Posto vidim da ne znas, da ti JA ovako neuk kazem.
Thermite sece armaturu ogromnom eksplozijom (udarnim talasom) i ravija temperaturu od 2500 stepeni koja TOPI celik.
I da, ja VERUJEM da je on koristen da bi se srusile kule.
Evo jos nekoliko cinjenica oko toga:
-Zgrada je 6 nedelja pre dogadjaja promenila vlasnika
-Vlasnik je ODMAH promenio polise osiguranja, u kojima se posebno osigurao za slucaj teroristickog napada.
-Vlasnik je na sudu dobio odstetu od SEDAM milijardi dolara.
-Jos pre rusenja, obezbedio je sebi pravo da AKO se desi da se zgrade sruse ON poseduje ekskluzivno pravo da ponovo na tom mestu podigne zgrade.
-U vezi sa prethodnim: Pred novim vlasnikom je na "stolu" bila zakonska OBAVEZA da iz kula ocisti SAV azbest, koji je shodno tehnologiji gradnje u vreme zidanja bio koristen, mislim za prskanje celicnih nosaca protiv korozije(ovo je samo pretpostavka,zasto je azbest koristen).Procena troskova tog uklanjanja je iznosila skoro MILIJARDU dolara.
Samo ovo je dovoljno da pobudi sumnju.Ali, ajmo jos malo:
-Zgrada 7 se srusila u pola 6 popodne, skoro 5 sati posle rusenja kula.Po zvanicnoj verziji srusila se zbog pozara, i ostecenja od pada kula, iako je ona najdalja od svih drugih zgrada koje su okruzivale kule,a koje su uprkos velikim ostecenjima jos uvek stajale.
-U zgradi 7 se nalazilo sediste CIA,FBI, komandni centar za kule, odeljenje za berzanske poslove, istazni deo za prevare na berzi....Rusenjem zgrade 7 , prakticn je zatvorena istraga protiv ENRONA za veliku prevaru sa strujom u Kaliforniji vrednu 70 milijardi dolara, kao i jos nekoliko prevara drugih kompanija.Sam gradonacelnik djulijani je pre rusnja zgrade 7 rekao da ce se srusiti, sto je poprilicno simptomaticno za vreme kada je rekao(pre rusenja ijedne kule).
-Postoji nekoliko izjava ljudi koji su jasno culi eksplozije kako u podrumu, tako i za vreme rusenja kula.
-Postoje snimci na kojima se jasno vide tzv. "zabice" koje prethode kontrolisanom rusenju kako kula, tako i zgrade 7.
-Da ne ponavljam ponovo sve, nego da kazem samo-10 sekundi za pad?
ali da malo razjasnim TVOJE gluposti:
Pada predmet slobodnim padom.Izmereno vreme pada 9 sekundi.
Takav isti predmet pada tako sto se bar 100 puta sudari(100 spratova) sa necim drugim.Kako se sudari tako pocinju zajedno da padaju.
MIT(eto, jedan fakultet na "ceni") kao sto tvoj profesor ima PRINSTONE, kaze da kod takvog "palacinka" rusenja procenjeno vreme pada zgrade iznosi vise od MINUT I PO!!!!!
Ovi izgleda nisu bili podlozni zakonima fizike.Ili je mozda logicnije da im je eksploziv "prokrcio" put?
-Kada sam rekao sjedinjeni mislio sam na bezoblicnu masu rastopljenog celika spoejnog sa betonom.To je apsolutno nemoguce u slucajevima kada temepratura gorenja kerozina iznosi "samo" 650 stepeni.Ali je sasvim moguce ukoliko je koristen thermite koji razvija temperaturu od 2500 stepeni.
Da ne sirim pricu o onom "avionu" koji je udario u Pentagon, te o vesti odmah posle udara prvog aviona kako je jedan avion otet, ali je prinudno spusten an neki aerodrom(vest je jednostavno nestala, kao i avion da ne pricam o otmicarima u njemu), te o tome da je prvi avion koji je udario u kulu, SAT vremena leteo potpno van svakog koridora i da to nije bilo primeceno...............
Ali nema veze, mi sto imamo gradjevine, svaka nam cast.
A amerikanci?Oni izgleda prave stospratnice od papira.

BAr po vama.