Два краја комунистичког насљеђа

Тачно, управу си. Пробијање кроз Санџак у ЦГ. Мало сам тањи са тим њиховим упадом у ЦГ-у.
Шта се ту тачно збило, откуд им снаге после дебакла на Сутјесци да потуку четнике Црне Горе?
Možda @Лекизан zna više o tome kako su se oporavili i odakle im snage.

Mi smo zivjeli u najljepsoj drzavi na svijetu koja se se zvala Jugoslavija i koja je bila bez granica.
Europa, koja je bila podijeljena i bila drzava sa granicama, je ukinula granice izmedju sebe i stavila nama Jugoslavenima, granice izmedju sebe.

Не сери! Европа ти ставила границе?
Остварење тисућлетњег сна ти је ставило границе а не Европа.
Европа је само мало помогла остварењу тог сна у пуном обиму.
Чудно ми да не уживаш у том сну или нас подхебаваш.

Не сери! Европа ти ставила границе?
Остварење тисућлетњег сна ти је ставило границе а не Европа.
Европа је само мало помогла остварењу тог сна у пуном обиму.
Чудно ми да не уживаш у том сну или нас подхебаваш.
Ne nerviraj se.

prestala je 1948, SFRJ potrajala do 1991.
а што ви изБосне кад год видите исправну реч одмах је изговарате погрешно, а биће и да пишете...

какво Љ у наслеђу?
откад то?

јел то она фора "Колегинице, јел се пипе двацетшес одвојено јал заједно?"
"пише се двадесет и шест сељанчуро неписмена"

:D

а што ви изБосне кад год видите исправну реч одмах је изговарате погрешно, а биће и да пишете...

какво Љ у наслеђу?
откад то?

јел то она фора "Колегинице, јел се пипе двацетшес одвојено јал заједно?"
"пише се двадесет и шест сељанчуро неписмена"

:D
Pitaj moderatora 🤣

Bravo, pokazao si fotografiju Drenovića sa ustašama. Mora da se sada sjajno osjećaš.
Aj života ti pogledaj teme poput ,, Saradnja četnika sa okupacionim snagama tokom Drugom svetskom rata" ili ,, Saradnja četnika sa ustašama".
На фотографији уопште није Дреновић.
Тачно, управу си. Пробијање кроз Санџак у ЦГ. Мало сам тањи са тим њиховим упадом у ЦГ-у.
Шта се ту тачно збило, откуд им снаге после дебакла на Сутјесци да потуку четнике Црне Горе?
Дебакл су тада доживели и четници, масовно су завршили у логорима попут Ђуришића и целог његовог штаба.
Одговор је савезничка помоћ у виду оружја па су се брже опоравили од четника којима је била та помоћ ускраћена.

IMG_20220812_125842.jpg

Опште је познато да је све што има неку уметничку вредност изграђено у Краљевини од стране како српских инжењера тако и руских архитеката и пројектаната побеглих из комунистичке Русије.Штета што је један део тога уништен у другом рату.

Kako nema pročitaj svoj prethodni post!
Моја објава је била везана за уметничку вредност грађевина у Краљевини, и не знам какве везе то има са онима што су их у другом великом рату рушили, уз твоју констатацију да "нама" то није битно.

Back