Духовни водич?

• Začetnik teme Začetnik teme milsu
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa ne razumes onda Bozansku ljubav :heart:

jedino je ona savrsena

LJubav ide do pravde

ne prelazi tu granicu....

a onda se ispoljava i mudrost i MOC

A Bog je ljubav a ne pravda...

Znaci Bog je ljubav a ta ljubav je u savrsenoj ravnotezi sa pravednoscu mudroscu i moci :heart:

Znaci osnovne Bozje osobine su
LJUBAV, PRAVEDNOST, MUDROST I MOC
Ko dete kad nauči pesmicu pa je recituje i kad je prilika i kada nije.
Ne mož da odoli...:lol:

I kakve ovo veze ima sa onim što ti čovek rekao?

I ko normalan može da razume da ljubav ubija i kažnjava?
Da laže ljude da će ih naraniti pa ih pobije?

To sto ti konstantvo radis to je izvrtanje pisma i klevetanje Boga
al to radis na svoju stetu
U Bibliji lepo piše, crno na belo, koliko je ljudi pobio i zašto.
Lepo piše i da je slagao gladne ljude da će ih nahraniti.

I sad ja izvrćem i klevećem? E svašta...

Izvrćeš ti koja sve to nazivaš ljubavlju.
Svaku gadost iz Biblije izvrneš na ljubav i uživaš u životu.

Prijatn ot i bilo. :aha:

Meni je lepo jer vidim poztivne strane :aha:

Kako li je tebi kad tako negativno razmisljas :confused: :rida:

Odakle ti ideja da negativno razmišljam. Samo sam realna.

Realnost i to u šta ti veruješ ne idu zajedno. :confused:

Samo ne mogu da verujem da to ide toliko daleko,
da u rastrzanju dece od strane medveda, silovanju pijanog oca,
ubistvu gladnih ljudi i da ne nabrajam dalje, vidiš ljubav.

Al dobro.. ne moram ja baš sve da razumem...

Ne, ja sam ateista. :)
Popovima nisam platio ispisnicu iz pravoslavnog stada (krstili su me kao bebu bez moje dozvole ali nisam u fazonu da tuzim moje roditelje i popove za ugrozavanje slobode misljenja/opredeljenja i iskoriscavanja moje nesposobnosti da se izrazim - mada imam par slika na kojima se vidi da negodujem plakanjem tokom obreda).

Хахаха , мора да је вода била ладна...

Ил је поп био гадан...

А с кољко љет су тебе покрстили?

pa ne razumes onda Bozansku ljubav :heart:

jedino je ona savrsena

LJubav ide do pravde

ne prelazi tu granicu....

a onda se ispoljava i mudrost i MOC

A Bog je ljubav a ne pravda...

Znaci Bog je ljubav a ta ljubav je u savrsenoj ravnotezi sa pravednoscu mudroscu i moci :heart:

Znaci osnovne Bozje osobine su
LJUBAV, PRAVEDNOST, MUDROST I MOC

Причаш контрадикторно и од куде бре ти знаш шта сам ја упознао а шта нисам.
Ако је Бог Љубав како то да онда љубав његова важи само до правде (или што ти велиш "иде до правде") , зар не иде и даље , зар не надилази правду?
Ако је не надилази , онда се не може рећи да је Бог љубав , него се мора рећи да је Бог правда.
У том случају љубав је испод а правда изнад, управо онако како ти постављаш ствари , али опет неуклапаш своју поставку са (вероватно) неким цитатима , дакле указујем ти на нелогичност таквог става.

Ако је Бог заиста Бог , онда нема потребе да у њему постоји равнотежа или неравнотежа, он мора бити изнад могућности неравнотеже , јербо је равнотежа само корекција неравнотеже.
Дакле или погрешне термине користиш , онако како си их напамет научила при том не разумевајући шта говориш , или разумеш шта говориш а намерно манипулишеш терминологијом.

Poslednja izmena:
Izvinjavam se za offtopic ali u vezi je sa citiranim delom posta 'besmrtne'.

Da li Bozji postupci zarenja, paljenja, potapanja, ubijanja itd... itd... spadaju u dobre postupke? Da li ih opravdavas i ako da, iz kog razloga ih opravdavas?

Ako je Bog sveznajuci, onda je morao da zna da ce stvoriti i bagru koju ce u raznim situacijama morati da pali i potapa. U tom slucaju je sa namerom kreirao pomenutu bagru kako bi ih zario/palio i potapao a takvo ponasanje i nije bas za pohvalu.

Ako nije znao da ce biti i bagre medju ljudima, onda bas i nije sveznajuci i cela prica o savrsenosti i sveznanju/istini itd.. pada u vodu... Ako kazes da je na tu bagru Sotona delovao - pa Bog je svojim nedelovanjem/neinfomisanoscu/nespremnocu dozvolio Sotoni da moze da radi sta mu se hoce pa nije u redu da mu je alibi taj nevaljalac sto je zloupotrebio, kako kazu na forumu, 'slobodnu volju'.

Kakvo je tvoje objasnjenje?

Па јес , ово ти је добро питање, то сам ја пито једног старог проту , нако имо је тада око 80 љета, добричина, умро бог душу да му прости.
Па вели он :"Шта да ти кажем синко ето шта ће јадни Бог , тако су и њега разапели и убили исти ти које је он покушаво довести у ред, неморе се туј ништа исправити, него ко оће да буде добар оће а ко неће џаба му сва прича."

Мислим објашњење није на бази логичке перцепције већ више нако емотивне. Ал мислим није лошо.

Шта ти мислиш?

Ne, ja sam ateista. :)

Ма о.ц. то је јасно из авоина се види.

Него питам из ког си атеизма испо , из православног или неког другог?

Знаш у Совјетији за време Стаљина , обавеза је била да високи чланови централног комитета наведу из које религије потичу(традиције) , наравно да се подразумевало да су сви атеисти иначе не би ни догурали до тих функција ( ме не само до функција , не би одмакли даље од Сибира) , него су то тражили стога да се има у виду , јербо није исто атеиста из ислама и атеиста из православља као ни на пример француски атеиста, другачији су то типови атеизма.

Ма о.ц. то је јасно из авоина се види.

Него питам из ког си атеизма испо , из православног или неког другог?

Знаш у Совјетији за време Стаљина , обавеза је била да високи чланови централног комитета наведу из које религије потичу(традиције) , наравно да се подразумевало да су сви атеисти иначе не би ни догурали до тих функција ( ме не само до функција , не би одмакли даље од Сибира) , него су то тражили стога да се има у виду , јербо није исто атеиста из ислама и атеиста из православља као ни на пример француски атеиста, другачији су то типови атеизма.

Ne bih da se mešam, al nisi u pravu.
To o čemu ti pričaš - to su ti kameleoni. Nekadašnji "pravoslavni ateisti" danas su najbolje crkvene mušterije. Jer su se vremena izmenila. :D

Ne bih da se mešam, al nisi u pravu.
To o čemu ti pričaš - to su ti kameleoni. Nekadašnji "pravoslavni ateisti" danas su najbolje crkvene mušterije. Jer su se vremena izmenila. :D

Извинте ме код ујка Луја , ал за чега нисам у праву ?
Па само сам навео историјске чињенице.

А те камелеоне лично не познајем, не знам ни једног бившег комунисту који сада иде у цркву , нити знам и једног бившег црквењака који је сада комуниста.

Чуо сам за ту причу, то бабе вако воле да причају по селу, али колико сам ја упознат таки не долазе у цркву.
А врло сам упознат.

А те камелеоне лично не познајем, не знам ни једног бившег комунисту који сада иде у цркву , нити знам и једног бившег црквењака који је сада комуниста.

Чуо сам за ту причу, то бабе вако воле да причају по селу, али колико сам ја упознат таки не долазе у цркву.
А врло сам упознат.

Izvinjavam se ali mi se čini da si malo slabo ...a vrlo sam upoznat. Zbog nekih svojih godina života ja veoma dobro pamtim vremena kada su crkve bile...prazne. A onda vremenom se dogadjalo da bivši komunisti masovno postajahu vernici. Isto tako je bivalo i sa onima SPS koji su nasledili prave komuniste. Pamtim vreme kada je Vuk Drašković radio u kabinetu visokog komunističkog funkcionera a danas je vernik samo tako. Znam u gradu kojem živim mnoge ali mnoge koji su skoro preko noći postali vernici.
A ovo je zanimljivo.Kada sam u svoje vreme, mnogo davno, ulazio u crkvu zamalo me ne isteraše iz srednje škole a crkva i škola su preko puta jedno drugom.

Pojednostavio prota nacisto ali svodi se na to. Za takav savet nisu potrebne religije/popovi/razne kontradiktorne knjige vec zdravo roditeljsko i uz njega gradjansko vaspitanje. Za 'duhovnim vodice' tu nema mesta.

Ма јес вала, слажем се , сем оно за грађанско воспитање, то би укино.
То је ионако уведено чисто као контра веронауци, шташ , комунизам убер алес.

Ма јес вала, слажем се , сем оно за грађанско воспитање, то би укино.
То је ионако уведено чисто као контра веронауци, шташ , комунизам убер алес.

mnogi ne znaju da se ponasaju. nije im na vreme receno kako. bolje je od malih nogu uciti decu nekoj opstoj kulturi nego ih zbunjivati pricama da deda mraz ne postoji ali zato je bog stvaran i ako ne volis boga, koga ne vidis, ode ti dodjavola...

Извинте ме код ујка Луја , ал за чега нисам у праву ?
Па само сам навео историјске чињенице.

А врло сам упознат.

Ateizam nema veze sa istorijom. :)
A ja ne znam ni jednog bivšeg komunistu koji je i sada komunista. A kamoli crkvenjaka.
Koliko sam ja upoznat, niko ne dolazi u crkvu. Jer se računa jedna obična nedeljna liturgija, kad sipi ladna kiša, a treba se mete kupus za zimu.

Ateizam nema veze sa istorijom. :)
A ja ne znam ni jednog bivšeg komunistu koji je i sada komunista. A kamoli crkvenjaka.
Koliko sam ja upoznat, niko ne dolazi u crkvu. Jer se računa jedna obična nedeljna liturgija, kad sipi ladna kiša, a treba se mete kupus za zimu.

Слабо ко долази, то си у праву.
Атеизам има и те како везе са историјом.
Но добро ...

Back