dežurni lupetači" i da je to tobože teško objasniti jer je to za njih "kvantana mehanika" i ovo što si naveo da američki kongres upravlja FEDom. Naspram tvog viđenja stvari, evo čisto da vidimo ša su govorili neki zaista relevantni ljudi.

quote-the-financial-system-has-been-turned-over-to-the-federal-reserve-board-that-board-administers-charles-august-lindbergh-67-96-69.jpg

To je bio američki kongresmen Charles August Lindbergh. Baš taj kongresmen koji bi trebalo, prema tebi, da postavlja ljude u FEDu.

Drugi primer

quote-most-americans-have-no-real-understanding-of-the-operation-of-the-international-money-barry-goldwater-38-53-89.jpg

Ovo je bio američki senator Barry Goldwater. Čovek baš onako glasno, egzaktno i jasno kaže da FED operiše van kontrole Kongresa.

Ovi relevantni ljudi, američki državni funkcioneri, senatori i političari, koji govore skroz suprotno onome što ti kažeš. Ti kažeš da je FED pod kontrolom Kongresa, da je državni itd, a ovi baljezgaju da nije pod kontrolom kongresa i da nije državni.

Da li verovati tebi koji privatno i državno vlasništvo komplikuje na nivo kvantne fizike, ili ovim relevantnim američkim senatorima i političarima?
FED je pod kontrolom Kongresa, i u potpunosti je deo americke Drzave.

Jedina stvar koja je vise drzavno-parzitska od FED-a je IRS.

Sto znaci da je i CIA manje Drzava, od toga koliko je FED Drzava.

Da, jako je relevantno sta kazu americki drzavni paraziti.

Daj nam jos malo tih dokaza.

ФЕД је Народна Банка САД, исто као Јоргованка.

Њу је основао Вудро Вилсон, исто као и ФБИ, јер је раст броја становника у САД и броја савезника држава довео до раста количине долара у систему, и то је захтевало јачу контролу централе над доларом. Постоји чак и Европска Централна Банка, а Европа није федерација као САД, него је лабава конфедерација као ЦСА, чак и лабавија.

Е али онда су 00их теоретичари завере, потпомогнути непријатељима САД (Русија и Кина) почели да шире неке шизофрене приче о ФЕД. Исто су причали и о ФЕМА-и и Хилари Клинтон која једе децу по пицеријама.

Е али онда су 00их теоретичари завере, потпомогнути непријатељима САД (Русија и Кина) почели да шире неке шизофрене приче о ФЕД. Исто су причали и о ФЕМА-и и Хилари Клинтон која једе децу по пицеријама.
И све је тачно што су ти откриваоци светских завера изнели.

Њу је основао Вудро Вилсон, исто као и ФБИ, јер је раст броја становника у САД и броја савезника држава довео до раста количине долара у систему, и то је захтевало јачу контролу централе над доларом. Постоји чак и Европска Централна Банка, а Европа није федерација као САД, него је лабава конфедерација као ЦСА, чак и лабавија.

Problem je sto su srpske patriote, i ostali teoreticari zavere, potpune analfabete za pravnu teoriju (ne samo za to, nego i za teoriju svake nauke, ali u ovom slucaju je problem ovo)

Pa prvo, oni ne znaju sta je to drzava,

Drugo, ne znaju nista o pravu svojine, pa kada im neki dezurni pajser nalupeta 'FED je privatni!!', oni se naloze na to.

Jer su budale.

Da, posebno je idiotski kada su ti dezurni pajseri kongresmeni i senatori USA.

Znači trebalo bi da verujem tebi koji ne može baš da razlikuje državnu od privatne svojine i smatra da je svojina nivo kvantne fizike?

A ovi navedeni senatori i kongresmeni, da, to su samo paraziti. Šta njima verovati šta baljezgaju. Sreća naša pa ti nisi parazit i opšte si poznat u javnosti kao autoritet i stručnjak za sve. Šta su američki senatori i kongresmeni naspram tebe... ti bolje znaš o FEDu nego svi oni zajedno.

Imaš koliko hoćeš ako te baš interesuje FED od knjiga do izjava američkih zvaničnih državnih funkcionera. U moderno vreme postoji internet i možeš da nađeš mnogo toga ali za to je potrebna makar mala doza radoznalosti a ne zatucanosti. Ja sam ti naveo nekolicinu, drugi su ovde navodili i knjige koje se bave iskuljučivo temom FEDa i internacionalnih bankara, neke si i iz perioda velike depresije.

Ne trebaju tebi nikakvi dokazi, tebi samo treba da se praviš pametan i da ćeraš po svom. Da ti Tramp ili bilo koji američki predsenik dokumentovano to dostavi još overeno na međunarodnom sudu, ne bi tebi ego dao da priznaš da nisi u pravu. A pametan si za svo zlato u Fort Knoxu.

Neverovatno kolika samouverenost u neznanju.

Pa kako misliš da je rasla količina dolara u Americi ako nisu imali centralnu banku? Kako raste količina u opticaju bilo koje valute? Misilš da je to u direktnoj proporciji sa brojem stanovnika? Količina dolara u opticaju zavisi od broja stanovnika? Đe si tu budalaštinu pročitao majke ti... ajde daj link ili bilo kakav izvor.

Ne štampaju, odnosno ne vrše emisiju novca u privredu građani, već centralna banka. A Amerika je pre FEDa, imala nekoliko centralnih banki o kojih se vodio rat.

Постоји чак и Европска Централна Банка, а Европа није федерација као САД, него је лабава конфедерација као ЦСА, чак и лабавија.

Čak... ma nije valjda. Kakvo otkrovenje! Mora da si progledao kad si saznao da valuta evro ima regulatrorno telo odnosno svoju centralnu banku.

U Americi se vodio latentni rat decenijama između političara patriotski nastrojenih koji su se borili za nezavisnost Amerike i internacionalnih bankara koji su uglavnom bili sa centrom u Londonu koji su Ameriku gledali samo kao koloniju. Uključujući i sam građanski rat u Americi. Nekoliko puta, ja mislim 7 ili 8 puta je američka centralna banka prelazila iz ruku američke vlade (državno vlasništvo) u ruke internacionalnih bankara (privatno vlasništvo) i natrag.

cb45f1ee05232c62c9773c8a620fe55ff91bff62c78b637f4634a9a2579ac57a_1.jpg

To je Američki predsenik Andrew Jackson koji je zaista i ugasio tzv. Second Bank of the United States koja je bila privatna američka centralna banka pod kontrolom internacionalnih bankara pre FEDa.

A taj sto godišnji rat koji su internacionalni bankari vodili protiv Amerike oko njihove centralne banke je završen 1913. godine sa pomenutim Vudro Vilsonom i prevrtljvim metodama, ucenama i podmićivanjem internacionalnih bankara. Pa je čak i on 3 godine kasnije za federal reserve act:

And we have come to be one of the worst ruled, one of the most completely controlled and dominated, governments in the civilized world
—no longer a government by free opinion, no longer a government by conviction and the vote of the majority, but a government by the opinion and the duress of small groups of dominant men.' - President Woodrow Wilson

woodrow-wilson-385586.jpg

A ova tvoja "teorija" je posebno zanimljiva. Jel možeš da mi navedeš te teoretičare zavera podpomognute Kinom i Rusijom koji šire "teorije" posle 00ih o FEDu i internacionalnim bankarima i slično? Baš me zanima koji su to "teoretičari zavera"?

Ajde da vidimo šta je ovde na ovoj temi za tzv. "teorije zavera" navođeno kao izvor:
1. Knjiga "The Secrets of the Federal Reserve" published in 1952 by Kasper and Horton, New York, USA. Autor amerikanac.
2. Ja bih dodao još jednu relativno poznatu knjigu "The Creature from Jekyll Island" published July 4th 1994 by American Media, Inc Autor amerikanac.
3. Američki senator Barry Morris Goldwater (1909 - 1998)
4. Američki kongresmen Charles August Lindbergh (1859 - 1924)
5. Američki predsednik Andrew Jackson (March 15, 1767 – June 8, 1845)
6. Američki predsednik Thomas Woodrow Wilson (December 28, 1856 – February 3, 1924)

Jesu li to ti tvoji ljudi "teoretičari zavera" posle 00ih potpomognuti neprijateljima Amerike?

Da, od vecine.

Sigurno od svih ovih koji su tebi autoriteti.

Ma nemoj tako uvredljivo da pričaš o sebi. Nisi ti pametniji od većine, ti si sigurno pametniji od svih američkih senatora i kongresmena i predsenika zajedno.

Hebo majku svoju... Kad ego počne da ti nagriza mozak. Obično oni koji misle da sve znaju, da su najpametniji, zapravo ne zanju ništa ko dupeta. Ali nabeđeno to. Ne hebe on živu silu.

Ma ja bre.. kakvi američki senatori, buranija sve. Tebe treba postaviti na mesto prešednika i Amerike i Rusije i Kine. Ne znam kako te do sada niko nije prepoznao tako... mudrog.

Ma nemoj tako uvredljivo da pričaš o sebi. Nisi ti pametniji od većine, ti si sigurno pametniji od svih američkih senatora i kongresmena i predsenika zajedno.

Hebo majku svoju... Kad ego počne da ti nagriza mozak. Obično oni koji misle da sve znaju, da su najpametniji, zapravo ne zanju ništa ko dupeta. Ali nabeđeno to. Ne hebe on živu silu.

Ma ja bre.. kakvi američki senatori, buranija sve. Tebe treba postaviti na mesto prešednika i Amerike i Rusije i Kine. Ne znam kako te do sada niko nije prepoznao tako... mudrog.
Pa ne znam sta da ti kazem.

Zaista ne mozes kao potpuni laik da pristupas tim temama, pa kao i vecina tih tvojih teoreticara zavere.

Znaci prvo moras nesto da znas o pravu svojine, teoriji drzave i prava, sta je to Drzava, monetarnoj politici i ekonomiji, da bi mogli tako da lupate.

Da, naravno, na internetu ima pametnih tekstova o FED-u, koje ti ocigledno ne citas.

FED je u potpunosti Drzava, i tesko da u Americi postoji nesto sto je vise Drzava od FED-a.

Poslednja izmena:
Pa kako misliš da je rasla količina dolara u Americi ako nisu imali centralnu banku? Kako raste količina u opticaju bilo koje valute?
Evo, samo ovo tvoje pitanje govori koliko ti o tome pojma nemas.

Ne, naravno da novac ne stvara samo Centralna Banka.

Centralne banke su u potpunosti etatisticki izum, i kao takve su uzasna tvorevina, i ne trebaju da postoje inace.

Problem je sto su srpske patriote, i ostali teoreticari zavere, potpune analfabete za pravnu teoriju (ne samo za to, nego i za teoriju svake nauke, ali u ovom slucaju je problem ovo)

Pa prvo, oni ne znaju sta je to drzava,

Drugo, ne znaju nista o pravu svojine, pa kada im neki dezurni pajser nalupeta 'FED je privatni!!', oni se naloze na to.

Jer su budale.

Da, posebno je idiotski kada su ti dezurni pajseri kongresmeni i senatori USA.

Hvala gospodu pa ti nisi budala. :lol:

Ma ti sigurno znaš da američki senatori i kongresmeni ne znaju ništa o pravu svojine.

Neki držurni pajser im nešto nalupeta... a oni se vazda prime. Jer su budale.

Hebo majku... tragikomedije.

Evo, samo ovo tvoje pitanje govori koliko ti o tome pojma nemas.

Ne, naravno da novac ne stvara samo Centralna Banka.

Centralne banke su u potpunosti etatisticki izum, i kao takve su uzasna tvorevina, i ne trebaju da postoje inace.

Znam mnogo više očigledno nego ti.

Nisu u stanju ni da razumeš kontekt napisanog. Tvoj sagovornik misli da građni vrše emisiju novca u privredi, te da količina novca u opticaju zavisi od broja stanovnika. :D

No dobro... kao što rekoh. Tebe to ništa ne zanima. Nisi ti ovde da bi diskutovao, nego da bi vređao, iz nekog razloga uvređen ovim "teorijama zavera".

Ajde ti umesto što vređaš, što neke ljude nazivaš "dežurni lupetači" i američke senatore i kongresmene budalama samo zato što su isticali javno da FED radi van kontrole Kongresa, probaj nešto smisleno da napišeš. Pošto ništa smisleno nisi napisao, osim tvoje primitivne potrebe da se budaš svojim egom i neznanjem.

Ajde navedi nam te pametne tekstove o FEDu na netu. Sa obzirom da su ovi američki predsenici, senatori i kongresmeni za tebe budale. Hvala gospodu pa ti nisi budala.. ti ćeš sad da razuveriš sve nas pogrešno informisane. :D

Ili je "off topic", ili me ne zanima ili ne govorim o stvarima o kojima ne znam...

Prica sam sa sobom?!
Mozda vodim monolog, ali pricam sam sa sobom...?!

David Mayer de Rothschild

ili samo

David Rothschild

Konkretno je taj Milun negde na forumu izneo podatak da je činimi se krajem 80tih ili možda početkom 90tih godina čak i kod nas u štampi, u nekim novinama, objavljeno da je jevrejski Mesija već rođen i da živi u Parizu i da je malte ne reinkarnacija Isusa Hrista po izgledu i moralnim principima, kako ima blaženi sveti pogled itd.

image

201104-omag-derothschild-949x534.jpg

Navodno je on trebao biti ustoličen kao Mesija u Trećem solomonovm hramu u Jerusalemu, ali se iz nekih ličnih razloga pokačio sa svojom familijom, oženio se sa nekom ženom koju oni nisu odobravali za njegovu ženu, pa su ga, kao i mnoge druge, odbacili i više nije Mesija.

A možda ga i nisu skroz odbacili. Šta čovek ima tek 47. godina. Možda ga ipak ustoliče kao Mesiju za nekoliko godina, možda i za 10 godina, i onako su u međunarodno jevrejstvo Rotšildi doneli tzv. mesijansko doba i menoru zamenili davidovom zvezdom, pa je negde shodno tome i za očekivati da za tog nekog Mesiju uzmu nekog iz svoje dinastije.

Kako ti kao ekspert za dinastiju Rotšild ništa ne znaš o tome?

PS. Monolog. Pišeš i kačiš ove tekstove, jedan za drugim, kao da pišeš Blog a ne da je ovo forum na internetu.

И тебе су Питер Џозеф и Жак Фреско убедили у ту бајку ?
Како да ти помогнем ?

Иди полако, став по став.

1. Лова не постоји !
Погледај у џеп. Шта си нашао тамо ?
Видиш да постоји ! Да би утврдио да ли је то само 3д слика, поцепај те паре.
Јел' може слика да се поцепа ?
Novac postoji. Nigde čovek nije spominjao da novac ne postoji, i da nema ulogu u privredi ako na to aludiraš, već da se štampa (emituje u privredu) bez pokrića.

Čovek je naveo, možda uprošćeno, istoriju i genezu papirnog novca i početak onoga što se zove "fractional reserve banking" koji je danas široko prihvaćen u bankarstvu svuda u svetu. Ne danas već više od 100 godina. To najčešće znači da banka može legalno da pozajmi 10 puta više nego što ima rezervi. Odnos je najčešće bio 1:10 a taj odnos određuje regulatorno telo (centralna banka) date valute.

A kod govorimo o pokriću novca, čovek govori o Zlatnom standardu gde je zlato bilo referentna vrednost naspram koje se određivala količina novca u opticaju.

U jeku Drugog svetskog rata 1944. godine su se sastali najbogatiji ljudi na svetu, uglavnom bankari, i od tadašnjeg američkog dolara stvorili tzv svetsku valutu koja je imala pokriće u zlatu (činimi se 40% u zlato ostatak na poverenje), a sve druge valute su imale pokriće u "američkom" dolaru.

Nekoliko decenija kasnije 1971. god, američki predsenik Richard Nixon zvanično gasi zlatni standard i američki dolar svetska valuta više nema pokriće u zlatu. To je značilo da svetska valuta praktično postaje 100% fiat i da se svodi na poverenje u američku privredu, čisto poverenjeu petro dolar i u FED.

Kakve je to posledice imalo možeš videti ovde: https://wtfhappenedin1971.com/

Ali glavni problem možda i nije Zlatni standard gde su generalno podeljena mišljenja. Opet to je iz novijeg vremena, pre nekih 50 godina.

Glavni problem je što je centralna bankna, u ovom slučaju FED privatna i što je finansijski sistem postavljen tako da Američka vlada (a kasnije i sve druge vlade) pozajmljuje novac od privatne banke nad kojom nema kontrolu. Američka vlada kad joj treba novac, na primer da pokrije razne svoje troškove od kojih je vojni budžet npr impozantan, taj novac pozajmljuje od privatne banke uz interesnu kamatu.

Pozajmim 1000 doalra, a treba da vratim 1200 dolara.

A odakle tih 200 dolara?

Pa ni odakle. U tome i jeste trik. Tih 200 dolara ponovo moraš da pozajmiš od iste te privatne centralne banke. Tako da imaš beskonačan ciklus u kome je inflacija u konstantnom rastu.

Drugim rečima, internacionalni bankari su se nametnuli celom svetu kao jedini legitiman izvor novca, jedini koji imaju eksluzivno pravo da štampaju novac i da vrše emisiju novca, dok svi drugi mogu samo od njih da pozajmljuju sa kamatom.

2. Лову су створили преваранти !
Какве везе има ? Можда је и чоколаду направила нека будала, ал' се ми лепо сладимо !

Pa ima i te kako veze, jer ti i ja i svi ljudi na ovom forumu, svi ljudi koji su zaposleni ili kupuju bilo šta, da li u Americi, Srbiji, Rusiji ili Kini, svi plaćaju interesnu kamatu ovde spominjanim internacionalnim bankarima među kojima su i Rotšildi.

Svi plaćaju porez a od tog poreza veliki procenat ide spomenutim bankama.

U Srbiji je to, koliko sam ranije ispratio, uglavnom oko 50% budžeta koji se uglavnom puni porezom, 50% ide MMFu i Svetskoj banci, koje imaju gotovo istu ulogu na međunarodnom nivou kao što FED ima unutar Amerike.

Pa ti uzmi obračunaj kolika ti je bruto plata, od toga oduzmi PIO, Zdravstveno osiguranje itd. i porez koji je činimi se 10% i dobiješ neto platu. To je ono što vidiš na računu kad ti firma uplati. Ono što ne vidiš je bruto plata i porez koji firma plaća za tebe. Dalje, šta god da kupuješ, da kupiš hleb u prodavnici, ti plaćaš PDV koji je 20%. I kad plaćaš račune poput struje isto ti obračunavaju PDV. Dakle, oporezuju te kad zarađuejš, oporezuju te kad trošiš.

Sav taj novac koji se nakupi u budžet, oko 50% odlazi MMFu. Za toliko je Srbija i njen narod siromašniji svake godine, radeći u licu znoja svog za internacionalne bankare koji su ujedno za toliko bogatiji i moćniji.

Centralna banka zajedno sa velikim komercijalnim bankama i porez idu zajedno u paketu. Kod nas poresku politiku određuje MMF. Podizanje PDV sa 18 na 20% je bilo po instrukcijama, po nalogu, naređenju MMFa.

Drugo, lovu nisu stvorili lopovi. Novac je nastao, posebno kovanice još u Drevnom Vavilonu i Egiptu i praktičnih ekonomskih razloga. Tamo su prvi put nastale prakse bankarstva koje su preuzeli Jevreji i raširili po Evropi a kasnije i celom svetu.

Prvenstveno se odnosi na drevno pitanje da li je moralno prihvatljivo i opravdano davati novac na zajam sa kamatom? Pozajmim ti 1000 a ti meni da vratiš 1200?

Kroz istoriju u Evropi uglavnom je samo jevrejima bilo dozvoljeno da se bave bankarstvom. Za ostale hrišćanske narode to je bilo zabranjeno, to je bio greh. Lihvarstvo. Zelenaštvo. Vjera strogo zabranjivala hrišćanima da se bave zelenaštvom, a jevrejima omogućila.

Prema Bibliji. Peta knjiga Mojsijeva.

15:6 Blagosloviće te Gospod Bog tvoj, kao što ti je kazao, te ćeš davati u zajam mnogim narodima, a ni od koga nećeš uzimati u zajam, i vladaćeš mnogim narodima, a oni tobom neće vladati.

krajem 80tih ili možda početkom 90tih godina čak i kod nas u štampi, u nekim novinama, objavljeno da je jevrejski Mesija već rođen i da živi u Parizu i da je malte ne reinkarnacija Isusa Hrista po izgledu i moralnim principima, kako ima blaženi sveti pogled itd.
Kako znas kako je izgledao Hrist?
Navodno je on trebao biti ustoličen kao Mesija u Trećem solomonovm hramu u Jerusalemu,
I sta bi posle bilo?

oženio se sa nekom ženom koju oni nisu odobravali za njegovu ženu, pa su ga, kao i mnoge druge, odbacili
Mozda zato sto:
Porodice bankara i elite vole da se međusobno ukrštaju kad god je to moguće. Time se geni održavaju u tip-top stanju, a novac (kontrola) ostaje u familiji.
Takođe sve te familije međusobno sklapaju brakove

Kako ti kao ekspert za dinastiju Rotšild ništa ne znaš o tome?
Zasto sam ja ekspert za dinastiju Rothschild?
PS. Monolog. Pišeš i kačiš ove tekstove, jedan za drugim, kao da pišeš Blog a ne da je ovo forum na internetu.
Govorio sam o istorijskim dogadjajima koji su doveli do stanja u kakvom se nalazi danasnja civilizacija.
Kad se neko ubacio i imao sta da kaze, i ja sam se odgovarao...

"Monolog" sam vodio samo kad bi trebalo da odgovorim ovakvima:
3. Кад би сви кренули да дигну своје штедне улоге, банка не би имала довољно новца.
Па и када би се сви разболели код лекара не би могао доћи годинама на ред.
Kojima mamica jos nije objasnila da lekar nije njegovo privatno vlasnistvo, kao sto su to njegova sredstva u banci...
....i misli da banka ne daje licna sredstva svima koji dodju po njih zato sto se stvorila guzva...

...
Kojima mamica jos nije objasnila da lekar nije njegovo privatno vlasnistvo, kao sto su to njegova sredstva u banci...
...

Банке нису трезори у којима неко чува баш твоју лову од динара до динара,
то много другачије функционише.
Када имаш посла са банком, дужан си да знаш о чему се ту ради !

Како то,
"ти им даш кинту на чување,
а они ти врате са каматом ?"

Или ако сви дођемо да дигнемо лову - добијемо туки !

Морају се те ствари знати,
па тек онда одговарати оваквима као ја !

Poslednja izmena od moderatora:
...
Pozajmim 1000 doalra, a treba da vratim 1200 dolara.

A odakle tih 200 dolara?

Pa ni odakle. ...

Ни одакле ?
200 долара !?

А порези, нарези, зарези пикче материне ..?

... ti i ja i svi ljudi na ovom forumu, svi ljudi koji su zaposleni ili kupuju bilo šta, da li u Americi, Srbiji, Rusiji ili Kini, svi plaćaju interesnu kamatu ovde spominjanim internacionalnim bankarima među kojima su i Rotšildi.

Фин си човек и имаш потребу да објасниш - то ценим.
Али ти је знање, хммм, шупље !

Једно просто питање:
Зашто нам банкари наплаћују камату,
кад могу да наштампају пара колико им треба
и буду вољени ... онолико ! :super:

Не воле да буду вољени ? :huh:

Воле да их такви мрави као ти и ја развлаче по форумима и испирају ве-це шоље са њима ?
Баш су глупандери ! :bljak:

Али шта смо онда ти и ја, ако су они глупи ?????????? :think:

Back