Dva fakulteta, devet jezika...i buranija

vidis, meni neugledna odsoba koja je zavrsila dva fakulteta i savladala devet jezika i koja pljuje po onima koji su zahvaljujuci dobrom baratanju loptom obezbedili dobru egzistenciju, ne izaziva divljenje nego sazaljenje..u najmanju ruku...
a izaziva i neke negativnije reakcije, al necu da budem brutalnija..
sta ovo drustvo ima od njenog tolikog skolovanja ako ona to nije uspela da primeni i drustvu time doprinese?
da li misli da svako ko zavrsi neki fakultet treba da bude bogom dan da to odmah i napalti?
skolovanjem svako od nas samo ulaze u sebe da bi imao vece mogucnosti..
to sto neko svoje mogucnosti ne ume da iskoristi, nije probelem drustva nego njegov licno..
a ja nesto nisam ni sigurna da je doticna neugledna gospodja nesto i savladala to sto je zavrsila..
jer da jeste, mogla je sebi sjajnu egzistenciju da obezbedi samo kao prevodilac ili kao neko ko ima skolicu stranih jezika..
ovako, knjiski moljac, nesposoban za zivot..a takav nije potreban nikome..
zasto je njenih dva fakulteta i devet savladanih jezika (mora da racuna hrvatski, bosanski, crnogorski, slovenacki...:roll:) vrednije od necijeg automehanicarskog zanata, ako ga je covek dobro savladao i odlicno od toga zaradjuje jer svojim radom i popravljanjem automobila doprinosi ovom drustvu?
zasto neko ko je vrhunski sportista, jer ima jednostavno vise motorickih nego mentalnih potencijala, ne treba da bude vredniji jer je te svoje potencijale teskim radom doveo do vrha, od nekog ko je nesposoban knjiski moljac, ko je nesposoban za zivot i opsanak i kome je jedina sposobnost da ide naokolo i mase licenciranim papirom..

Smokvo, ti li si??!:D

Tek sad počeh da čitam temu i sve bih ovo isto takođe da kažem! :lol:

A svoju decu savetujem naravno da uče-fakultete, po dva jezika, sport...I da idu odavde koliko ih noge nose...

Smokvo, ti li si??!:D

A svoju decu savetujem naravno da uče-fakultete, po dva jezika, sport...I da idu odavde koliko ih noge nose...

smokvu i mene mesaju uglavnom zbog sisa i do sada zbog mozga nisu :)
i ja sam svoje dete gurnula u sport i strani jezik od trece godine
u ono sto je njenim potencijalima bilo blisko
u medjuvremenu, gurnula je da zavrsi fakultet..hvala bogu lepo i lako joj ide, pa ce i na master, ali sam je za to vreme gurnula da ima i ``zanat`` u rukama
za jednu ino licencu sam je gurnula ja, za drugu je gurnuo otac
i sad ima mnogo vece mogucnosti na samom startu
pa da li ce preko, da li ce ovde - neka izabere sama
nase je samo da nasoj deci pomognemo usmeravanjem da izaberu sami ono u cemu se najbolje osecaju, a sto moze da im omoguci dobar zivot - pa bilo da su automehanicari, bilo da su plasticni hirurzi

Poslednja izmena:
smokvu i mene mesaju uglavnom zbog sisa i do sada zbog mozga nisu :)
i ja sam svoje dete gurnula u sport i strani jezik od trece godine
u ono sto je njenim potencijalima bilo blisko
u medjuvremenu, gurnula je da zavrsi fakultet..hvala bogu lepo i lako joj ide, pa ce i na master, ali sam je za to vreme gurnula da ima i ``zanat`` u rukama
za jednu ino licencu sam je gurnula ja, za drugu je gurnuo otac
i sad ima mnogo vece mogucnosti na samom startu
pa da li ce preko, da li ce ovde - neka izabere sama
nase je samo da nasoj deci pomognemo usmeravanjem da izaberu sami ono u cemu se najbolje osecaju, a sto moze da im omoguci dobar zivot - pa bilo da su automehanicari, bilo da su plasticni hirurzi

Znači-Smokva i ti niste samo lepe majke:think:??! Hmmm....

:lol:

.... još jedno viđenje iste stvari, ali iz jednog drugog ugla, meni lično najrealniji i najbolji post na temu, pa ga izdvajam:

Zapravo, mi ne znamo sta je ona za svog radnog vijeka uspjela ili ne
samo znamo da ima malu penziju? kao i vecina pezionera
koji su...tranziciju jedva izgurali tj jos nisu pomrli od gladi...

sto se usporedbe vrhunskog sportiste i kako kazes knjiskog moljca tice
missim, ti...knjiski moljci ukoliko su produktivni doprinose razvoju nauke, umjetnosti...
to ima uticaj na nase svakodnevni zivot i buducnost ljudskog roda
s druge strane, profesionalni sportista je...zabavljac, poput glumca
toliko je i koristan
nista ja nemam od toga sto pero trci brzo na sto metara...
dok...knjiskih moljaca imas raznih, ako me kapirash....
i sve to nema veze s njenom malom penzijom
koja je posljedica neceg sasvim drugog
raspada drzave i sistema u kome se mnogi
a najvise oni koji su uceni i ucili da znanje i rad imaju vrijednost i svrhu uopce nisu snasli
pogledaj reprezentativne kadrove nasih najvecih stranaka
mahom lopov i neznalica, al...snalazljiv
njima nit treba 9 jezika, nit ce im trebat penzija...snasli se
al kako ?
I ko sam ja da krivm...knjiskog moljca sto ne zna nista o
samopromociji bez pokrica i lopov...pardon, biznisu : )

Poslednja izmena:

Back