Dveri-DJB

Svejedno, bitno je da sam u pravu. A ta četvrtina stanovništva ove zemlje su debili ili jajare, odavno smo to već utvrdili :kafa:

Onaj ispod cenzusa nije nikad u pravu jer je nevažan. Ona većina za koju misliš da su debili i jajare isto misle o tebi i verovatno su u pravu jer su većina, a većina su jer si i sam glasao za njega čim si ispod crte. i tako u krug dok AV-u to ne dosadi, a izgleda da neće. I živeće srećno do kraja života-vašeg ispod cenzusa...

Onaj ispod cenzusa nije nikad u pravu jer je nevažan. Ona većina za koju misliš da su debili i jajare isto misle o tebi i verovatno su u pravu jer su većina, a većina su jer si i sam glasao za njega čim si ispod crte. i tako u krug dok AV-u to ne dosadi, a izgleda da neće. I živeće srećno do kraja života-vašeg ispod cenzusa...

Ne, zato što se to ne meri količinom podrške, inače bi i Hitler bio u pravu. A takođe me zabole šta oni misle o meni, zamisli koliko bih se potresao kada bih na ulici video pacijenta u ludačkoj košulji koji viče da hoću da ga ubijem. Uzgred, oni za koje sam ja glasao su u parlamentu...

Ne, zato što se to ne meri količinom podrške, inače bi i Hitler bio u pravu. A takođe me zabole šta oni misle o meni, zamisli koliko bih se potresao kada bih na ulici video pacijenta u ludačkoj košulji koji viče da hoću da ga ubijem. Uzgred, oni za koje sam ja glasao su u parlamentu...

I vrlo su uspešni verovatno.Menjaju život na bolje, zbog njih je više posla, hleba...

Falice im tvoj glas i opet ce imati ko sa DSS 4,99% al Skat ce pruziti priliku da se ponove izbori na nekim birackim mestima zbog nepravilnosti.

Kakvo ponavljanje izbora? Jedan poziv menja sve. Kradule će šatro malo da plače, Starešina će malo da preti u izbornoj komisiji i bije jadnu Gocu Uzelac i stvar rešena.

Još uvek je Radule najbolja opcija koja de zalaže za individualne vrednosti, decentralizaciju države, kontrolu javne potrošnje (transparentnost), smanjenje poreza.. Bolje u ovom trenutku ne treba tražiti..

- - - - - - - - - -

Uz to ne nudi kadrove već ih traži u narodu :).. Sve ono što već postoji godinama u razvijenim zemljama..

Hoću, samo prvo moraš da mi kažeš šta misliš da sam neozbiljno rekao? Budući da je prvi uslov da se Singapur razvije u ono što je danas bio da se oslobodi kolonijalne vlasti, pa tek onda implementacija odgovarajućeg ekonomskog modela. Dotle je Singapur bio malo ribarsko mesto. A ako si mislio na ovo oko posledica po protivnike režima, tu sam bio veoma ozbiljan, ali ćeš me razumeti zašto nije pametno pisati detaljnije o tome...

Неозбиљно је то што мислиш да екон није најважнија друштвена компонента. Нешто на чему се друштво ломи или ствара. Нисам ни ја дипл. економиста, па ми је све ово било донекле страно. Међутим, истина је да нема моћне и удобне државе без растерећеног капитализма.

Неозбиљно је и то што не разумеш да је Сингапур постао моћан захваљујући британској чизми, а не упркос њој. Исто важи за Хонг Конг. СГ и ХК пореде се са Америком, а Индонезија и Филипини са Тајландом.

Неозбиљно је то што мислиш да екон није најважнија друштвена компонента. Нешто на чему се друштво ломи или ствара. Нисам ни ја дипл. економиста, па ми је све ово било донекле страно. Међутим, истина је да нема моћне и удобне државе без растерећеног капитализма.

Неозбиљно је и то што не разумеш да је Сингапур постао моћан захваљујући британској чизми, а не упркос њој. Исто важи за Хонг Конг. СГ и ХК пореде се са Америком, а Индонезија и Филипини са Тајландом.

Daću ti kratak pregled istorije Singapura pre povlačenja Britanaca. Nerazvijena oblast sa veoma izraženim siromaštvom, 75 odsto Kineza i ostalo Malajci i Indijci, bande, kriminal plus komunistički pokret. To je otprilike rezultat vladavine Britanaca, dok je sve ostalo delo samih Singapuraca. Može sve to da se izgugla, proste činjenice su u pitanju. Razvoj Singapura, za razliku od Hong Konga, tekao je uprkos Britancima, ne zahvaljujući njima.

Što se ostalog tiče, mislim da ekonomija nije najvažnija komponenta društva prvenstveno zato što je ona zavisna od drugih faktora, a i zato što različita društva postavljaju različite prioritete i svaki od njih je legitiman dok ne počne da prerasta u diktaruru, poput Vučićevog režima.

Daću ti kratak pregled istorije Singapura pre povlačenja Britanaca. Nerazvijena oblast sa veoma izraženim siromaštvom, 75 odsto Kineza i ostalo Malajci i Indijci, bande, kriminal plus komunistički pokret. To je otprilike rezultat vladavine Britanaca, dok je sve ostalo delo samih Singapuraca. Može sve to da se izgugla, proste činjenice su u pitanju. Razvoj Singapura, za razliku od Hong Konga, tekao je uprkos Britancima, ne zahvaljujući njima.

Što se ostalog tiče, mislim da ekonomija nije najvažnija komponenta društva prvenstveno zato što je ona zavisna od drugih faktora, a i zato što različita društva postavljaju različite prioritete i svaki od njih je legitiman dok ne počne da prerasta u diktaruru, poput Vučićevog režima.

Живот су им загорчали.

"During the 50 years following Raffles’s establishment of his free-trade port, Singapore grew in size, population, and prosperity. In 1824 the Dutch formally recognized British control of Singapore, and London acquired full sovereignty over the island. From 1826 to 1867, Singapore, along with two other trading ports on the Malay Peninsula— Penang and Malacca—and several smaller dependencies, were ruled together as the Straits Settlements from the British East India Company headquarters in India. In 1867 the British needed a better location than fever-ridden Hong Kong to station their troops in Asia, so the Straits Settlements were made a crown colony and its capital Penang, ruled directly from London. The British installed a governor and executive and legislative councils. By that time, Singapore had surpassed the other Straits Settlements in importance, as it had grown to become a bustling seaport with 86,000 inhabitants. Singapore also dominated the Straits Settlements Legislative Council. After the Suez Canal opened in 1869 and steamships became the major form of ocean transport, British influence increased in the region, bringing still greater maritime activity to Singapore. Later in the century and into the twentieth century, Singapore became a major point of disembarkation for hundreds of thousands of laborers brought in from China, India, the Dutch East Indies, and the Malay Archipelago, bound for tin mines and rubber plantations to the north."

Легитимност система и различита мишљења отпадају у поређењу са резултатима.

DUJA687W0AIDLtp.jpg:large

sve ok cak i ove besplatne knjige mogu da progutam , ali univerzalna socijalna zastita

Poslednja izmena:
Sigurno neću glasati za njih i briga me šta će dugoročno značiti po obe strane, ali zanimljivo mi je njeno formiranje. Zajedno mogu do cenzusa. Svako ko pređe cenzus odnosi više odbornika Vučiću. Biće interesantno, možda se dobro zakuva na kraju.

Тачно је то да прелазак цензуса Коалиције Двери-Доста је Било: "За цензус спремни!" одузима гласове Вучићу. Једино је проблем што код двераца који су одрађивали послиће за сваки режим од када постоје, као и код бившег Вучићевог министра Смрадуловића , увек постоји варијанта да се приклоне СНС-у. Тако да се надам се да (ако пређу цензус) неће склопити пост-изборну коалицију са Вучићем.
Јер, ако су и сами непринципијелна предизборна коалиција (дверци за Русију, Смрадуловић за ЕУ; дверци су за "домаћински капитализам", Смрадуловић за нео-либералну варијанту, итд), шта нам гарантује да неће направити непринципијелну пост-изборну коалицију са СНС? Њихово "маме ми"? Ахахаха.

Poslednja izmena:
Dveri samostalno nisu baš u najidealnijoj situaciji da pređu cenzus.

Politika se ne može voditi slepo.
Да нису толико кењали против друга Ђида по налогу Вучића, могли су у ту већу коалицију, где је Хамдија као нека мало умеренија десница, ту је и Санда Рашковић Ивић са којом су већ били у коалицији, па тако да не би било баш толико ненормално и неприципијелно да су дверци ту ушли (бај д веј имају економски програм дословце преписан од ДС-а, и то онај социјал-демократски економски програм који је донешен када је друг Ђидо био председник ДС-а). Овако иду у коалицију само са ДЈБ, а када су само две странке у коалицији, онда се претпоставља да су бар у нечему блиске, а дверци и ДЈБ немају баш ништа заједничко осим ваздуха који удишу.

Да нису толико кењали против друга Ђида по налогу Вучића, могли су у ту већу коалицију, где је Хамдија као нека мало умеренија десница, ту је и Санда Рашковић Ивић са којом су већ били у коалицији, па тако да не би било баш толико ненормално и неприципијелно да су дверци ту ушли (бај д веј имају економски програм дословце преписан од ДС-а, и то онај социјал-демократски економски програм који је донешен када је друг Ђидо био председник ДС-а). Овако иду у коалицију само са ДЈБ, а када су само две странке у коалицији, онда се претпоставља да су бар у нечему блиске, а дверци и ДЈБ немају баш ништа заједничко осим ваздуха који удишу.

Zašto se pretpostavlja da su bar u nečemu bliske? Naprotiv, kada postoje samo dve stranke u predizbornoj koaliciji, to je često slučaj stranaka različitog polariteta koji se objedinjuju zarad viših interesa.

Tako je recimo slučaj koalicije u Crnoj Gori između Narodne stranke i Liberalnog saveza Crne Gore, gde si imao ljude ne samo drastično drugačijeg političkog stanovišta već gotovo dijametralno suprotstavljenog nacionalnog duha tj. opredeljenja. Dešavalo se da ljudi koji su klicali za Veliku Srbiju i oni koji pod Cetinjem pišu kvazi-ustaške grafite stoje na tribinama zajedno.

Poslednja izmena:
Zašto se pretpostavlja da su bar u nečemu bliske? Naprotiv, kada postoje samo dve stranke u predizbornoj koaliciji, to je često slučaj stranaka različitog polariteta koji se objedinjuju zarad viših interesa.

(...)
Ма немој ми рећи...

Постизборно да, може, зарад вишег циља, али предизборно не, јер то је онда непринципијелна "цензус" коалиција.

Ма немој ми рећи...

Постизборно да, може, зарад вишег циља, али предизборно не, јер то је онда непринципијелна "цензус" коалиција.

Ja upravo govorim o predizbornim koalicijama, a ne o postizbornim, zato što je poenta približavanja formiranje "narodnog fronta" dva polariteta kako bi privukli više glasača.

Ta tzv. Narodna sloga je osvojila blizu četvrtine glasova u Crnoj Gori (izbori 1996. godine).

Дверце и Смрадуловића заправо везује једино то што су на напредњачком Фокус радију, на интернет радију "Снага народа" (док су га Обрадовић и Глишић заједно контролисали и док се тамо водила кампања за "Двери" уз помоћ Марка Јанковића), и по режимским таблоидима учествовали у најгорој могућој сатанизацији Друга Ђида, па вероватно ни овај није имао намеру да их у ЊЕГОВУ коалицију прима (вероватно их и не сматра правом опозицијом). А у тој коалицији је поред горе поментих и десничар Никола Јовановић бивши ДСС-овац са којим се дверци одлично знају па је и то разлог више да се дверци нађу у великој народњачко-социјалдемократској коалицији - али дверци су сами себи ту могућност урушили сатанизацијом најбољег градоначелника од времена Бранка Пешића до данас.

Исто важи и за Смрадуловића, стечајног управника који је уништио стотинак српских фирми, требао да одговара са осталим члановима стечајне мафије али се умешала америчка амбасада, звезда Фокус радија и бивши Вучићев министар, који је исто испаљивао најгоре бљувотине према другу Ђиласу, и тиме помогао Вучићеву сатанизацију друга Ђиласа. Та сатанизација НАЈБОЉЕГ ГРАДОНАЧЕЛНИКА коју је наложио Вучић, била је рецимо стотинак пута обимнија него према покојном Оливеру Ивановићу.
Не постоји други разлог зашто дверци и Смрадуловић нису у коалицији са другом Ђидом, него тај што су учествовали у његовој сатанизацији!
Пази као, Марко Видојковић и Слободан Антонић могу да седе заједно на трибинама те коалиције, а као дверци и Смрадуловић не могу са другом Ђидом, али могу узајамно да се љубе мада је Смрадуловић на политичкој мапи много даље од декларисаног програма двераца - управо због тога што су дверци свој економски програм буквално преписали од социјал-демократског програма који је усвојила ДС у време друга Ђида.

- - - - - - - - - -

(...)

Ta tzv. Narodna sloga je osvojila blizu četvrtine glasova u Crnoj Gori (izbori 1996. godine).

Ма пусти ме бре Црне Горе. То је друга држава, медитеранска микро-држава која живи од туризма, и друга нација са другачијом ближом и даљом историјом, и не може баш ништа да се пореди са Србијом.

Poslednja izmena:

Back