Dylan Dog

• Začetnik teme Začetnik teme StripFan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pazi,od svih dnevnikovih stripova Dilan je najosetljiviji
Dovoljno je par citanja da se crveni rub unisti,i govorim o pazljivom citanju.
Znam iz iskustva jer sam imao dosta Dilana od dnevnika u glanc stanju.
Glupo je sto si cinican prema masnom,ako imas bolje-fotoaparat pa pokazi,jer ce uvek vise vredeti od "nazovimo ga" kolekcionarski DD.

pa vredi kolekcija sad 10 000 dinara... a kolekcionarski samo jedna knjiga 1300...

ne kazem da su dnevnikovi dd kvalitetni ali ovi od masnog su krs. masni je ok lik ne pljujem njega nego samo ocuvanost ovih stripova. a masni je sasvim ok decko.

Moj zemljak,vranjanac DocA danas prodao svoju DD ZS kolekciju ocuvanu za 5- (sa brojevima 27,30,38,49 ocuvanim za 5 )za 520 evra,sa 4 specijala.Toliko o tome koliko vredi
Meni bash i ne vredi mnogo,nastojim da skupim DD EXTRA-pristupacan,lep dizajn(nema BLAZINE),imam zs brojeve 27,30 ,48 ostaje mi samo jos 39

Moj zemljak,vranjanac DocA danas prodao svoju DD ZS kolekciju ocuvanu za 5- (sa brojevima 27,30,38,49 ocuvanim za 5 )za 520 evra,sa 4 specijala.Toliko o tome koliko vredi
Meni bash i ne vredi mnogo,nastojim da skupim DD EXTRA-pristupacan,lep dizajn(nema BLAZINE),imam zs brojeve 27,30 ,48 ostaje mi samo jos 39

pa to sto je neka zaista budala dala 500 eurica ne znaci da je to i vrednost :hahaha:

Može neko da mi objasni koja su ti "Kolekcionarska" i "Extra" izdanja DD-a?

extra ti je izdanje od slobodne dalmacije i ludensa. obicno izdanje kiosk. sad je izasla epizoda 60 Frankenstajn.

A kolekcionarski dd izdaje veseli cetvrtak. to ti je ukoriceno izdanje sa tri epizode u jednoj knjizi i ide od broja 1.

extra isto ide od broja jedan ali imas 4 epizode za koje nisu dobili pravo. te 4 epizode su objavljene u dnevnikovom dd... a bice i u ovom kolekcionarskom. :)

extra ti je izdanje od slobodne dalmacije i ludensa. obicno izdanje kiosk. sad je izasla epizoda 60 Frankenstajn.
čekaj jel to kao što VČ ima "super book" ili su to najobičnije epizode?

A kolekcionarski dd izdaje veseli cetvrtak. to ti je ukoriceno izdanje sa tri epizode u jednoj knjizi i ide od broja 1.
aham, pretpostavljao sam da je to onaj ukoričeni... A jel su to objedinjene obične epizode koje redovno izlaze na kioscima u izdanju VČ?

čekaj jel to kao što VČ ima "super book" ili su to najobičnije epizode?

aham, pretpostavljao sam da je to onaj ukoričeni... A jel su to objedinjene obične epizode koje redovno izlaze na kioscima u izdanju VČ?

ne superbook je sasvim posebna edicija.

da to kolekcionarsko izdanje su prve epizode dd koje se sada reprintuju u mnogo boljem otisku.

extra ti je serija u kojoj su hrvati reprintali takodje iste epizode.

dakle sto se epizoda tice extra sd i ludens, dnevnikov dd i ovaj kolekcionarski su identicni. s tim sto extra fale 4 epizode.

aham, Ok, skapirao sam... Hvala :worth:

ja imam i neke epizod e System Comics-a, čuo sam da je to izlazilo samo do 15 epizode... Da li će četvrtak te epizode objavljivati?

veseli je sada sa redovnim DD krenuo od cak 210 epizode.. a one su po redu daleko posle svih koje su objavljivane u srbiji .. a i hrvatskoj. dakle veseli izdaje najnovije epizode sto se redovnog izdanja tice..

sto se kolekcionara tice on ce sve da objavljuje od pocetka.. mada je pitanje kad ce dostici epizode system comicsa .. trebace dosta vremena... system comics je objavljivao od 83. epizode.. dotle treba da izadje 27 kolekcionarskih izdanja... ako bude i izlazio dvomesecno trebace pet godina ! A gde je cak posle 210. epizoda carobni frulas :D :D :D

Poslednja izmena:
nekih 1350 mislim

DD_VCKI_1.jpg

Back