Dune - verzije

gost 13024

Domaćin
Poruka
3.927
Postovani igraci..

Moram da priznam a zasto da ne bih, vec sam negdje pisao na ovom podforumu, da se u racunare ito pomalo razumijem, ali u igre veoma slabo i slabo ih igram i jos da stvar bude gora malo vremena imam za iste..

No bilo kako bilo, nekada davno igramo sam Dune igricu koja mi se dopala, pa kasnije nje i Dune 2..

Nakon toga sam stao.. Citajuci svasta nesta, razumih da se ova vrsta igre podijelila u neka dva tabora, i sad ne znam sta je sta jer jednostavno nisam u tom svijetu igara pa i ne pratim...

Sad me interesuje sledece...

Da, zaboravih reci da sam skoro nasao Age of Empires, i nije losa a ni zahtjevna za masinu (veoma skromnu koju kod kuce imam) /PII, 433Mhz, 10GB Hdd, 128 RAM/..

Dakle molim iskusne gamere da mi napisu..

Sta je sve islo posle Dune 2 i kako se razgranalo, koje sve igre su napraljene i kojim putem treba ici da se uprati kontinuitet onakve Dune 2 kakvu sam igrao..

Ko je voljan da izdvoji malo strpljenja za mene, molim da mi napise sto sam trazio i ako je moguce da ostavi linkove za ono stobi mogla moja kucna skromna masina da podnese...

Mnogo pozdrava i Hvala..

Vas GZ..

tab503

Tabana po forumu
Administrator
Poruka
97.935
DUNE
DUNE2
Command and conquer
red alert
Tiberian sun
Emperor battlef for dune
red alert 2
Generals

Ako nisam slucajno neki nastavak zaboravio to je redosled kako su pravljenje igre po redu.
glavno granjanje je bilo kod coommand and conquer i red alert posto je red alert pratio zbivanje rata na zemlji (da se tako izrazim) dok su tiberian sun i emperor pratili pricu dune.
Generals je najnovija igra iz tog serijala i potpuni zaokret jer nema veze sa prethodnim nastavcima vec imaginaran rat
ameri, teroristi, kinezi (koliko se secam posto sam igrao pre 2 godine)
Tebi licno savetujem Empperor battle for dune jer je nastavak dune a mnogo je dobro uradjena (ide na 4 cd-a) ali posto imas brz net koliko sam video ma poslu mozes da skines sa bitcometa ripovanu verziju od nekih 280MB koja kad se otpakuje ode na skoro 2 GB tako da su ripovani samo filmovi.
I mnogo je dobro uradjeno imas cak i crva koji izlazi iz peska i jede ljude :)
Naravno nije 3d Nemas puno kretanje u prostoru kao recimo u ground control 2 vec je izometrijski prikaz i imas samo kao u warcraftu pomeranje gore dole po visini.
Ali malo googlaj i proveri da li moze da se igra na tvojoj masini posto je u vreme kad je izasla bila jako zahtevna (ne pise u readme fileu kolika je minimalna zahtevnost pa ti ja ne mogu pomoci).
Ako ne mozes da je igras onda obavezno
TIBERIAN SUN

gost 13024

Domaćin
Poruka
3.927
Veoma opsirno objasnjenje..
Zahvaljujem.. Sad nemam instaliran BitCommet i nisam sa tim vjest jer rijetko koristim tu vrstu programa uopste..

U svakom slucaju i ovakva informacija je vise nego odlicna, a ako neko ima i moze u medjuvremenu da stavi linkove, a i sam cu da trazim..

Hvala ...GZ.

gost 13024

Domaćin
Poruka
3.927
Hmmm.. Kako sam procitao prethodni post od Tab503 obradovao sam se mnogo, ali avaj..

Odlucio sam se za Tiberian sun i krenuo u potragu.. Nasao sam malo more toga, i sah/mat..

Vise ja veze nemam sta da skinem i kako.. Skinuo sam neku datoteku od nekih 50 MB ali nece dase pokrene.. Do vraga sa igricama tu sam totalni laik..

Da li vi momci i djevojke (ako ih ima) mozete da mi date neki link koji ce da mi odradi posao kako valja ili da me uputite detaljnije oko svega ovoga..

Hvala..