Dylan Dog

• Začetnik teme Začetnik teme StripFan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Diylan Dog je zakon! Jedan medju najboljih stripova koji postoje.....skoro svi brojevi mi se svidjaju.Brat i ja sakuplamo i grabimo svake brojeve koje naletimo :)
Da li je neko gledao film Dellamorte Dellamore aka Cemetery Man?

Novi DD U Hrvatskoj original broj 196
DD_LU_114.jpg

Gre'ota da na ovu temu padne prasina ...cisto malo da je rastresemo ,par informacija !
Za sve ljubitelje DD sprema se film ,ali to verovatno vec znate :p ! Vidim da se Paji nije svideo reziser ,meni njegovo ime nista ne govori ali nadam se da pojedinacni likovi nece toliko uticati na konacni dojam o filmu ...
Sto se najbolje epizode stripa tice ...moram iskreno da priznam da nisam bas toliko sve zapamtio i da dugo nisam imao kontakt sa stripom ,ali vremenskoj distanci od 10-12 godina ,oduprele su se dve epizode . Prva je 'Motel Bejts" a druga je ...hmmm ,pa ne znam joj naziv ali secam se glavnog negativca ,naime ,u toj epizodi Dylan juri za ubicom koji se krije pod maskom egipatskog boga ...Anubisa ! Eto ,pa ko zna neka me ispravi ili dopuni moj post ;) !

Poslednja izmena:
Ja licno mislim da ce film oskrnaviti sam lik Dilan Doga ( ne uzimajte mi ovo za zlo ) :)...Licno meni omiljeni strip i junak, Veseli cetvrtak je nesto najbolje sto se moglo desiti u prethodnih par godina kad se pogledaju stvari koje nas okruzuju sto se kulture i umjetnosti tice. :)
Odrzavala su me Ludens izdanja, do pojave VC....a za najbolji broj se stvarno ne mogu odluciti, svaki mi ima pricu sa sebe i ne bih mogao izdvojiti jedan. :)
Spomenuo bih Paolu Barbato, kao pravo osvjezenje za lik Dilan Doga, i osobu koja je nametnula svoje vidjenje ovog junaka i tako se uvrstila u barem meni najbolje scenariste. :)
Sjecam se odusevljenja oko broja Nekropolis, i par skepticnih izjava za njene dalje radove, ali koliko se meni cini, ona se pokaza u jos boljem svijetlu.
Zanima me sta vi mislite o Ksabarasu, meni je cak mozda za nijansu drazi od Dilan Doga. :) Mozda zbog tog znaka vjecnosti i besmrtnosti koji ima na svom liku.
Uostalom Dilan Dog je odlican strip. :)

Sve najbolje...Sklavi je neverovatno načitan i maštovit čikica...:)
Obožavao ga je i Umberto Eko...
Homer, the Bible and Dylan Dog are so great, I can read them every day!

(Umberto Eco)
http://www.evolver.at/reloaded/Dylan_Dog_Tiziano_Sclavi_Comic
Jedan od retkih koje mogu i danas posle x godina od poslednjeg sakupljanja da čitam...
Omiljene epizode...
''Goblin,Iz Dubine,Dogodilo se sutra,Posle ponoći,Sjećanje na Nevidljivog,Tunel užasa,Dama u crnom...''
Ima ih još dosta u poslednje vreme sam skinuo veći broj doduše čitam stare epizode do 92.-ge,3.-će,u hrvatskom reprintu i ponovo iščitavam...

e ljudi,primetio sam jednu neopisivu glupost u vezi Dylan Dog "univerzima".....

naime on u SKORO svakoj epizodi mora da "obrne" neku zensku(najcesce lepoticu manekenskog izgleda) a za koju je zapravo vezana radnja epizode..................mislim,cemu bas toliko forsiranje sto se toga tice,nikada mi nije bilo jasno.........

u realnosti od bi odavno zakacio neku polnu bolestinu,s obzirom na taj beskonacni broj partnerki....

i jos jedna glupost,cesto epizode imaju manje-vise hapy end,dilan uz epizodnu manekenku resava slucaj,i deluje kao da ce njih dvoje provesti ostatak zivota srecno i zadovoljno............medjutim,sledeca epizoda i od zene iz prethodne epizode nema ni traga ni glasa,vec se pojavljuje neka nova i sve u krug.........

sta vi,kao fanovi Dilana, mislite o tome?
Komentar u skladu sa avatarom:lol:
Nego šta misliš da on radi između svojih avantura i on je čovek ko i svi?:per:
Inače nisu sve partnerke iste odnosno iste su na prvi pogled ali kad se zađe malo dublje vidiš da je većina tih veza tako napravljena da i nije za trajanje...Jednostavno on je težak i nesiguran čovek sa neizvesnim izvorom prihoda...
PS ako neko ima link za dylan dog ''gospodar tišine'' nek ga prosledi...

Ostavi na Hollywood - u da upropasti najbolji strip svih vremena...Mozda Brandon Ruth i lici fizicki na Dylana ,ali karakter uloge nema veze sa vezom o stripu...Inace najbolje epizode su mi ; "Iza ogledala","Oci zla","Poslednja stanica uzas"...

Back