Dynamic Ving Tshun (DVT) u Srbiji

Снимак је са демонстрације WT-a приликом отварања нове школе у једном граду у Немачкој.
Ништа није монтирано нити прилагођено због самог снимка. Све је било потпуно контролисано и одмерено.
Човеку који је наступао са Си-Фу-ом није фалила ни длака са главе. (уосталом и он је био у самом врху тадашњег ЕВТО)
Ове горе безвезне коментаре нећу да кометаришем.
Ко жели да се увери како све то изгледа може да дође на следећи семинар ДВТ-а.

Kratko i jasno :ok:

Demonstracija borilacke vestine mora biti takva kakva bi inace bila u stvarnoj situaciji inace se ne bi zvala demonstracija.

Интересантно, али ја нисам видео ни једну демонстрацију где је маркирант напао као у стварној ситуацији.... што ће рећи да бржи, агресивнији рад оног ко показује нема никакве везе са оним што би стварно урадио да га неко нападне?

Интересантно, али ја нисам видео ни једну демонстрацију где је маркирант напао као у стварној ситуацији.... што ће рећи да бржи, агресивнији рад оног ко показује нема никакве везе са оним што би стварно урадио да га неко нападне?

Izvini, a kako se to napada u stvarnoj situaciji?
Markirant je krenuo da udari, to je dovoljno.

Ljudi na demostracijama prezentuju vestninu na ovaj nacin, ne bi li nekog privukli da im dodje na trening. Uveren sam da ni jedan majstor, u slucaju nekog sukoba, ne bi cekao da ga neko napadne, tako da je pitanje kako bi to izgledalo, ali to je vec sta bi bilo kad bi bilo. Ovo je samo jedan, po meni, dobar vid marketinga, pogotovo sto ne vredja nikoga.

Da li postoje snimci ljudi iz Srbije, sto rade Tasosovu liniju, na Youtube-u, ili nekom drugom sajtu?

За снимке у оквиру ИДВТА организације одговоран је и пита се искључиво ГМ Тасос.
Снимака из Србије још увек нема. Када ће их бити он ће одлучити.
Имао сам част да је Си-Фу због мене прекинуо семинар ове године у априлу (Тубинген, Немачка) како би снимио моје извођење power punch-a.
Био је изузетно задовољан, али када ће се објавити тај снимак зависи од њега.

Ако сте у близини Београда или Смедерева, најбоље је да дођете и погледате тренинг. То је боље од снимака ;)

Распоред тренинга имате овде на сајту:
http://www.dvtserbia.com/

Поздрав

Izvini, a kako se to napada u stvarnoj situaciji?
Markirant je krenuo da udari, to je dovoljno.

Има један леп рецепт за разбијање илузија око напада и одбрана од истих...
Ставиш неког дрчнијег вежбача наспрам себе и даш му задатак да те нападне свим средствима(ударци, хватови ...) с тим да не стане на твој први контакт са њим већ тек онда кад више не буде у стању (не буде желео) да настави... Пробај па ми реци како је испала демонстрација при мало реалнијем нападу (да, чак и оваква ситуација је у контролисаним условима и са свом психолошком припремом коју на улици често немаш -осим уколико ниси ти тај који изазива тучу)....

Поента приче је да презентација вештине треба управо то и да буде, приказујеш тако да се могу уочити бар неке од одлика тих вештина. Слажем се да се то не може тек тако приказати при озбиљнијем нападу маркиранта већ само при нападу умереном брзином... Друг ствар је уколико инструктор/мајстор жели да промовише сопствену спремност, тад мора да ради снажно и прецизно, али и тада би требао да дозволи маркиранту да изведе озбиљан напад...

Poslednja izmena:
Има један леп рецепт за разбијање илузија око напада и одбрана од истих...
Ставиш неког дрчнијег вежбача наспрам себе и даш му задатак да те нападне свим средствима(ударци, хватови ...) с тим да не стане на твој први контакт са њим већ тек онда кад више не буде у стању (не буде желео) да настави... Пробај па ми реци како је испала демонстрација при мало реалнијем нападу (да, чак и оваква ситуација је у контролисаним условима и са свом психолошком припремом коју на улици често немаш -осим уколико ниси ти тај који изазива тучу)....

Поента приче је да презентација вештине треба управо то и да буде, приказујеш тако да се могу уочити бар неке од одлика тих вештина. Слажем се да се то не може тек тако приказати при озбиљнијем нападу маркиранта већ само при нападу умереном брзином... Друг ствар је уколико инструктор/мајстор жели да промовише сопствену спремност, тад мора да ради снажно и прецизно, али и тада би требао да дозволи маркиранту да изведе озбиљан напад...

Ne radi se o tome da li markirant zeli da nastavi ili ne, u realnoj situaciji bi se i demonstrator poneo drugacije tako da to ne mozes da uporedjujes.

Ne radi se o tome da li markirant zeli da nastavi ili ne, u realnoj situaciji bi se i demonstrator poneo drugacije tako da to ne mozes da uporedjujes.

Ако ће мајстор другачије да се понаша кад дође до реалне ситуације, па који се онда толико уживљава кад је у питању обична демострација где њему лично не прети никаква опасност?

И ето нас опет на почетку ове мини дискусије започете у поруци #66 .... Дакле због чега се мајстор залеће на маркиранта који га реално не угрожава ?

Опет, можда ја и грешим кад сматрам да демостратор вештину приказује онда кад је у стању да се креће у складу са маркирантовим кретањем и при том контролише ситуацију у толикој мери да не дође до озбиљнијих повреда?

Ако ће мајстор другачије да се понаша кад дође до реалне ситуације, па који се онда толико уживљава кад је у питању обична демострација где њему лично не прети никаква опасност?

И ето нас опет на почетку ове мини дискусије започете у поруци #66 .... Дакле због чега се мајстор залеће на маркиранта који га реално не угрожава ?

Опет, можда ја и грешим кад сматрам да демостратор вештину приказује онда кад је у стању да се креће у складу са маркирантовим кретањем и при том контролише ситуацију у толикој мери да не дође до озбиљнијих повреда?

Normalno da ce realnije da se ponasa, u smislu nece mu ni trebati toliko udaraca da bi zavrsio borbu ;)
Demonstracija sluzi da bi neko video sta sve moze da se uradi.

Kako bi ti radio demonstraciju - slow motion? :lol:

Normalno da ce realnije da se ponasa, u smislu nece mu ni trebati toliko udaraca da bi zavrsio borbu ;)
Demonstracija sluzi da bi neko video sta sve moze da se uradi.

Kako bi ti radio demonstraciju - slow motion? :lol:

Рад у складу са оним што ти даје маркирант не мора да буде успорен, већ треба да буде управо као што сам и рекао- у складу.
Начин извођења демострација не који си навикнут није ту да би ти показао вештину већ да би се нека вештина/мајстор приказала као супериорна... Одради вежбицу коју сам већ описао ... биће ти понешто јасније.

Рад у складу са оним што ти даје маркирант не мора да буде успорен, већ треба да буде управо као што сам и рекао- у складу.
Начин извођења демострација не који си навикнут није ту да би ти показао вештину већ да би се нека вештина/мајстор приказала као супериорна... Одради вежбицу коју сам већ описао ... биће ти понешто јасније.

Ma brale, najbolje je ovako, ako vec pljujete po Tassosu, dodjite na seminar, sparingujte sa njim, to jest napadnite ga realno pa cete se sami uveriti.
Mozemo i da snimimo celu situaciju. :)

Ovako mozemo do sutra :roll: da li je preterao ili nije, da li je markirant realan u napadu ili nije.
Izvolite na seminar. :hvala:

Ako je mogao da sparinguje sa GM Lun Kaiem i GGM Leung Ting-om, moze i sa vama. :)

и даље мешаш бабе и жабе, реалан напад и спаринг су две различите ствари...
једнако као што ни демострација није приказ стварног већ жељеног рада...
И било би лепо да не прозиваш у туђе име...

Back