Dynamic Ving Tshun (DVT) u Srbiji

и даље мешаш бабе и жабе, реалан напад и спаринг су две различите ствари...
једнако као што ни демострација није приказ стварног већ жељеног рада...
И било би лепо да не прозиваш у туђе име...

Čitam ove postove i čudim se koliko ljudi vole da filozofiraju, prozivaju, ismevaju...
Koliko vidim čovek nije nikog prozvao nego je predložio da se na seminaru uverite u vrline ili mane ove veštine.
Mislim da je veće prozivanje ono vaše "da ubi markiranta ko sivonja, ili markirant ne napada realno..."
Gluposti.
Sujeta nije dobra stvar.

Ja demonstracije shvatam kao foršpane za filmove - treba da budu lijepi za posmatrača, i da pokazuju najbolje elemente vještine ili neke tehnike. Naravno, kao što ni lijep foršpan ne znači i dobar film, tako ni dobra demonstracija ne znači dobrog učitelja. Niti se iz same demonstracije može previše saznati o samoj vještini, one služe više da zainteresuju ljude. Iole ozbiljno mišljenje može se dati tek poslije pogledanog filma, tj. nakon određenog iskustva treniranja.

Prava borba je uglavnom brza i ružnjikava za gledanje i malo se šta može vidjeti, ko bi to htio da gleda pri demonstriranju :D

Kao da je bilo nekad:
Čitam ove postove i čudim se koliko ljudi vole da filozofiraju, prozivaju, ismevaju...
Koliko vidim čovek nije nikog prozvao nego je predložio da se na seminaru uverite u vrline ili mane ove veštine.
Mislim da je veće prozivanje ono vaše "da ubi markiranta ko sivonja, ili markirant ne napada realno..." Gluposti.
Sujeta nije dobra stvar.
Prava borba je uglavnom brza i ružnjikava za gledanje i malo se šta može vidjeti, ko bi to htio da gleda pri demonstriranju :D
Што се тиче прозивања у туђе име , прочитај претходну страну па ћеш наћи :
Ma brale, najbolje je ovako, ako vec pljujete po Tassosu, dodjite na seminar, sparingujte sa njim, to jest napadnite ga realno pa cete se sami uveriti. Mozemo i da snimimo celu situaciju.
smile1.gif
и то јесте прозивка у туђе име... Да је позив упућен типа „дођите у клуб да провежбамо разне ситуације...“ не бих имао ништа против, можда бих се чак и потрудио да нађем неко слободно време и прихватим позив за дружење и размену искуства...

Дискусија се повела око циља агресивног рада демонстратора на школски напад маркиранта и разлога за такав рад... на шта је добијена тврдња да је демостратор приказао реалан рад што је опет потом оповргнуто „јер се у демонстрацији не може радити као у реалној ситуацији“ -са чим ће се свако ко је икад одрадио неку демострацију сложити...

Иначе, нема ту никакве сујете, мени је смешно колико људи неразмишљају о томе шта гледају већ све што је убрзано препознају као „деомстрацију извиђења технике у реалним условима“ ...

Poslednja izmena:
Што се тиче прозивања у туђе име , прочитај претходну страну па ћеш наћи : и то јесте прозивка у туђе име... Да је позив упућен типа „дођите у клуб да провежбамо разне ситуације...“ не бих имао ништа против, можда бих се чак и потрудио да нађем неко слободно време и прихватим позив за дружење и размену искуства...

Дискусија се повела око циља агресивног рада демонстратора на школски напад маркиранта и разлога за такав рад... на шта је добијена тврдња да је демостратор приказао реалан рад што је опет потом оповргнуто „јер се у демонстрацији не може радити као у реалној ситуацији“ -са чим ће се свако ко је икад одрадио неку демострацију сложити...

Иначе, нема ту никакве сујете, мени је смешно колико људи неразмишљају о томе шта гледају већ све што је убрзано препознају као „деомстрацију извиђења технике у реалним условима“ ...

Zasmejavas me :lol:
Prozivka u tudje ime?
Pa jedan ovde ga je prvi prozvao da napada ko sivonja :think:

Zbog toga sam i onako reagovao da dodjete na seminar. :)
Svakako ste dobrodosli na trening :)

Ljudi previse vremena provodite za tastaturom,stalno nesto kritikujete,trazite neke odgovore,objasnjenja,pravdanja ili sta vec. Dodjite da treniramo. Svi u klubu su druzeljubivi. U Beogradu je tek nastao klub,nas instruktror je jako dobar,mozete doci i pitati sta god vas zanima. Mi smo tek pocetnici ali smo kroz znoj i bol veoma brzo postali prizemni i znamo sta mogu da izvedu i nas instruktor i Sifu. Sta je realno,sta je demonstracija?
To svakako ne moze na pravi nacin da se ustanovi preko tastature. Dodjite da treniramo i da se druzimo pa ako vam se ne svidi,idite dalje.

Pozdrav svima i srecni praznici!

Ljudi previse vremena provodite za tastaturom,stalno nesto kritikujete,trazite neke odgovore,objasnjenja,pravdanja ili sta vec. Dodjite da treniramo. Svi u klubu su druzeljubivi. U Beogradu je tek nastao klub,nas instruktror je jako dobar,mozete doci i pitati sta god vas zanima. Mi smo tek pocetnici ali smo kroz znoj i bol veoma brzo postali prizemni i znamo sta mogu da izvedu i nas instruktor i Sifu. Sta je realno,sta je demonstracija?
To svakako ne moze na pravi nacin da se ustanovi preko tastature. Dodjite da treniramo i da se druzimo pa ako vam se ne svidi,idite dalje.

Pozdrav svima i srecni praznici!

Ama svi mi treniramo iha ha gooodinama ! Upravo zato i kritikujemo! Jer znamo sta je sta iz PRAKSE a ne sta su sarene laze preko foruma !

Ying-Yang. Crno-belo. Svetlo-tama. Uvek mora biti ravnoteze..... Na forumu ima toliko hvalospeva i samoproklamovanih majstora toliko nerealnih hvalisanja i reklama vestina, da ako ne bude i kritikkovanja malo, crna rupa ce se otvoriti u kosmosu i progutati svuuuuuu materiju koja postoji jer je totalno narusena ravnoteza celokupnog postojanja.

A svi bi nesto samod a hvale a na kraju meseca TRLJAJU SE PARE !

Jos nisam nasao klub da trenira nekog BEZ NEKE IKAKVE KORISTI!
Tek kada nadjem takav klub, zaobici cu ga od kritika i poceti da gledam malko drugacije.

Ok, mora od neceg da se zivi, svi nesto tu krilaticu koriste...I sta, bas si nasao od vestina da zivis? Sto nisi ucio skolu? Sto nisi zasuko rukave? Nego bi svi nesto preko neke slave i branja novca, sisanja neinformisanih da zarade preko noci......

MA NEMA BREEE, CIM PARE NEGDE SE NADJU, ODMAH TU SE CEO SISTEM VREDNOSTI IZGUBI I TU KRITICKA POLICIJA MORA DA RADI SVOJ POSAO ! :-D

@BruZli
Cao
Druze ne slazem se sa tobom, kao prvo nije svako rodjen da bude borac, oni koji su recimo mnogo dobri, ulozili znoja i truda u sebe i postigli to sto su postigli dali na takmicenju ili inace u svetu bro vestina, kao neki vrhunski prakticari, Krav Mage, Sisteme, Soko Combat System-a itd...zasto bi oni sada trebali dzabe da nude svoje znanje, jer jedno shvati znanje ti dobijas od ucitelja a umece samo od samog sebe, dakle on ti pokaze a dali ces to ikada umeti je do tebe.
Ja znam za sebe da umem dosta stvari da izvedem, treniram svaki dan, pradajem, placam putovanja da bih naucio i takodje meni niko ne daje nista za dz....dakle mani se ti toga da svako treba svkaoga da poducava dzabe, sto lekari ne lece dzabe, sto pekari ne mese i peku hlaeb za dzabe....? Sto se uopste nesto naplacuje?
Ili cemo svi sve imati za dz pa ce to biti svugde tako i u svemu tako, ili ce se znanje naplatiti. Zato postoje u svetu bor vestina recimo eto ti seminari, platis jednom, ako ti se svidja ici ces opet, a ako ne ne moras nikada vise, zavrsio si sa tim i zaobidjes tog lika/vestinu itd, a sto se treninga tice isto tako, idi na probni trening i ako ti se svidja ostani pri tome a ako ne onda kao sto rekoh zaobidji, to je uvek do same osobe, kaolio ulozis u sebe toliko ces izvuci iz sebe. Neke vestine su bolje za realnu primenu neke ne, ali to sada nije opet tema.
Dakle ovaj Tassos recimo, on covek ume, da je najjaci na planeti, naravno da nije, to niko i nigde nije rekao, ovde se reklamiraju njegovi ucenici i imaju pravo.
Ako ti se svidja snimak Tassosa idi probaj a ako ne nemoj, proso kao pasulj, sto bi Tassos sada tebe trebao dzaba da poducava, ili Majk Tajson ili bilo ko drugi...??? Jel ces dzabe trenirati MMA kod nekoga? Ja sam prijatelj sa nekoliko MMA trenera u Srbiji i ni kod jednoga nisam isao na dzabe treninge ili seminare, idem kod izvrsnih BJJ trenera i nijedan me ne poducava dzabe...i sto bi on to radio, a kao protiv pitanje sto ja to da ocekujem..? A a ko mu platim recimo 2 sata trening a on se sam od sebe odluci da me ipak poducava 2,5 sata onda je to njegovo dobra volja i bicu mu zahvalan na tome.

Dakle da ne shvatis pogresno, ako je neko dobar i kao ucitelj i kao prakticar, on ce automatski imati i dosta ucenika i vremenom ce sve ici kako treba, a oni dzabalebarosi koji bi sve za dz...e oni prijatelju nisu ni u jednoj vestini nesto postigli, a verovatno i u zivotu nista, jer lekar,pravnik,sudija,asronaut znaju koliko je tesko doci do izvrsnog stepena u necemu i oni svakako nece ocekivati da ih poducava neko za dzabe.

Pozdrav

P.S kao sto neko voli da cuka gvozdje ceo dan itd pa od toga zivi jer je varilac ili kovac, tako neko voli da se bavi bor vestinama, trenira znoji se ceo dan, cita istoriju vestina i razmislja o taktici itd.... dok neko drugi voli da kuva izucava istoriju kuvanja, skuplja recepte itd, ucio zanat za kuvara....jel sada svi oni trebaju da uce skole...jel?
Kao advokat je pametan a kuvar glup, tesar glup a lekar pametan...a sta je onda recimo lekar koji ima radionicu u garazi i voli da pravi stolove,stolice, klupe, skulpture itd...?! Glup ili pametan, Ili stolar koji je nesrecan sa svojim poslom i u kasnim 30im krece da studira ekonomiju...sada dakle pametan...ja znam da je moj komsija kao obican zanatlija (stolar)zaradio milione, otvorio ogromnu radionicu i sada zaposljava 50 radnika i radi hotele po citavom balkanu...a drugi komsijin sin je lekar u nekom domu zdravlja u cupriji gde prima mito i zivi od nekih 750 evra mescno fiksne plate i sta jos navasa sa strane. Dok ovaj drugi eto kako ti kazes NIJE ucio skolu ali je talenat za obradu drva, voleo je od uvek to i postao vrstan majstor stolar i eto...samo navodim zive primere. Nekada su ti ratnici bili najplaceniji i najugledanije osobe u mnogim drevnim kulturama....

Poslednja izmena:
Nešto za džabe sa punim pravom može da očekuje samo neko ko u 21-veku živi pod staklenim zvonom (izdržavano lice).

Obuka, putovanja na seminare u toku godine, sala i sve ostalo u toku godine koštaju toliko da je nemoguće da bilo šta tu bude džaba. Osim ako se napravi mentalna postavka da je neko dužan da od svog novca obezbedi sopstveno instruktorsko usavršavanje i plaća salu - pa ja da idem da me on tamo trenira za džabe. Ali ne vidim zašto bi to neko radio?

Ja ne ocekujem da mene neko trenira za dz, niti mi je to namera (da nadjem takvog preko foruma) ali teorijski receno, samo treniranje za dz obezbedjuje treniranje iz pravih vrednosti, zbog ljubavi prema poducavanju i prenosenju znanja, vestini..... Sve ostalo moze biti IZ LJUBAVI PREMA NOVCU ILI NEKOJ KORISTI (a i ne mora) .

Da li se secate one teme i onog padobranca od 17 godina kada je dosao na forum i rekao - Trenirao sam 4-5 godina tu i tu vestinu, e sada sam resio da naplatim to i zaradim gomilu para, kazite mi sta sve mi treba da bih otvorio klub za mlacenje para ?

Eto, to je plastican primer i nazalost nasa svakodnevnica , i tako mnooogi razmisljaju ali su lukavi, a ovaj decko je jos uvek mlad i iskren, tj neiskusan, nelukav, ali nema veze vremenom ce se i on izbezobraziti.

Ja znam puno ljudi koji treniraju svasta za dz u svom slobodnom vremenu i to rade dok neki ostali ljudi jure tudje zenske i provode vreme po kafani. Oni imaju lepo placen posao, ne robuju i ne jure novac, slavu, bogatstvo, i treniraju za dzabe zato sto to vole, zato sto uzivaju u tome sto rade, pare ako se skupe skupe se eventualno da se plati prostor, ili kupi zajednicka oprema i sl......

Mnogo smo bre kao ljudi propali, zato propada i ceo svet, sve bi da naplatimo i iskoristimo, iscezla je ljudksa dimenzija ! "Komso hajde poguraj malo majke ti, nece da mi upale kola" - Vazi komso mzoe, ali to ce da te kosta 150din, jer cu da istrosim 50 kalorija, a to naci da cu morati vise da jedem kuci, a to znaci da cu sutra zbog tebe morati da pojedem vise hrane........

Sve su ljudi nesto sracunati danas......

Stvarno postoje entuzijasti kojima su druga merila u zivotu a ne samo puki novac,( ne dele samo za dz znanje o bor.vestinama, nego ih ima iz raznih oblasti ) i ovom prilikom pozdravljam takve ljude, kada bih imao nekoliko miliona evra, takvim ljudima bih dao po jedno milionce, jer stvarno zasluzuju..... A poznavajuci ih kakvi su, oni bi taj novac dali u humanitarne svrhe, a zadrzali bi mozda neki deo da kupe svojima po jedan stan i da imaju novca da isfinansiraju studenta......

@alex , stolar i kovac jesu glupi.... Da nisu bili bi neki menadjeri, radili u Nasi, u fejsbuku, u guglu......

Da, bas to rade sto vole...neko bas voli da je po ceo dan kaljav sa crnim noktima, da svaki dan 12 sati udara velikim cekicem u komad gvojza i da ogluvi 80% u 45-oj godini zivota.....

Da stolar isto voli da se jebava sa drvecem i da guta piljevinu svakog dana, i da rizikuje da izgubi prste na onoj masini za secenje (vecina njih i ima isecene prste)

Svi oni "to vole takve svoje poslove" savetuju svoju decu - Ucccciiii uciiii sine cerko, da ne budes ovo sto ti je otac!

Ne radi se tu o parama, pare nisu nikakav pokazatelj pameti i inteligencije, pogotovo u Srbiji. Sta vise, posedovanje para je obicno i pokazatelj neinteligencije i neobrazovanja, jer samo takvi i imaju novca.... Zato sto je nenormalan svet pa se cudite sto ja hocu nesto za dz a nisam se uklopio u antihumanisticko iskoistavanje ljudi.

Lekari jesu radili za DZ, i pekari bi mesili leba za DZ da je bolji covek na vlasti, SOCIJALA BI IMALA HLEBA ZA DZ, A NE DA PLACA.... leakri i pekari ce primiti platu od drzave a ne da ti lekar kaze - Da platis nema lecenje za dz, ili umri....Ja, kao lekar sam bio po seminarima i usavrsavao sam se i placao drugima, sada je red ti meni da platis ili umri ovde ooooo pa ti bi 'teo zdrav da budes a za dz.

Covek ako zeli da radi sa drvima, metalom, i ne znam cime, postane visoko obrazovan, kreativan, pametan, i onda svojim primarnim poslom zaradjuje za egzistenciju, glupe poslove rade masine, a covek kada dodje kuci ima svoj hobi koji sluzi protiv stresa, kao razvijanje kreativnosti i umetnickog duha, pa onda izradjuje umetnicke predmete od drveta, pravi brod u boci , pravi ajfelov toranj od sibica , skuplja stari novac, glanca i polira ga a ne radi u rudniku "jer to voli" .

Niko to ne voli.... Covek koji voli da "popravlja kola" ne voli da popravlja kola, i da se savija i svakom nabija ispod kola i da mu budu crne ruke......On bi najvise voleo da testira ferarijeve bolide F1 i limuzine, ali ekvivalentno zemlji u kojoj zivi, svom obrazovnom statusu, nivou kulture i mentalnim sposobnostima nesto najblize isprobavanju/testiranju ferarijevih vozila (i jos ti placaju za to) je popravljanje stojadina i fiat punta u fazonu "drzi vodu dok majstori ne odu", " popravi ti jedno, pokvari 3 da pet dodjes" itd.

Ja se izvinjavam Tasosu i sledbenicima sto ovde sve pisem , ali svemocnom vidaru nije bilo dovoljno da me ovde prozove za kritikovanje borilackih vestina, nego je morao jos da dodje na MMA temu i tamo po drugi put to isto da napise, e eto mu sad...... Sta je koj djavo radio tamo na toj temi ako nosi grb DVT i funkcija mu je reklama DVT-a, sta se onda obraca drugima i ulazi u druge teme i potpaljivanje vatre....

Ovde ovo izreceno nije upuceno DVT-u niti trazim da me neko poducava DVT-u za dzabe niti ih kritikujem sto naplacuju, sve ispisano je bilo uopsteno, i preneseno sa drugih tema.

Људи, нема потребе да се препуцавате овде.
Ако баш желите, направите неку другу тему па удрите...
Тражићу од модератора да брише такве постове убудуће.
Ако неког занима нешто о ДВТ-у нека се обрати мени или нека дође на тренинг па нека пита.
Свако је добродошао.
Ова тема је за људе које ДВТ занима. Кога не занима, нема овде шта да тражи.

Back