Духовни водич?

Autor teme je citirao delove iz knjige Miće Jovanovića,a Mića se bavi Kabalom.
Citirao je delove sa Objave.com,a tamo ima toliko toga smešnog do suza,sa tim što su ljudi mnogo tolerantniji,i svaka im čast za to.
Da se vrati Mići,koji je imao 67 reinkarnacija i čiji je vodič Ahton Re.
U razgovoru sa njim rekao sam mu da uradimo moju regresiju i da će onda da napiše svoje životno delo jedino pravo i istinito.
Moj prijatelj Mića je svojevremeno mislio da je ON taj,on je mislio,a ja sam mu odmah rekao da nije,jer on je mislio,a čovek koji je razgovarao sa njim zna da je ON taj.
Jedini vodič kroz moj život je sam Gospod Bog Isus Hrist.
Ne postoje duhovi ,anđeli,đavoli i ostali andromoljci.
Čovek koji podiže svoju svest može da stupi u kontakt sa Gospodom Bogom.
Ko ima oči videće,ko ima uši čuće.
Uzdizanjem svesti,pokajanjem i činjenjem moralnog dobra,čovek počinje da vidi i da čuje.

Autor teme je citirao delove iz knjige Miće Jovanovića,a Mića se bavi Kabalom.
Citirao je delove sa Objave.com,a tamo ima toliko toga smešnog do suza,sa tim što su ljudi mnogo tolerantniji,i svaka im čast za to.
Da se vrati Mići,koji je imao 67 reinkarnacija i čiji je vodič Ahton Re.
U razgovoru sa njim rekao sam mu da uradimo moju regresiju i da će onda da napiše svoje životno delo jedino pravo i istinito.
Moj prijatelj Mića je svojevremeno mislio da je ON taj,on je mislio,a ja sam mu odmah rekao da nije,jer on je mislio,a čovek koji je razgovarao sa njim zna da je ON taj.
Jedini vodič kroz moj život je sam Gospod Bog Isus Hrist.
Ne postoje duhovi ,anđeli,đavoli i ostali andromoljci.
Čovek koji podiže svoju svest može da stupi u kontakt sa Gospodom Bogom.
Ko ima oči videće,ko ima uši čuće.
Uzdizanjem svesti,pokajanjem i činjenjem moralnog dobra,čovek počinje da vidi i da čuje.

зашто губити време на оном што је мртво? живот није иза...
господ бог није морал, не једи са дрвета добра и зла.

BOg je ljubav.
to nije fraza...
u njemu ne moze biti trunke zla a kamo li pola...

Izvinjavam se za offtopic ali u vezi je sa citiranim delom posta 'besmrtne'.

Da li Bozji postupci zarenja, paljenja, potapanja, ubijanja itd... itd... spadaju u dobre postupke? Da li ih opravdavas i ako da, iz kog razloga ih opravdavas?

Ako je Bog sveznajuci, onda je morao da zna da ce stvoriti i bagru koju ce u raznim situacijama morati da pali i potapa. U tom slucaju je sa namerom kreirao pomenutu bagru kako bi ih zario/palio i potapao a takvo ponasanje i nije bas za pohvalu.

Ako nije znao da ce biti i bagre medju ljudima, onda bas i nije sveznajuci i cela prica o savrsenosti i sveznanju/istini itd.. pada u vodu... Ako kazes da je na tu bagru Sotona delovao - pa Bog je svojim nedelovanjem/neinfomisanoscu/nespremnocu dozvolio Sotoni da moze da radi sta mu se hoce pa nije u redu da mu je alibi taj nevaljalac sto je zloupotrebio, kako kazu na forumu, 'slobodnu volju'.

Kakvo je tvoje objasnjenje?

Objasnjeje je da ne postavlja pitanje koje se po ko zna koji put ponavlja,nego uzmes malo procitsa Bibliju i vidis sta ona kaze zasto je to tako bilo i to ce ti biti najbolji odgovr.Da li ce on tebi da se svidja ili ne to je drugo pitanje

Objasnjeje je da ne postavlja pitanje koje se po ko zna koji put ponavlja,nego uzmes malo procitsa Bibliju i vidis sta ona kaze zasto je to tako bilo i to ce ti biti najbolji odgovr.Da li ce on tebi da se svidja ili ne to je drugo pitanje

Ne zanima me biblijsko objasnjenje nego konkretno tumacenje pomenutih dogadjaja od strane 'besmrtne'- pravoslavne vernice.
Bibliju ne smatram ozbiljnom knjigom.

Nisam Jehovin svedok, al sam zaštićen svedok. Tako bar piše. I pokušaćem da ti odgovorim.
Daklem, Bog je ljudima dao slobodnu volju da rade šta oće. Za one koji su bili dobri i poslušni planiran je raj na zemlji koji će trajati 1000 godina. U tu svrhu će biti povampireni i svi oni koji su umrli ranije, kao i oni koji će se roditi u bliskoj budućnosti, jer dalje budućnosti neće ni biti.

Ovde je bog kao sveznajući, uočio izvestan organizacioni problem. Naime, površina zemlje dovoljna je za cca 15 milijardi ljudi, a na nebu čeka valjda onaj Enterprajz iz Zvezdanih staza koji ima mesta za tačno 144000 ljudi i ni komad više. E, kad se sve to popuni, ostatak će biti anihiliran, a kao opravdanje poslužiće kartoteka o gresima dotičnih.

S obzirom da će taj suživot trajati hiljadu godina, očekujemo da će se mnogim plavušama oprostiti gresi njihovi.

Izvinjavam se za offtopic ali u vezi je sa citiranim delom posta 'besmrtne'.

Da li Bozji postupci zarenja, paljenja, potapanja, ubijanja itd... itd... spadaju u dobre postupke? Da li ih opravdavas i ako da, iz kog razloga ih opravdavas?

Ako je Bog sveznajuci, onda je morao da zna da ce stvoriti i bagru koju ce u raznim situacijama morati da pali i potapa. U tom slucaju je sa namerom kreirao pomenutu bagru kako bi ih zario/palio i potapao a takvo ponasanje i nije bas za pohvalu.

Ako nije znao da ce biti i bagre medju ljudima, onda bas i nije sveznajuci i cela prica o savrsenosti i sveznanju/istini itd.. pada u vodu... Ako kazes da je na tu bagru Sotona delovao - pa Bog je svojim nedelovanjem/neinfomisanoscu/nespremnocu dozvolio Sotoni da moze da radi sta mu se hoce pa nije u redu da mu je alibi taj nevaljalac sto je zloupotrebio, kako kazu na forumu, 'slobodnu volju'.

Kakvo je tvoje objasnjenje?

vec sam o tome pisala hiljadu puta al evo ponovo cu...

BOG JE LJUBAV :heart:

STVORIO JE LJUDE DA BUDU DOBRI A NE ZLI...

DAO JE LJUDIMA ZAKON PO KOME AKO NEKO IZABERE ZLO, ZASLUZUJE UNISTENJE

BOG KAO LJUBAV NE MOZE DOPUSTI DA ZLO DOVEKA POSTOJI

BOG JE DOPUSTIO SAMO JEDNO VREME DA POSTOJI ZLO, SA SVRHOM

I TO JE PRILIKA SVIMA DA SE POKAJU, ODVRATE OD ZLA I DOBIJU VECNI ZIVOT

BOZANSKA PRAVDA ZAHTEVA DA SE ZLO UNISTI

I BOG CE KAO STO JE U PROSLOSTI UNISTAVAO ZLO

I U BUDUCNOSTI CE GA UNISTITI...

U ARMAGEDONU... BOZJEM RATU

U BIBLIJI JE DAT MORALNI ZAKON NAMA

AKO ZELIMO DA ZIVIMO

DA VECNO ZIVIMO :heart:

Izvini zasto ti ljude nazivas bagrom... neko moze postati zao al time Bog nije kriv...
Covek je Bozja tvorevina , stvoren je sa Bozanskim osobinama i moze ih ispoljavati, moze biti dobar..

On je coveku dao slobodnu volju, tako ga je stvorio i naravno da je predvideo da se neki ili mnogi ljudi
mogu odvratiti od Boga i ciniti greh... takvi zasluzuju unistenje... Bog ima nacin i moc da sve ispravi
na najbolji moguci nacin, ako ti to ne verujes to je zato jer ne razumes Bozju mudrsot...
Bog je daleko iznad nas... njegove misli su daleko iznad nasih...
Bog je unepred sve mogao predvideti i naci nacin da to ispravi...
Zato je i poslao Svog SIna Hrista na zemlju da da zivot za otkup greha covecanstva...
Sve sto postoji funkcionise prema zakonima univerzuma i tako i Bog mora delovati... u skladu sa zakonom...
Covek ni nema pravo da postoji ukoliko se ne ponasa u skladu sa Bozjim zakonom...
Jer je tako stvoren, zavisi od Boga i samo tako ima pravo na zivot... na vecni zivot..

Ne znam zasto se ljudi bune protiv Bozjih puteva... ona nas je stvorio i MI smo ti koji treba
da se prilagodimo njemu a ne on nama...
jer nam od toga zavisi zivot...
Ko ne zeli da slusa Boga ne mora... al snosice posledice...
Bog preko Biblije upozorava ljude da ako se ne odvrate od greha da ce zasluziti unistenje...
Bog nece nekoga kazniti niti unsititi a da mu pre toga ne da sansu da se ispravi
ali opet zavisi od coveka sta ce izabrati
zivot ili smrt...
Bog je savrsen i sve je savrseno...
A i Sotona je kao bivsi andjeo imao slobodnu volju i sam je izabrao da zgresi...
Bog nije odgovoran za to...
Takodje ce unistiti Sotonu...
Iz Bozjeg ugla je sve jednostavno i lako...
I ljudima je lakse kada znaju i postuju Bozji zakon...
ne lutaju i ne tapkaju u mraku

da znas znao bi da postoje .

Prijatelju moj,mani se crkvenih dogmi,lepo sam ti rekao da znam i mnoge stvari koje znam znam iz ličnog iskustva,a ne iz tuđih priča.
Napisao sam na nekoj od tema kako su judejski sveštenici u Mojsijevo vreme,srpskog Boga Dažboga,proglasili satanijelom,to je jedina istina.

A Dažbog je i Sveti Duh,pa onda kada ovo znaš ti razmisli da li postoji đavo?
Ja kažem ne postoji,jer nas Tvorac mnogo voli da bi nam bilo šta nažao učinio.:)

Back