- Poruka
- 1.397
Najdraži brojevi Dylana Doga su mi prva epizoda Zora živih mrtvaca, Tihi ubojica, Dvorac strave, Dama u crnom, Posljednji uštap i Morgana.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Upravo sam kupila novi broj-"Mržnja nikad ne umire"
neeeeeda pogodim, hrvatsko izdanje, crtež očajan, priča patetična![]()
pa Sclavi je otišao u penzijuNikada više neće napisati i nacrtati stravične priče poput Tame, Prokletog Dana, Dogodiće se sutra, Dame u crnom, koje si mogao da čitaš dok napolju sivi oblaci prekrivaju nebo, dobuje kiša ili fijuče vetar krzo sneg zimi, i da se potpuno prebaciš u situaciju...
neeeee
Veseli Četvrtak koji već godinama kod nas izdaje Dylana
još ga nisam raspakovala iz plastike
čekam da gustiram
a Veseli četvrtak sad ima posebna izdanja - reprinti starih brojeva od početka u obliku knjige tvrdih korica sa po 3 do 4 epizode
Nikada više neće napisati i nacrtati stravične priče poput Tame, Prokletog Dana, Dogodiće se sutra, Dame u crnom, koje si mogao da čitaš dok napolju sivi oblaci prekrivaju nebo, dobuje kiša ili fijuče vetar krzo sneg zimi, i da se potpuno prebaciš u situaciju...
pa ja i imam skoro sve brojeve koje je Dnevnik izdao - samo mi fali prvi Doktor Ksarabas
i izvinjavam se na sitničarenju ali kada sam ga ja čitao bio je Dilan ne Dylan
a i na srpskom je bilo ''stotinu mi vampira'' a ne ''judo plesaču'' , ne znam kako je u tom broju
mislim da DD nikad više neće biti isti...
hehe, to je to
ne zaboravi ''Senke''
pa ja i imam skoro sve brojeve koje je Dnevnik izdao - samo mi fali prvi Doktor Ksarabas
kupovala sam ih još onda (p.n.e)
kad su oni pukli Horus je nekoliko brojeva objavio pa i on puče
Veseli Četvrtak se hrabro drži
a hrvatska izdanja sam takođe kupovala na moru i u striparnici Darkwood
verovatno je u originalu ''Judo plesaču''
ima itekako dobrih novih Dylana i od drugih scenarista
Sclavi napravi par remek dela a onda krene sa nebulozama i kopiranjem filmova
to mi je uvek smetalo
volim originalne priče
e da
Uspomene nevidljivog je masterpiece
pa i Senke
eno mi PUN ORMAN Dylana
inače sam kolekcionar fanatik
mislim ceo fazon u prvoj epizodi je skoro prekopiran kultni Romerov film ''Noć živih mrtvaca''
meni je to glupo
izvinjavam se ako diram Sclavija![]()
znam ja to vrlo dobrosa vampirima je izraz mnogo više u duhu samog stripa, a i srpskog jezika
što se tiče filmova,pa skoro ceo opus DD je u vezi sa horor filmovima 70-80 ih, gotovo sve teme su reference na neke od kultnih ili B horora tog vremena, taj strip je svojevrsni omaž horor filmu
pa ne može baš i ime filma da prekopirasa vampirima je izraz mnogo više u duhu samog stripa, a i srpskog jezika
što se tiče filmova,pa skoro ceo opus DD je u vezi sa horor filmovima 70-80 ih, gotovo sve teme su reference na neke od kultnih ili B horora tog vremena, taj strip je svojevrsni omaž horor filmu
pa eto, vidim da se u principu razumemo
i eto,, ''noć živih mrtvaca'' je recimo originalni naziv, ali je ''doktor ksabaras'' mnogo prikladniji za prvu epizodu stripa
Pogledajte prilog 415207
nema potrebeŠalim se malo, ti ako o'š izbriši![]()
Ja volim te omaže filmovima i knjigama, tako sam naučio dosta, ''upoznao'' italijanski slešer horor, zipa Fulčija i Ardžentea i saznao za mnoge knjige horora ali i poezije, filozofije...Lik koji je to pisao je bio suvi genije, držati toliko podataka u glavi a opet ne preterivati ni sa čim i uvek postizati taj lavkraftovski ''doom'' efekat, sivila, praznine, raspadanja, bespomoćnosti...Vidim da i neke nove epizode pokušavaju da to kopiraju ali je bledo i ispada kritika potrošačke civlizacije, više politički nego dramatično u smislu radnje...Ovo je jedan od poslednjih starih koji sam kupio, čisto da se podsetim kako je ''nekada bilo''...Za razliku od mnogih drugih strip junaka Dilan je za mene uvek bio zaista živa osoba, na neki čudan način...Često mi se dešavalo i čak i danas dešava da u nekoj situaciji pomislim ''šta bi Dilan sada uradio''...![]()
pa ne može baš i ime filma da prekopira![]()
e i ovaj volim naravno - omaž je Psihu![]()
DD nisam čitao kao klinac.![]()