Двери излазе на изборе као независна листа

Poruka
22.423
Двери излазе на изборе као независна листа

Двери излазе на изборе као независна листа

Двери неће постати само још једна политичка странка већ широки надстраначки покрет који почива на новом народном договору. Појавићемо се на изборима као независна политичка изборна листа на којој ће се наћи велики број угледних људи и стручњака који су до сада одбијали да се политички ангажују. Прерастамо у Покрет за живот Србије који ће на изборе изаћи под слоганом Србија пре свега.

...

Цео текст можете прочитати на адреси:
http://www.dverisrpske.com/tekst/1876441

1876443-ddd.jpg

:klap::klap::klap:
 
http://www.dverisrpske.com/tekst/1876446
ЗА СВЕ НАШЕ ПОРОДИЦЕ: говор Бошка Обрадовића на конференцији за медије Двери – Покрет за живот Србије
Штампај | Пошаљи на е-пошту

Србија се налази у ланцима неколико доминантних монопола који контролишу комплетан друштвени и државни живот, и својом тежином готово нас онемогућавају да слободно дишемо. То је удружена монополска доминација западних амбасада, зеленашких страних банака, домаћих тајкуна, корумпираних политичара и контролисаних медија, која немилосрдно експлоатише Србију као своју колонију. Србија је наша земља и једино јој ми, обични грађани, желимо добро.

Ако смо свесни да се налазимо у огромној домаћој и светској духовној и економској кризи, ако је јасно да странке више не могу да воде народ већ имају обавезу да следе потребе народа, онда нас криза враћа базичним вредностима које смо били занемарили, породици и социјалној солидарности на првом месту, даје нову снагу и позива у Покрет за живот Србије.

Залажемо се не само за промену режима већ и за промену комплетног система вредности у Србији.

Породицу стављамо у центар друштвене пажње и према њој желимо да прилагодимо реформе медијског, просветног, здравственог и економског система. Наш идеал је вишедетна породица која мора постати и државна политика борбе против беле куге у Србији. За нас је централно министарство за бригу о породици кроз које се држава дугорочно посвећује промоцији рађања и културе живота, борби против болести зависности и реформи закона о раду и пореског система у корист вишедетних породица, трудница и младих брачних парова.

За нас је посебно важан социјални патриотизам као брига за ближњег и заједницу, проширивање породичног модела на читаво друштво. Србија је довољно богата земља, и у њој нико не сме бити социјално понижен и гладан, и не смеју владати оволике социјалне разлике и неправде, не сме се догодити несташица млека и хлеба.

Таква је и економија ка којој тежимо: домаћинска, у којој основни природни и привредни ресурси морају бити у нашим рукама јер је то услов нашег економског препорода. За нас су село и пољопривреда темељ опстанка Србије.

Ми смо за јаку Србију слободних људи, државу која брани народ и територије од других, а грађане од себе. Не кради државу, не кради народ – треба да постане главна унутрашња политика у Србији! Интересује нас спољна политика само српског интереса и Србија нам је пре свега. Једино српске интеграције немају алтернативу. Не стидимо се да кажемо „Срби смо и поносимо се тим” и инсистирамо на културно-просветној и спортској политици идентитета. Сматрамо да има наде да све још није у потпуности пропало и да је време за ново одушевљење, и то је позив је који упућујемо свима који се још нису предали!

Наше политичко деловање засниваће се на држању речи, поштовању зацртаних програмских принципа и враћању морала, поштења, родољубља и части у политички живот Србије. Онај ко на следећим изборима буде гласао за нас знаће коме је дао свој глас. Јер ми нисмо партија – ми смо социјални и политички покрет породичних људи.

Проглашавамо пропаст свих досадашњих договора између власти и народа и излазимо пред вас са предлогом новог народног договора, тражећи вашу подршку да на овим начелима градимо нову српску политику и кандидујемо је на следећим изборима. Двери су спремне да понесу политичку одговорност и иницирају нови политички покрет за живот Србије.
 
http://www.dverisrpske.com/tekst/1876445
СРБИЈА ПРЕ СВЕГА: говор Владанa Глишићa на конференцији за медије Двери – Покрет за живот Србије
Штампај | Пошаљи на е-пошту

Стање у Србији које је свима познато и које се може описати као распад друштва, државе и свих институција довело нас је у ситуацију да схватимо како је политика толико озбиљна ствар да је не треба препустити само политичарима, као и то да су одлуке које се односе на све наше животе толико озбиљне да их не треба препустити само странкама. Двери зато данас објављују да су спремне да изађу на следеће изборе како би стање у Србији мењали, како би режим приморали да оде, али и темељно променили систем који би могао поново да створи сличне режиме.

Двери у ову борбу улазе са новим људима које неће промовисати као лидере, са новом визијом друштва заснованог на породици и породичним вредностима и са новом организационом формом која неће бити још једна странка већ политички покрет оличен у независној изборној листи на којој ће бити људи од угледа у својој средини локалној и стручној.

Дакле, нећемо бити странка како бисмо избегли да направимо само још један расадник негативне селекције у Србији, место где ће се рађати болесне лидерске амбиције и хијерархијска окоштала структура. Као покрет, ми ћемо бити место окупљања лично проверених и повезаних људи, покрет заснован на међусобном поверењу и вери у визију новог друштва које стварамо улазећи у заједнички подухват мењања Србије из темеља. Без страначке структуре, страначких органа и подређености учесника покрета некаквим страначким централама, без обећања да ће учешћем у овом подухвату људи добијати право да по освајању власти пљачкају народну имовину и узурпирају општи интерес, Двери прерастају у покрет који ће се на изборима појавити као независна изборна листа.

Потребно је постојећи политички систем доградити народним иницијативама каква је и независна изборна листа Двери. Потребно је да у институције система уђу и они који нису нужно ограничени страначким поделама, они који би могли да буду контролори странака у смислу подсећања на обавезу да оне заступају интересе бирача који су гласали за одређене програме, а не да се после погодбама страначких олигархија потпуно мења изборна воља грађана. Само на овај начин моћи ћемо да из апатије и изборне и политичке апстиненције покренемо преко 60 одсто грађана Србије који данас не желе да учествују ни у чему што има везе са политиком, странкама и изборима. У том мору људи који су одустали од политичког живота због дубоке корумпираности страначког система постоји огроман резервоар креативне енергије која нам је потребна како би Србију променили и покренули из жабокречине у којој се сада налазимо.

Ова дубинска промена политичког и изборног процеса у Србији потребна нам је како бисмо ослободили канале за промену садашњег модела друштва, и заменили га на породици и породичним вредностима заснованом моделом.

У Београду, 10. фебруара 2011.
 
Двери излазе на изборе као независна листа

Двери излазе на изборе као независна листа

Двери неће постати само још једна политичка странка већ широки надстраначки покрет који почива на новом народном договору. Појавићемо се на изборима као независна политичка изборна листа на којој ће се наћи велики број угледних људи и стручњака који су до сада одбијали да се политички ангажују. Прерастамо у Покрет за живот Србије који ће на изборе изаћи под слоганом Србија пре свега.

...

Цео текст можете прочитати на адреси:
http://www.dverisrpske.com/tekst/1876441

1876443-ddd.jpg

:klap::klap::klap:
Logo mi je malo...
LDP-logo-creveni.jpg
 
Dverima zameram sto se vise bave "drugovima", nego kapitalistickom bandom koja nam cerupa zemlju (gde doduse ima nekih bivsih "drugova" - u tom slucaju se slazem).

Brine me i uticaj nase dijaspore putem finansijske podrske.

Daj Boze da je sve to ok i dobronamerno, ali ne bi bio prvi put da zemlje domacini zloupotrebe veze nasih emigranata sa maticom.

U svakom slucaju, pre bih njima dao glas nego Borisu, Tomislavu, Kostuniju, Cedi, Velji ili Vuku...
 

Back
Top