Duša u religiji

pravoslavci se klanjaju ikonama-idolopoklonstvo,napadaju sve druge religije i onda se cude sto njih svi napadaju,bojenje jaja za vaskrs je paganski obicaj,paljenje badnjaka za badnje vece je obicaj slovena dok su bili verovali u boga sunca-barem nam je tako pricao nastavnik veronauke koji je i pop.

A jel taj svestenik postuje te obicaje ili ne pali badnjak ?

cudna-je-stvar-dusa-niko-ne-zna-gde-se-nalazi-ali-svi-znaju-kako-boli.jpg

Citajuci pojedine postove, iscudjavah se, zgrozih...
mogu samo konstatovati,,, vecina pise o Dusi sa podsmehom i ruganjem prema Bogu, istinama Bozijim sto su strasni grehovi, ismejavanjem mene ,,(slava Bogu jer je u Boziju slavu )
i onda pitate se sta je i gde je to dusa,,, a pisete o necemu o cemu zapravo i ne znate,,, Pre svaga mogu vam poruciti da treba IMATI DUSU da bi ste znali o njoj .

Mene zanima GDE JE DUSA?

Ako je u mozgu, u KOM JE DELU mozga?

Zamisli da se i toga znanja i saznanja dokopa neko ko bi to zloupotrebio , kao sto se zloupotrebljavaju mnogobrojna dela ljudske misli i ruku ?!
Neki Bil Gejts , sa onom njegovom "premudroscu o prenaseljenosti Planete " ili neki "mladi , gnevni ili mozda ne pod obavezno cak ni tako mlad , ali ipak previse gnevan na sve i svakog" i pokrene "Ples kostura" po sopstvenom Spisku , pa cak i nasumice ...
Ko bi pretekao ?
Nasi ili njihovi ?
Ili ni nasi , ali ni njihovi ...?

Zamisli da se i toga znanja i saznanja dokopa neko ko bi to zloupotrebio , kao sto se zloupotrebljavaju mnogobrojna dela ljudske misli i ruku ?!
Neki Bil Gejts , sa onom njegovom "premudroscu o prenaseljenosti Planete " ili neki "mladi , gnevni ili mozda ne pod obavezno cak ni tako mlad , ali ipak previse gnevan na sve i svakog" i pokrene "Ples kostura" po sopstvenom Spisku , pa cak i nasumice ...
Ko bi pretekao ?
Nasi ili njihovi ?
Ili ni nasi , ali ni njihovi ...?
Moma Kapor je to uprostio:

„Za razliku od Beograda koji nema para, Ženeva nema dušu. Ne znam šta je gore.”

Back